Фан Клуб: Арсенал

Статус
Затворена за нови мислења.

Cannon

Doctor
Член од
22 март 2009
Мислења
5.101
Поени од реакции
5.841
што да се каже истата приказна од лани, цело време напаѓаме а они на крај тепаат. се чуствува дека нешто фали на овој тим кога доаѓаат големите натпревари на ред, а што ни фали ментална цврстина (нешто на што венгер како докажан од минатото педагог треба да го поправи). И нај искрено поразов помалку ме боли од оној против вба кој беше на домашен терен од противник кој ќе се бори за опстанок (на такви мечеви губиме поени кои на крај титула не чинат). Мора да се свати дека за да се освои лигата домашниот терен мора да биде неосвоива тврдина а тоа мора да им се вреже во главата еднаш за секогаш на играчите.
И не се откажувајте имајте верба тек е само 7 коло (и минатата година ги изгубивме дуелите со челзи и јунајтед па безмалку до крај се боревме за врвот, зборот ми е дека не смее да губиме бодови од тимовикако вба)
и да дефимитивно сонг мора да се врати на старата позиција зошто на оваа не го бива (а и тој ја загуби топката од многу дриблање при првиот гол)
поздрав до сите ганери и главата горе!!!!

Awake

б.
Член од
30 декември 2007
Мислења
3.198
Поени од реакции
2.628
Заборавив да прашам. Во одсуство на Цеск, Перси, Алмунија.. Скилачи капитен? -.-

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.431
Поени од реакции
6.078
^
За то треба венгер да го прашаш ,како и за тоа зошто го постави Галас на времето а не жилберто...

Awake

б.
Член од
30 декември 2007
Мислења
3.198
Поени од реакции
2.628
Човекот е две недели во Арсенал и ја добива честа да биде капитен на Арсенал, макар и на една утакмица. Срамно.

Член од
13 август 2009
Мислења
9.543
Поени од реакции
5.772
А кој да го клај ? Фабијански, или Клиши ? Или пак Сања ? Или најдобро Сонг, јас мислам.... Па, најискусен е од сите... Вермален, лани, после колку кола ја доби ? а ?

Awake

б.
Член од
30 декември 2007
Мислења
3.198
Поени од реакции
2.628
А кој да го клај ? Фабијански, или Клиши ? Или пак Сања ? Или најдобро Сонг, јас мислам.... Па, најискусен е од сите... Вермален, лани, после колку кола ја доби ? а ?
За Вермален баш и не се сеќавам дека ја добил толку рано минатата сезона, а за сегашнава утакмица според мене и според тимот кој излезе Насри ми е најкомпетентен за капитен, а не некој на кој едвај лицето му го виделе..

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.431
Поени од реакции
6.078
^
Епа штом дојде до ситуација скилачи да го стави капитен а други 9 играчи имаат играно барем 1 + сезона нешто није у реду...И вермален играше капитен али не против челзи манчестер или ке кажев ливерпул....

--- надополнето ---

и тапа сте со тоа Венгер е увјек у право.

Член од
13 август 2009
Мислења
9.543
Поени од реакции
5.772
On injuries to his side…
"Today we had [the players] to win the game. No matter who was here, we had enough quality to win this game."

Еве, зошто човекот е голем....

On a sense of déjà vu…
"That is what people will say but I don’t feel that. I feel the two teams are really close. We have to give Chelsea today they took advantage up front. They were much more clinical."

И нормално дека е секогаш во право... Ние сме поединци кои можеме да мислеме што сакаме... Ако не ни(ви) се допаѓа, повелете, навивајте за Челзи...

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.431
Поени од реакции
6.078
^
најслаб аргумент навивајте за друг клуб....и комшијана што тек почна вградинка ке смислеше нешто подобро...
ради вакви разговори замрува дискусија на фан клубовиве...

Член од
2 август 2009
Мислења
975
Поени од реакции
380
мене од нашите голмани највеке ми се свига маноне има стил за голман,и на тие утакмици со ги бранесе лани според мене достадобро се покажа а за одбраната се гледа дека венгер џабе давал пари ај се надевам дека зимскиов преоден рок ке купи неш асално
за утакмицава нема шо да се каже секоја година е вака

Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773
Иако е релативно низок, Фабиански е многу добар за фаќање на нафрлени топки, корнери и слични работи за на кои Алмуниа многу киксира, но затоа Алмуниа е подобар во 1 на 1 ситуации, навистина ни треба спој на тие 2 голмана, вака не знаеш кој да го ставиш во прва постава.
Fabianski одлично реагираше во 1 на 1 ситуациите..

--- надополнето ---

Зицер шансите на Есиен и Анелка,шутот не Ешли кога Фабиански со јајца одбрани,тоа го забораваш?
И не се браневме,туку мудро чекавме,за разлика од вас што кружевте ко киша око Крагујевца околу шеснаес и немавте никаква посериозна шанса.
Не го сфаќајте како провокација ова,но бидете реални и објективни.

Бранење е она што го правеше Рубин против Барселона во ЛШ,ова во никој случај.

Ај трк да гледаш снимка од утакмицава..

--- надополнето ---

Odbranata ni e smeski zivi. Squilaci kako 2 put da igra fudbal, a Koschielny spor kako tereten voz, ni da se uleta niso. Treba kopacki da mu bacuvaat na Anielka za toa sto utna prazen gol. Mu ja zema kako na malo dete cokolado da mu zimas, a pa ovoj ni da proba da potrca po nego, zaso da trca, koa sigurno si rekol, aj gol padna. Song pak si tera nekoja negova politika, DM toj e AM, pa i ne se vraka nazad da im pomogne na klosarite pozadi. Vtora greska na Wenger, Wilshire. Ne treba na vakvi utakcmici da go stava, kaj niso ne napravi, pa go sutkaa od zid u zid, Drogba, Terry i uste nekoj imase. Koga ucele kako se podava Wilshire izgleda spiel, poso na 3-4 metra od nego, on ja dava kako da se na 10 metri. Na koj da mu ja dade, tesko mu e da ja smiri, sto e normalno toa i ete ti propadnata akcija. Ja rekov deka ako ne go stavi Rosicky ke e interesno i taka izleze. Fabianski sekoja cest, sto mozese fati, sto ne padna gol, sepak bravo, poveke ke izgubea ako ne bese on. Vo 68 go stavi Rosicky, sto mislat deka e on, magionicar i puf, 2 gola ke padnat. Mislam deka dzabe se parite za odbranata ili jas sum nesto vo greska. Podobro ke bese da zemese nekoj od Afrika ili nekoja 3 liga Anglija, nekoj volovi da rinat, nego ovie baletanite. Drugite vo celost dobro izigraa, no mora da razmisli, Wenger ubavo koj ke stava nareden pat.
Божеее...

--- надополнето ---

Истото и истото и пак истото... не смее да се дозволи пад на концентрација против челзи не поготово во одбрана ...ние такви падови ги имавме многу среќа што резултатот не излезе 4-0 ...додека имаме ваква одбрана се ке оди по старо...7 натпревари 7 поени заостануваме ,ако продолжиме вака нејќам ни да помислам колку бода ке заостануваме 38 коло...

38 ;)

--- надополнето ---

што да се каже истата приказна од лани, цело време напаѓаме а они на крај тепаат. се чуствува дека нешто фали на овој тим кога доаѓаат големите натпревари на ред, а што ни фали ментална цврстина (нешто на што венгер како докажан од минатото педагог треба да го поправи). И нај искрено поразов помалку ме боли од оној против вба кој беше на домашен терен од противник кој ќе се бори за опстанок (на такви мечеви губиме поени кои на крај титула не чинат). Мора да се свати дека за да се освои лигата домашниот терен мора да биде неосвоива тврдина а тоа мора да им се вреже во главата еднаш за секогаш на играчите.
И не се откажувајте имајте верба тек е само 7 коло (и минатата година ги изгубивме дуелите со челзи и јунајтед па безмалку до крај се боревме за врвот, зборот ми е дека не смее да губиме бодовиод тимовикако вба)
и да дефимитивно сонг мора да се врати на старата позиција зошто на оваа не го бива (а и тој ја загуби топката од многу дриблање при првиот гол)
поздрав до сите ганери и главата горе!!!!

Под чист фаул ;)

Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773
мене од нашите голмани највеке ми се свига маноне има стил за голман,и на тие утакмици со ги бранесе лани според мене достадобро се покажа а за одбраната се гледа дека венгер џабе давал пари ај се надевам дека зимскиов преоден рок ке купи неш асално
за утакмицава нема шо да се каже секоја година е вака
Особено со Вест Хем ;)

--- надополнето ---

Za sto go baras Gospod, nesto ne ti e jasno ili......?

Читај се што пишуваш..

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
Arsene Wenger...

On how clinical his side was…
"Their strikers were more clinical than ours and that made the difference because apart from that I believe Chelsea suffered a lot today. They were on the ropes for long periods in the game."

On dominating but not scoring…
"We had the chances today. When you have the chances we have today you need to score."

On whether he was angry at your team…
"No. I feel sorry for my team because they had an outstanding attitude and an outstanding display. You can only congratulate them for that attitude. I feel sorry for the fact that they have not been rewarded but we live in a realistic world and when you don’t score and don’t take your chances then you don’t win big games."

On the positives…
"There are many positives from the game because we dominated this game quite surprisingly in my opinion. We go home with zero points and if you look at the way we threw two points away at Sunderland last week and this week you see that despite our quality that is not enough."

On injuries to his side…
"Today we had [the players] to win the game. No matter who was here, we had enough quality to win this game."

On whether Jack Wilshere showed he is a big game player
"Yes. He finished a bit tired because he gave everything but he’s 18 years of age and we see what he did today and you can only say ‘Congratulations Jack’ and keep going."

On Abou Diaby’s injury..
"He has a bad ankle and looks to be a doubt for the French national team."

On his attacking strategy…
"I felt we are a team who wants to have the ball and doesn’t hide away from home. Any side who comes here and sits back gets punished. If you allow them to play in your half they have the quality [with their] strikers and take advantage of mistakes.
"I decided to play in their half and overall I think we did it very well and I can only give credit to my team. They have done marvellously well. You want to be rewarded when you produce a game of that quality and when you go home with no points we have to analyse why and be more clinical. The basis is there, the collective team quality is there but we have to transform that into points."

On Chelsea’s style…
"I don’t want to judge Chelsea’s style. I know when you win you are always right."

On the title race…
"
Chelsea are one of the candidates to win the title but there is a long way to go. This game was not decisive game. They are in a strong position but they can drop points aswell."
On a sense of déjà vu…
"That is what people will say but I don’t feel that. I feel the two teams are really close. We have to give Chelsea today they took advantage up front. They were much more clinical."
On a Drogba goal being inevitable…
"That is good for literature not sport. Nothing is inevitable in sport. Congratulations to him but that does not mean it will go on forever."
On Koscielny’s early miss
…
"
I think he was too much turned towards the corner. Instead of turning his body and facing the goal he did not adjust to the ball."

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom