Нè брка полиција од парк, што со тоа?

• Креатор на темата Креатор на темата pomarandza
  • Време на започнување Време на започнување
А не верувам дека се по турбо фолк. Све некој даркери у тамницу :pos2:

не биди стереотипен ебаго:vozbud:

синан сакич и шемса се по дифолт штетна појава!!!

рапери даркери технаши џанаци травјари ајдеее до кога ке се делиме па човек е човек и како таков може да ја утне или да не ја утне:toe:

е сега зошто да ги апсат младите ете ти ако си на власт ке ги средиш ли првен тије шо продаваат!!!

па после да видиме како ке биде

Без Синан Сакич, Цеца, Ајрон Меиден, дрн дрн, не бегајте од темата.

mene ne mi e jasno so postignaa so racijata....nisto se razbira pak se sedi vo park pak se pie isto im e......mene mi e top vo park da si sedam so drustvo muabeti,opusteno e ednostavno barem ne moram da pijam ako ne sakam i ako pijam ne plakam troduplo nego li ako go kupam vo prodavnica.....pr.vo koloseum diskotekata red bull e 200 den za razlika vo prodavnica kade e 3 pati poeftino,i se isplati da kupis pijacka od diskoteka plus i vlez 200-300 den plakas pa sea ti vidi koa e podobro...:smir:

Mene ne mi e jasno so postignaa so racijata....
Си ја извршиле наредбата, ...мислам дека имаше закон за јавен ред (или со слично име). Не треба цивили да знаат зошто и кој е тој дневен план на активности и слично.

nisto se razbira pak se sedi vo park pak se pie isto im e
Епа некој ќе се истепа некого, го затвораат, ќе излезе, пак се тепа...ако не му иде памет, полиција не може тука ништо. Може после некое време пак да го затвори. А за да се сопре ова, треба многу патроли низ парк, за да се опфати цел парк, многу единици се потребни-џабе трошење полициски снаги.
mene mi e top vo park da si sedam so drustvo muabeti,opusteno e
Не е забрането тоа, никој мене не ме истерал оти сум седел, шетал, муабетел или се зезал низ парк. Се знае зошто се рациите, врз која основа се спроведуваат и која е причината за бркање.

pr.vo koloseum diskotekata red bull e 200 den za razlika vo prodavnica kade e 3 pati poeftino,i se isplati da kupis pijacka od diskoteka plus i vlez 200-300 den plakas pa sea ti vidi koa e podobro...:smir:
Тоа е така, ама си има норми на однесување, озваничени преку закони (директно или индиректно). Прашав преѓеска, што ако фино се осеќаме и почнеме да пиеме додека идеме по улица или во продавница извадиме цигара-фино ми е. Или зошто не е дозволено на работа ни капка алкохол ниту цигара (од било кој вид).

Само не ми е јасно зашто генерализирате хипици,панкери, турбофолкери,металци,рокери?? Индивидуи се во прашање,не само да кажете по нешто. Пијаница е пијаница,наркоман е наркоман,без разлика кој вид музика го слуша. Стварно сте глупави коа генерализирате све.:tapp:

Само не ми е јасно зашто генерализирате хипици,панкери, турбофолкери,металци,рокери?? Индивидуи се во прашање,не само да кажете по нешто. Пијаница е пијаница,наркоман е наркоман,без разлика кој вид музика го слуша. Стварно сте глупави коа генерализирате све.:tapp:
Никој не генерализира, ама на полицијата тоа немојш да и го објасниш.
Еве на пример за малолетници да правиме муабет:
Прво, ќе те види со можеби една чаша алкохол(мислам прва чаша кај шо пиеш), битно го пиеш, малолетник си, после 12 сатот... ете ти казна..
шо има врска дали си пијаница или не..
одиш против законот

да не навлегуваме за тоа кои луѓе како го кршат законот не е битно... секогаш ќе има неправдина...
ама се додека за нас нештоно е противзаконски неможеме да се буниме

Мила моја новинарке, мојот дедо и мојот прадедо биле од Скопје, секако и јас сум од Скопје, но што е тоа битно кога сељаците и провинцијалците надвладеаја со Скопје, нели! Јас барем имам култура за разлика од оние што ги браниш: фрлам ѓубре во канта, минувам на зелено, не се пијанчам по улици, не шкртам по ѕидови, не уништувам канти така да твојата констатација дека не сум од Скопје паѓа во вода. Во денешно време веќе не е битно дали си скопјанец ако имаш на пример прапрапрапрабаби и дедовци од Скопје, туку битното е дали знаеш да се понашаш како што треба во тој град.

