Xbox360 гејмери

• Креатор на темата Креатор на темата darjanmk
  • Време на започнување Време на започнување
i da go popravis toa ke ti bide privremena popravka........moze da ti trae nekolku dena pa se do nekolku meseci(vo zavisnost od toa kade go cuvas i kolku go igras)
Да еднаш така пробувајки да го направам се поправи,ама работеше само неколку часа.

--- надополнето ---

А каде можам да купам усб приемник за безжични рачки од Xbox за да може да ги користам на PC? Прочитав на нет дека може така само незнам у МКД каде може да се најде таков приемник.

Скини решеткаст дел одназад

IMG0104A.jpg

Направи квалитетна изолација на CPU и GPU ладњак + продолжи пластичниот дел што е под DVD Drive

PB270002.jpg

... и имаш 10'C - 20'C помалку во однос на default ладење

Екстра можеш вентилаторите да ги врзеш на 12V извор
Ќе ти бучи повеќе али јебига подобро да бучи него ли да рокне

Е сега ако си фраерче кому тато и мама му носат 60.000 ден. дома онда дрви си го...Ке ти купат друг ај ти..

А може ли да се хакне новава конзола или сеуште не??? И дали знае некој у грција како се движат цените па мислев од таму да земам???
Еве ти неколку web страници:
http://www.e-germanos.gr/e-germanos...lectedCategoryId=422&id=422&attributeToSort=5
http://www.public.gr/cat/gaming/consoles/
http://www.experthellas.gr/e-expert...og/c0124/Default.aspx?pageIndex=0&pageSize=10

На третава снајди се ако можеш. Цената на новета е секаде 259evra.

Imam Xbox360 i koga igram ke mi zakoci slikata ... potoa go isklucuvam i odma go priklucuvam i mi sveti Crveno kaj sto gi kazuva racinata deka se konektirani so ( zelena Boja). Da go ostavam isklucen edno 10min i potoa pak da go Priklucam se si funkcionira normalno ....

Dali mozebi zagreva od mnogu zesko .. ili ima nekoj drug Hardversi , softverski Problem ?

Gledaj xbox-ot da ne ti stoi vo zatvoreno mesto dodeka igras na nego bidejki nema dobra ventilacija i pobrzo se zagreva. Ako i togas prodolzi da ti se gasi togas najverojatno ke dobies RED RING OF DEATH i spas od toa nema.

--- надополнето ---

Imam Xbox360 i koga igram ke mi zakoci slikata ... potoa go isklucuvam i odma go priklucuvam i mi sveti Crveno kaj sto gi kazuva racinata deka se konektirani so ( zelena Boja). Da go ostavam isklucen edno 10min i potoa pak da go Priklucam se si funkcionira normalno ....

Dali mozebi zagreva od mnogu zesko .. ili ima nekoj drug Hardversi , softverski Problem ?
Gledaj xbox-ot da ne ti stoi vo zatvoreno mesto dodeka igras na nego bidejki nema dobra ventilacija i pobrzo se zagreva. Ako i togas prodolzi da ti se gasi togas najverojatno ke dobies RED RING OF DEATH i spas od toa nema.

--- надополнето ---

Aham ... znaci kako i da e toa se slucuva od nedovolna ventilacija ( premnogu zesko ) no da probam da go odnesam vo ladna prostorija zosto sega xbox 360 mi e vo Internet Kafe i tamu e mnogu zesko bez Klima e + 8PC rabotat. Da go Odnesam kako sto rekov vo ladna prostorija i taka da Probam dali ke raboti ... Sto mislis ti na ova ? :)

Aham ... znaci kako i da e toa se slucuva od nedovolna ventilacija ( premnogu zesko ) no da probam da go odnesam vo ladna prostorija zosto sega xbox 360 mi e vo Internet Kafe i tamu e mnogu zesko bez Klima e + 8PC rabotat. Da go Odnesam kako sto rekov vo ladna prostorija i taka da Probam dali ke raboti ... Sto mislis ti na ova ? :)
Ti vikas deka otkoga ke ti se pojavat crvenite svetla go gasis xbox-ot na nekoe vreme i potoa koga ke go uklucis se e vo red. Odnesi go doma stavi go na pod(parket / laminat nikako na tepih ili kilim) pusti go igraj nekoe vreme ako povtorno ti se ukuci igrata t.e. slikata toa e E 74 hardware faliure. I od toa nema spas isto.

Stvarno taka :)

Ama go bataliv oti nisto ne biduva ... prasav po lujge demek taa serija 2006 sto bile imale takov problem ....

E sega sakam da prasam dali mozam racinata da gi iskoristam i HDD na drug xbox 360 ponova generacija ?

Stvarno taka :)

Ama go bataliv oti nisto ne biduva ... prasav po lujge demek taa serija 2006 sto bile imale takov problem ....

E sega sakam da prasam dali mozam racinata da gi iskoristam i HDD na drug xbox 360 ponova generacija ?

Може може, и каблите можеш да ги искористиш. :)

Ako ne probaj so x-clamp fix da go poravis ako ne ti se davaat pari za nov xbox ako ne pa togas nov xbox i da ne se zamaras.

:)

Ne znam sto da recam .. go otvoriv ja izduvav prasinata mu staviv pasta na procesorite go priklucuvam i raboti ... arno ama ke poraboti edno 5min i potoa pak zakocuva .... e sega da prasam dali da mu napravam ladenje kako nekolku postovi nagore sto e prikazano so slikite dali ke ima nekoj efekt ili slicno ?

:)

Ne znam sto da recam .. go otvoriv ja izduvav prasinata mu staviv pasta na procesorite go priklucuvam i raboti ... arno ama ke poraboti edno 5min i potoa pak zakocuva .... e sega da prasam dali da mu napravam ladenje kako nekolku postovi nagore sto e prikazano so slikite dali ke ima nekoj efekt ili slicno ?

Takov vid na popravka so ladenje ne sum probal i neznam dali funkcionira.

Ако може некој по ПП да му пушти торент од NFL11,од замунда по можност? фала од напред :smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom