Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Дечко много имаш голема машта.Тој војник е Косанчић Иван.Не може некој друг да биде како што ти сакаш.А на штитио е црн орел со две глави.Кажи ми ти на мене пошто се осмелуваш да напишаш дека е Албански од која година Албанците го имаат црниот орел за симбол? Јас ке ти кажам-1913 година.
Да е двоглавиот црн орел симбол и на старите Срби се види на оваа слика.
Кенз Лазар со неговите витези.
![]()
:back::smir:Karagorge, Obilic, Majka Tereza, Skenderbeg Albanci. Albancite se Iliri. Ilirite se Sloveni. Slovenite se Makedonci. Makedoncite se Veneti, Pelazgi(kurci so palci)...Nie sme Veneti, Pelazgi..... Abe cel svet e MAKEDONIJA ili mnogu popoznato na ona nacistickoto UBER ALLES MAKEDONIA
Албанците не се мешале со Србите, туку Србите со Албанците, тогаш коа се доселувале со некои од твоите предци.
На генетика се фаќаат само незналиците како да докажуваат нешто. V13 е неолитски доселеник, а Илирите се Индо-Европјани.
Прво, треба да се видат Каплановците во твоите редови. Ама ти имаш друго проблем. Генитивот ти е проблем тебе. Ти немаш СВОИ. Па така нема на што да се мачиш да докажуваш и покажуваш.
Блазе на твојот народ со Фанатичен како тебе.
Инаку слободно да си го земеш Александар, не ми треба мене.
Нели и александар беше ваш?:pos2:
Скендербеј башка носел црн двоглав орел. А тоа е башка, колку тие срби биле срби. Кучи, Обилиќ, итн., се семејства само кои биле една симбиоза на албано-србското(славјанско) средовековие. Ништо страшно.![]()
Албанците не се мешале со Србите, туку Србите со Албанците, тогаш коа се доселувале со некои од твоите предци.
И последното секако, одбраната на Константинопол од опсадата на турците. Јасно се гледа црниот двоглав орел на црвена позадина.
![]()
Видиш кога земеш некоја територија која не е твоја мора и историјата за тај регион да ја смениш.Истото што го грците направија во Егејот така сега и вие го правите за Косово и Метохија.Јас само можам да се смејам на твоите глупости али те разбирам бидејки тиа-Србите ве и пуштиле на Балканот во 10-тиот век да им бидете слуги.Е сега што се ти лутиш е друга приказна.:smir:
Моите предци живеале и ке живеат вечно на Балканот.Нема никаква преселба на народите.Арнаути се прф пат спомнуват во Душановото царство и тоа во северна Албанија,Скадар бил во тоа време Српски град.И тешка работа да се некој меша со Албанци.Тоа е научна фантастика,као што е и научна фантастика дека Албанците биле Илири.Вие сте дојдени од Кавказ.
^ Dictionary of Greek and Roman Geography (1854)William Smith, LLD, Ed.,Ptolemy is the earliest writer in whose works the name of the Albanians has been distinctly recognised. He mentions (3.13.23) a tribe called ALBANI (Ἀλβανοί) and a town ALBANOPOLIS (Ἀλβανόπολις), in the region lying to the E. of the Ionian sea; and from the names of places with which Albanopolis is connected, it appears clearly to have been in the S. part of the Illyrian territory, and in modern Albania. There are no means of forming a conjecture how the name of this obscure tribe came to be extended to so considerable a nation.
^ Richard Talbert, Barrington Atlas of the Greek and Roman World, (ISBN 0-691-03169-X), Map 49 & notes.
^ Wilkes, J. J. The Illyrians, 1992,ISBN 0631198075.,page 279,"We cannot be certain that the Arbanon of Anna Comnena is the same as Albanopolis of the Albani, a place located on the map of Ptolemy"
Да се гледа и Црногорското знаме:pos2:
тој орел е Византиски и сигурно не се ишле Албанци да го бранат Константинопол:kesa:
хаха...Каква глупост!
И првата застава на независна албанија требаше да биде жолт орел со плава позадина и круна,грција имаше намери преку тоа да ја заземе целата албанија бидејки е тоа Византиско знаме.
Ај да видиме дали во душаното Царство или не?
ДА! Меѓу останатите народи, биле и Албанците оние кои го бранеле Константинопол.
Со вас сервилниве, од секогаш било лесно да се излези на крај. За разлика од вашите ЖЕЛБИ, ние имаме документи. :helou:
Ви пред Душановото царство од секогаш сте били слуги на Србите,не се срами работа е работа каква и да е!:smir:
Википедиа..ваууу ме убеди.:kesa:
Да бе се разбира сите се албанци.Еве и Орловићи династија се албанци
![]()
:pos2:
И Милош Обилић
![]()
Арнаут не се љути,те разбирам јас комплекси си имаш.А зошто Самоел не пишувал за вас? Васил II ? Бугарите? Никој мајкуму...цццц.Ве нема нешто пред 10-тиот век.
Дај ми некој надгрибен споменик од некој арнаут во 15,16,17 век дека пишува да е Илир.Ај па се пишеме пак:tv:
^ Dictionary of Greek and Roman Geography (1854)William Smith, LLD, Ed.,Ptolemy is the earliest writer in whose works the name of the Albanians has been distinctly recognised. He mentions (3.13.23) a tribe called ALBANI (Ἀλβανοί) and a town ALBANOPOLIS (Ἀλβανόπολις), in the region lying to the E. Of the Ionian sea; and from the names of places with which Albanopolis is connected, it appears clearly to have been in the S. Part of the Illyrian territory, and in modern Albania. There are no means of forming a conjecture how the name of this obscure tribe came to be extended to so considerable a nation.
^ Richard Talbert, Barrington Atlas of the Greek and Roman World, (ISBN 0-691-03169-X), Map 49 & notes.
^ Wilkes, J. J. The Illyrians, 1992,ISBN 0631198075.,page 279,"We cannot be certain that the Arbanon of Anna Comnena is the same as Albanopolis of the Albani, a place located on the map of Ptolemy"