Па како може да те брка, ако ти не си направил ништо и си седел најнормално.
Имаш грешка во терминологија. Скопјанец си, доколку си роден на територијата на градот Скопје. Бидејќи не си присутен овде за да ја цениш и процениш моменталната состојба во паркот, ќе те молам да не го имитираш Латас. Зборуваш за еднаш-два пати кога си дошол овде и не знам си што, те удрил шлог, тебе културниот невандалит, ангел, накај месија...:tapp:
И да, може да те брка и покрај тоа што си седел мирно, што во некој претходен пост беше оценето како ,,мора некој невин да настрада". Додека конформистички пи*ки ко тебе се помируваат со ,,фактот"дека невини морало да страдаат, до тогаш нема да мрднеме од оваа состојба. Дискриминираш и стереотипизираш, како да си фосил од 90 години, а не деветнаесет годишно дете. Пијандури, наркомани, не знам си што... Да, има и деноминации во парков ако не си знаел, повикувачи на духови, дури и една тетка цица крв после 3 па надаље. Сатанисти сме... На крајот на краиштата, ние ја загадивме Окта, го средивме државниов буџет, направивме 33% невработеност, па си викаме-ај ќе седиме во парк, да не` казнат, колку-толку да вратиме дугови од прошлости.:tapp:Од овакви лигуши ко тебе, кои не кренале поише од лажица во животот, ми се повраќа.

Пази, пијанчење на улица или по паркови не смее
а по кафичи и кафани може
бидејќи таму се скапи
а вака
ќе си купиш за тие пари 2 литра
у наше време се пијанчевме по улица
и никој не не бркаше за тоа
и можеше малолетник да си купи алкохол
и тоа во кое сака време
и можеше секоја вечер секој да си приушти литро бренди,
ова сега е катастрофа
кај нема работа
младите се очајни и бесни поради немањето работа и перспектива
и уште им бранат да си пијат на отворено
каде можат од продавница поевтино да си купат поголема количина
а не да плаќаат една шијачка кога со тие пари од продавница е поевтино
Дајте им работа на луѓето
па кога утре ќе знае дека мора да стане да (за)работи
ќе видите како нема да пијат по паркови
а вака ем без иднина ем нее им даваат да се релаксиираат со аклохол.
Police Opression!!!
браво за постов,кога некој ќе треба да стане сабајле во 5 или 6 за да иде на ранота,ќе го видам дали ќе се пијанчи,па нека забранат и пијанчење во кафана,кафуле дискотека,кога некој ќе излезе од вакви места се наоѓа на ЈАВНО место,автоматски ГО СЛЕДУВА КАЗНА!!:toe:

Пази, пијанчење на улица или по паркови не смее
а по кафичи и кафани може
бидејќи таму се скапи
а вака
ќе си купиш за тие пари 2 литра
у наше време се пијанчевме по улица
и никој не не бркаше за тоа
и можеше малолетник да си купи алкохол
и тоа во кое сака време
и можеше секоја вечер секој да си приушти литро бренди,
ова сега е катастрофа
кај нема работа
младите се очајни и бесни поради немањето работа и перспектива
и уште им бранат да си пијат на отворено

каде можат од продавница поевтино да си купат поголема количина
а не да плаќаат една шијачка кога со тие пари од продавница е поевтино
Дајте им работа на луѓето
па кога утре ќе знае дека мора да стане да (за)работи
ќе видите како нема да пијат по паркови
а вака ем без иднина ем нее им даваат да се релаксиираат со аклохол.
Police Opression!!!
Ти сакаш да кажеш дека немањето работа ги засега 14-15-16-17 годишните па тие од нервози се пијанчат во парк за да заборават на маките?

Имаш грешка во терминологија. Скопјанец си, доколку си роден на територијата на градот Скопје. Бидејќи не си присутен овде за да ја цениш и процениш моменталната состојба во паркот, ќе те молам да не го имитираш Латас. Зборуваш за еднаш-два пати кога си дошол овде и не знам си што, те удрил шлог, тебе културниот невандалит, ангел, накај месија...:tapp:
И да, може да те брка и покрај тоа што си седел мирно, што во некој претходен пост беше оценето како ,,мора некој невин да настрада". Додека конформистички пи*ки ко тебе се помируваат со ,,фактот"дека невини морало да страдаат, до тогаш нема да мрднеме од оваа состојба. Дискриминираш и стереотипизираш, како да си фосил од 90 години, а не деветнаесет годишно дете. Пијандури, наркомани, не знам си што... Да, има и деноминации во парков ако не си знаел, повикувачи на духови, дури и една тетка цица крв после 3 па надаље. Сатанисти сме... На крајот на краиштата, ние ја загадивме Окта, го средивме државниов буџет, направивме 33% невработеност, па си викаме-ај ќе седиме во парк, да не` казнат, колку-толку да вратиме дугови од прошлости.:tapp:Од овакви лигуши ко тебе, кои не кренале поише од лажица во животот, ми се повраќа.

1. Не ме познаваш и не можеш да велиш за човек дека е пичка, дека е лигуш итн. ако има различни ставови од тебе:tapp: Еве, сега јас ќе речам дека ти си наркоманка, пијаница, дека нема култура за живеење во еден град, со еден збор. СЕЉАНКА! Во право сум или не?
2. Точно, јас сум ангел, невандалит и еден од ретките во “граѓансково“ Скопје кој навистина е загрижен за средината во Скопје и за културата на “граѓаните“ во градот.
3. Како бе невините настрадуваат таму?? Ги казнуваат оти не биле пијани, оти немале алкохол во крвта. Што им прават: ги малтретираат, ги претепуваат, им вперуваат калаши во главата. Секој знае дека меѓу оние кои што идат таму, постојат пијаници-малолетници на кои не им е дозволено алкохол, потоа деликвенти, наркомани кои сами по себе се опасни за околината. Така што, полицијата мора да реагира и мора да се сомнева во секој, додека не се отргнат таквите, нема после зошто да доаѓаат цајкани.
Вие сте многу чудни, ако се деси некое убиство, масовна тепачка поради пијанчење и наркоманија, после ќе викате зошто немало цајкани.:tapp:
4. И не бегај од темата. Окта не ви ги викна цајканите таму, Окта е сосема друга работа, за која ако сакаш да збориме, отвори друга тема.
5 . И прашај ги родителите кои ја направија болната транзиција, да пропаднат многу фирми-гиганти, кои не пропаднаа во Словенија. Пак ќе ти кажам, не мешај баби и жаби.

• Ми се допаѓа
Reactions: VeS
Прекинете со навредите и вратете се на темата. Немојте да ја затворам пред време.

1. Не ме познаваш и не можеш да велиш за човек дека е пичка, дека е лигуш итн. ако има различни ставови од тебе:tapp: Еве, сега јас ќе речам дека ти си наркоманка, пијаница, дека нема култура за живеење во еден град, со еден збор. СЕЉАНКА! Во право сум или не?
2. Точно, јас сум ангел, невандалит и еден од ретките во “граѓансково“ Скопје кој навистина е загрижен за средината во Скопје и за културата на “граѓаните“ во градот.
3. Како бе невините настрадуваат таму?? Ги казнуваат оти не биле пијани, оти немале алкохол во крвта. Што им прават: ги малтретираат, ги претепуваат, им вперуваат калаши во главата. Секој знае дека меѓу оние кои што идат таму, постојат пијаници-малолетници на кои не им е дозволено алкохол, потоа деликвенти, наркомани кои сами по себе се опасни за околината. Така што, полицијата мора да реагира и мора да се сомнева во секој, додека не се отргнат таквите, нема после зошто да доаѓаат цајкани.
Вие сте многу чудни, ако се деси некое убиство, масовна тепачка поради пијанчење и наркоманија, после ќе викате зошто немало цајкани.:tapp:
4. И не бегај од темата. Окта не ви ги викна цајканите таму, Окта е сосема друга работа, за која ако сакаш да збориме, отвори друга тема.
5 . И прашај ги родителите кои ја направија болната транзиција, да пропаднат многу фирми-гиганти, кои не пропаднаа во Словенија. Пак ќе ти кажам, не мешај баби и жаби.
Па нормално дека не знаеш ти, како е да бидеш беспричински легитимиран, за таа цел потребно е да се излезе од дома. Претрпен стрес е приведувањето во станица за седење во парк. Седење! А ти од свирипичино таму, ќе ми збориш за Скопје, за паркот, зашо прадедоти бил скопјанец?:uvo: Оди најди си хоби.

И мене тоа ми иде да им го кажам на џандарчињата, кога ги собираат во станица металците. Хинт: Облечени во црно, со обетки пирсови и маица Black Sabbath.

Па нормално дека не знаеш ти, како е да бидеш беспричински легитимиран, за таа цел потребно е да се излезе од дома. Претрпен стрес е приведувањето во станица за седење во парк. Седење! А ти од свирипичино таму, ќе ми збориш за Скопје, за паркот, зашо прадедоти бил скопјанец?:uvo: Оди најди си хоби.
мојот дедо и мојот прадедо биле од Скопје, секако и јас сум од Скопје, но што е тоа битно кога сељаците и провинцијалците надвладеаја со Скопје, нели!

Јас се пофалив дека мојот прадедо и дедо се од старите Скопјани? Не!
И не сум од свирипичино. Кога немаш аргументи, ваквиот став ти нема никакво значење, туку ова ти е кажано од злоба, нема што да кажеш, па ај сега ќе се вреѓаме.
А си имам јас хоби, за тоа ти не се секирај, поздрав.

Само проста маса може да се пали на оваа "акција" на нашата полиција. Единствено нешто заради што е направено ова е полнење на буџет. Голема работа прават децата во парк со тоа што пиат пиво, вино, пушат... Не викам дека не треба да се казнат оние пубертетлии кој кршат, мочаат кај стигнат и се серат врз Гоце Делчев ама па за тоа постојат милион начини и нејчини да го јаде и тој што треба и тој што нетреба.

Абе уше трае акцијава?
Ретчат адолесценти на дневна база, или..?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom