O
Omer el Faruk
Гостин
Проблемот е твоето неразбирање на ајетите.
Ги погледна видеата?:wink: Таму имаш убаво,на тенане и за УГНЕТУВАЧИТЕ и за УГНЕТЕНИТЕ!

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Го најде тоа што го бараше? Каде, во босански муџахедински документарци со триста милиони глупости и лаги наведено?Добро е, тоа е доказ плус за темата.
Тоа што јас го барам и го најдов пријателе, било и пред Бинг Бенгот,и после него, и сега и утре..... ОДУВИЈЕК И ЗАУВИЈЕК.
Едит. За да не се лути Neemo, да преведам: ОТСЕКОГАШ И ЗАСЕКОГАШ!
Го најде тоа што го бараше? Каде, во босански муџахедински документарци со триста милиони глупости и лаги наведено?
Ти во Босна да не си израснал? Таму од градинка, од 4-годишна возраст ги тераат Куранот на памет да го учат, ги носат во џамија и им ги полнат главите со национална и верска омраза кон сите не-муслимани, па после какви луѓе очекуваш да израснат од нив?
Сега ми станува јасно од каде целата омраза на Балканот која трае со векови и векови.
Ти во Босна да не си израснал? Таму од градинка, од 4-годишна возраст ги тераат Куранот на памет да го учат, ги носат во џамија и им ги полнат главите со национална и верска омраза кон сите не-муслимани, па после какви луѓе очекуваш да израснат од нив?
Сега ми станува јасно од каде целата омраза на Балканот која трае со векови и векови.
Не сум го прочитал куранот ама дај напиши каде во него пишува за омраза.Според мене во куранот пишува за повеќе прошка него во библијата,е сега бедуините што си го толкуваат како сакаат тоа е друга работа.Го најде тоа што го бараше? Каде, во босански муџахедински документарци со триста милиони глупости и лаги наведено?
Не сум го прочитал куранот ама дај напиши каде во него пишува за омраза.Според мене во куранот пишува за повеќе прошка него во библијата,е сега бедуините што си го толкуваат како сакаат тоа е друга работа.
Никаде во мојот пост не кажав дека Куранот пропагира омраза, туку муџахедините од Саудиска Арабија и Либан, дојдени во Босна во 90-тите го прават тоа.Не сум го прочитал куранот ама дај напиши каде во него пишува за омраза.Според мене во куранот пишува за повеќе прошка него во библијата,е сега бедуините што си го толкуваат како сакаат тоа е друга работа.
Никаде во мојот пост не кажав дека Куранот пропагира омраза, туку муџахедините од Саудиска Арабија и Либан, дојдени во Босна во 90-тите го прават тоа.
Пропагираат за чистењр на се немуслиманско во Босна и отфрлање на Република Српска од картата на БиХ.
Се супер си беше во предвоеното време и кога бевме сите заедно, владееше комунизмот (социјализам потошно), но се знаеја вистинските вредности, а религиозните не беа меѓу нив.
Се супер си беше во предвоеното време и кога бевме сите заедно, владееше комунизмот (социјализам потошно), но се знаеја вистинските вредности, а религиозните не беа меѓу нив.
Како прво и прво во Југославија било мирно бидејќи имало повеќе Словенци(или други)во Босна него Босанци.Тито ги мешал за да не се скараат.Иначе религија постоела и тогаш луѓето си оделе во црква ама се пропагирало дека верата се лажење народ(што се сложувам) и дека треба да се искорени.Нај голема причина според мене дека викале така е дека се плашеле од конкуренција од поповите.Дека можда народот ќе се клања на попот повеќе него на Тито.Никаде во мојот пост не кажав дека Куранот пропагира омраза, туку муџахедините од Саудиска Арабија и Либан, дојдени во Босна во 90-тите го прават тоа.
Пропагираат за чистењр на се немуслиманско во Босна и отфрлање на Република Српска од картата на БиХ.
Како прво и прво во Југославија било мирно бидејќи имало повеќе Словенци(или други)во Босна него Босанци.Тито ги мешал за да не се скараат.Иначе религија постоела и тогаш луѓето си оделе во црква ама се пропагирало дека верата се лажење народ(што се сложувам) и дека треба да се искорени.Нај голема причина според мене дека викале така е дека се плашеле од конкуренција од поповите.Дека можда народот ќе се клања на попот повеќе него на Тито.
Не ми беше тоа поентата.Дечко, не знам колку си добар по историја, но бошњаците СЕ Словени, иако самите го негираат тоа, си ги негираат сопствените корени.
Нив гледај ги како нашите торбеши, исти корени, различна религија.
Што знаешв ред, Бог постои, но зошто треба да му верувам? може ли тој мене некоја работа да ми заврши?