Не е проблемот Перси или било кој друг играч. Долго време ги следам Арсенал и навивам за нив од се срце од мал, а успехот на Венгер во минатото тотално не заслепи, до едно лудило, во кое за се` можно, играчите ги кривиме.
Кога пред две години, го кривев Венгер, за моменталната ситуација во Арсенал, Јас, за малце што не бев каменуван, кога пред година дена, на овој ист форум, истиот став повторно го прикажав, ништо подобро не поминав. Сега.. сега веќе, бар се осеќа, некоја шуплина во таа емотивна поврзаност од навивачите кон Венгер.. и искрено, мило ми е поради тоа.
Не го газам неговото дело, туку напротив.. тој е еден од ретките тренери, менаџери кој дава секојдневно нова шанса, за младите ширум светот. Дали можеби сте се запрашале, дека, доста е ? Амбиција - Работа - Титула - Пари - Пари - Пари.. вака некако во кратки црти можам да ја опишам суштината и идеата на Венгер во овој период, години.. како да се води Арсенал.
Се што мислам и сакам да кажам е тоа дека едноставно, време е за промени, драстични. Планот пропадна, што понатака ? Нешто, треба да се менува..