А не верувам дека се по турбо фолк. Све некој даркери у тамницу :pos2:
Одма со стереотипи бре! Секој човек си е сам за себе! Ако тебе те праи музиката или било шо да пиеш или да на пиеш ондак греота си.
Никој не генерализира, ама на полицијата тоа немојш да и го објасниш.
Еве на пример за малолетници да правиме муабет:
Прво, ќе те види со можеби една чаша алкохол(мислам прва чаша кај шо пиеш), битно го пиеш, малолетник си, после 12 сатот... ете ти казна..
шо има врска дали си пијаница или не..
одиш против законот
да не навлегуваме за тоа кои луѓе како го кршат законот не е битно... секогаш ќе има неправдина...
ама се додека за нас нештоно е противзаконски неможеме да се буниме
Златна, без алкохол не бркаат, без алкохол не казнуваат! Не сум пробал пиво месец дена! Вчера едно ДОМА шо успеав да се напијам! Него мора да си испунат квота!
И мене тоа ми иде да им го кажам на џандарчињата, кога ги собираат во станица металците. Хинт: Облечени во црно, со обетки пирсови и маица Black Sabbath.
Јеј! Не сум металец (не носам Сабат мајчка

) и затоа не ме збираат

Абе Мими нас за шо и да збираат џандари први не збираат и да не сме напраиле нишо :/ за жал...
Абе уше трае акцијава?
Ретчат адолесценти на дневна база, или..?
Пфф по 6 тури во една вечер идат бе...
Златна, грешно ме разбра. Ако влезе полиција и фати малолетник со алкохол во кафич, газдата ќе сноси последици за тоа.
аха да, ама кажи ми ти еднашка дали има влезено у кафич или дискотека џандар? (имаат у процес коа му ебаа матер)
Ова како демек не може брат/сестра/другар да купи наместо тебе и да ти го даде пивото? Пример давам
Навистина само не знам како може на едни исти само да ви доаѓа полиција во парк. Пред недела дена бев во парк и отидов до трафика да купам сок, поминав помеѓу полицијаци, бркаа деца од паркот. Зошто мене не ми побараа лична карта или па да ми речат ајде да те нема? И не само пред недела дена, 3-4 години ми немаат побарано ЛК.

Срам да им е
Џену прво вака... ако јас сакам пиво можам и преку ден од маало да си го купам и да го однесам у парк или да викнам друштво кај мене да глеаме филм и да си купиме пакет пиво! Па и камион пиво! Никој нишо нема да ни рече!

Кажав ја од која причина треба на полнолетни да се дава!
За вториот дел.... си ме сфатила погрешно ако мислиш дека се жалам! Ниеднаш неам завршено у станица, и тогаш коа собираа деца за у станица у парк мене не ме собраа! Коа сум купувал пиво, еднаш не ми побарале лична карта! Него јас јадам гомна на темава зашто се понашаат ко идиоти џандарите!
Вака сега. Ќе направам само едно кратко резиме на се’ она кое го дискутиравме на темава.
Сакате полицијата да не реагира на малолетничките пијанчења во Градскиот парк. Потоа, полнолетните да имаат секакво право да пијат после 12 часот. Сметате дека пиењето во парк е резултат на скапите пијачки по кафичите. Сакате да кажете дека ако цените во кафичите се намалат, наместо во парк би седнале во кафич? Па нели и таму тогаш ќе пиете пак алкохол?
Потоа, се обидувате да појасните дека паркот е место за релаксација. Релаксација ли е да се седи на трева и да се пие алкохол? Наместо тоа не е ли поубаво да седнете на некоја од клупите (за кои не можете да кажете дека ги нема) и да уживате во тивката вечер? Не е ли поубаво ѓубрето наместо по улица и трева, да го фрлате во кантите (и канти има во парк, и тоа повеќе од потребно) без притоа да кажувате дека тука е комуналната хигиена да чисти?
Ќе одговарам на болдираните едно по едно....
Грешка. Нека реагираат на пијанчења! Ама нека апсат ПИЈАНИ, не ТРЕЗНИ зашо се напиле чашка!
Пак грешка. Пијам у парк не само зашо е поефтино. Поубаво ми е таму. Цената е причина ПЛУС ама не главна причина.
Баш за тоа не седам више редовно у парк! Заради тоа што НЕМА ДОВОЛНО КЛУПИ! Нема тишина него само галама! Тоа место више не ме релаксира. За комунална хигиена плаќаме сите, работа им е да чистат! Тоа не значи дека треба ние да шетаме и да фрламе се кај стигнеме, ама нема да умре никој ако фрлам еднаш у ден едно пакетче мастики. Башка нема ни канти доволно ко шо рече дарк кинг.
Нема клупи доволно и тоа е смешно да го кажеш. Ако сака цело друштво да седне на клупи мора да седне на повеќе и тоа одалечени една од друга, и се знае како ке се комуницира така. Плус секогаш сите клупи се зафатени од 20 % од луѓето што се во парк. Ако се остане на истиот број на луѓе кои идат во парк тогаш мора да се зголеми бројката на клупи. А ако не се зголеми тогаш со тоа се ограничува посетеноста на паркот нешто што е смешно да се одобрува ако тие што го посетуваат паркот ги почитуваат правилата но сепак нема место за нив.
А знаеш ли брат што е најиронично? Тоа што и тие 5 клупи шо ги има у парк, коа бев завчера беа зафатени ОД ЏАНДАРИ СО ЛИМЕНКИ СКОПСКО ВО РАКА! И КАЈ НА КУРОВ ДА СЕДНАМ ЈА? МОРАМ НА ТРЕВА! ОН СКОПСКО ЈА СОК! А ДА МИ ГО ЈАДАТ КУРОТ!:nerv::nerv::nerv::nerv::nerv: