Колку пари ви се неопходни месечно ?

• Креатор на темата Креатор на темата Милојко
  • Време на започнување Време на започнување
ма зёа мене 8000 се доволни хехх се мине со тие(ама ако е за минење само):toe:

има во калкулацијата цигари,енерџи дринк,за испагање..два џоинта абе таман е:vozbud:

за еден месец ОК

Кредити 17.000 + 9000
Јадење дома - 16.000
Јадење надвор - 12.000
Ноќен живот - 10-12.000
Мобилен 4.000
Интернет/фиксен 3000
Такси за цел месец 6000
Облека 5-10.000
==
Тотал 82-89.000 месечно
Да сум на твое место би купил Мерцедес Ц класа на 5 години отплата.:smir:

Зашо бе? Може да испадне интересно! :pos:

Дај пер не дупи, ќе се акам по секое дрво после :)

Пијан на точак...
Пробај па ќе видиш...Сум возел пијан, плус на снег, лудница...
Како и да е мислам дека луѓето кај нас сеуште возењето велосипед го сметат како под ниво...
Јас имав професор на Машински што секој ден со точак идеше на работа, колегите му се смееа , за мене беше "cool" тип...
Ако трошиш по 6000 евра за такси на месец тогаш нема да ти биде проблем и поскап точак да купиш...
За 500 евра можеш да земеш добра машина...

Абе не дека гледам на нешто под ниво, знам луѓе кои што возат точаци, и тоа Скопје Маврово релација, и назад. Будали кои што секојдневно до крстот на Водно се качуваат чисто ради разонода. Ама јас не сум таков тип, не мора да значи дека ги гледам под ниво. Ете Внучо го знае Железо, типот да го роделе на точак немало толку да биде забеган по точак. Друг еден близок другар увезува Шимано. Така да, да сакав не е проблем. Проблемот е што не ми се вози :)

@rymz Рокфелер да не ти е дедо?

Не. Син ми е.

Јадење дома 16.000+Јадење надвор 12.000= 28.000
Ако навистина трошиш по речиси 1000 денари на ден за јадење алал да ти е :pos:

Зашто бе? Ај земи пенкало и пресметај колку треба да платиш за месо на трпеза, сирење, маслинки кашкавал, паштети, сокови, цигари (дека ако примети тоа не сум пресметал).

Ако поминуваш на ден со помалце од тоа...цар си, најискрено. Крај краева, сакам бе да си седнам на вечера, да си јадам ко човек, со убаво вино, да завршам со убав десерт.

Дај пер не дупи, ќе се акам по секое дрво после :)

Абе не дека гледам на нешто под ниво, знам луѓе кои што возат точаци, и тоа Скопје Маврово релација, и назад. Будали кои што секојдневно до крстот на Водно се качуваат чисто ради разонода. Ама јас не сум таков тип, не мора да значи дека ги гледам под ниво. Ете Внучо го знае Железо, типот да го роделе на точак немало толку да биде забеган по точак. Друг еден близок другар увезува Шимано. Така да, да сакав не е проблем. Проблемот е што не ми се вози :)

Не. Син ми е.

Зашто бе? Ај земи пенкало и пресметај колку треба да платиш за месо на трпеза, сирење, маслинки кашкавал, паштети, сокови, цигари (дека ако примети тоа не сум пресметал).

Ако поминуваш на ден со помалце од тоа...цар си, најискрено. Крај краева, сакам бе да си седнам на вечера, да си јадам ко човек, со убаво вино, да завршам со убав десерт.
Што знам... до некаде си и во право можеби но многу ми стои бе... тоа доаѓа по 2.000 евра по твоите пресметки за 4 члено семејство само за јадење:)

Што знам... до некаде си и во право можеби но многу ми стои бе... тоа доаѓа по 2.000 евра по твоите пресметки за 4 члено семејство само за јадење:)

Јадење дома, е јадење дома. Дома сам не се јаде. Со семејство се јаде. Не гледам што ти е чудно..

Јадење дома, е јадење дома. Дома сам не се јаде. Со семејство се јаде. Не гледам што ти е чудно..

Добро е да се наведе за колку члено семејство се работи...
Овде некако се стана чорба каша, не се знае дали за поедници се пишат трошковите или семејства , згора на се не се пишува ни колкави семејства...
Не е исто 28.000 денари за двојца и за шесторица...

Овде некако се стана чорба каша, не се знае дали за поедници се пишат трошковите или семејства , згора на се не се пишува ни колкави семејства...
Тоа се обедивав и јас да му кажам... но некако како непријатели не гледа или така ми стои мене :pos:

Зависи бе друже...4 члено семејство сме, ама давачките се мои. Давачките од друг карактер не ги вбројав, дека други членови ги покриваат. Факултетите на брат ми и сестра ми, нивна облека, искачање дрн дрн. Значи да ти појаснам. Јадењето дома,јас го купувам, дека јас највеќе бирам, јадам ова не јадам она, пребирлив сум. Пицајзла што би рекле :) Затоа и го броев во мои трошоци. А јадењето надвор е со девојка ми. Сите други трошкови се лично мои, телефонот, кредитите, искачање надвор, такси, облека и слично.

Да правев список на трошкови на цело семејство тогаш Штулов пута 2, патување секој ден до штулов, дневни трошоци, облека за 4ца, и плус брат ми кој што јаде тоа што јадам јас пута три :)

Тоа се обедивав и јас да му кажам... но некако како непријатели не гледа или така ми стои мене :pos:

Не бе, каков непријател. Само ти објаснив. Ако сум напишал Јадење дома, тоа се подразбира со семејство. Затоа ти реков не знам што не е јасно, кога веќе имаше и јадење по надвор.

ова ко ќе е учебна година
за на сколија 1000
за вкладилница 800-1000(понекогаш месецо ќар сум понекогаш не)
за на вежбање(теретана) 600-750
за некогаш ко ке ми се сојади скара ова-она 500
мобилен 300
облека во просек ми иди по 1000 месецот не дека секој месец купвам
и други трошоци 1000-1500
се на се нешто помалце од 100 евра

Рамиз, многу пара јадеш бате :tv:

Намали малце на храна, уплати кола и нема да трошиш за такси :tv:

милојко бре ...
абре да се напише нешто и жив да се остане, работата така мене ми се чини што мислиш ти .????????????????

2,000 месечно трошам само за сокови и слабодели, овој летниот период. Другите месеци некаде околу 1,000. Што да праам зависен сум од сокови и благи нешта. :)
500 за мобилниот, и тоа едвај ги трошам во 3 месеци. Не сум многу во ѕвонување итн итн... Се јавувам ептен кога е хитно, повеќе пишувам ЅМЅ пораки, а со оглед на тоа што на интернет имаме и бесплатни, не трошам многу.
Додека трае школската година околу 1,000 денари, мада немам многу навика да јадам по одмори.
И 1,000 за излегување. Не излегувам многу, ниту пак одам по некои дискотеки... 1-2 пијалок сосема доволно е.
Гардероба, нормално не купувам секој месец, трошам околу 2,500. Зависи како ќе се погоди денот, може и со помалку да поминам.

~100 евра за 16 годишњак се доста доволно за да го помине месецот.

И ако ти се погоди тој месец со кладилницата, може сите овие трошоци да ги анулираш, па и во плус да влезиш :icon_lol:

Зависи бе друже...4 члено семејство сме, ама давачките се мои. Давачките од друг карактер не ги вбројав, дека други членови ги покриваат. Факултетите на брат ми и сестра ми, нивна облека, искачање дрн дрн. Значи да ти појаснам. Јадењето дома,јас го купувам, дека јас највеќе бирам, јадам ова не јадам она, пребирлив сум. Пицајзла што би рекле :) Затоа и го броев во мои трошоци. А јадењето надвор е со девојка ми. Сите други трошкови се лично мои, телефонот, кредитите, искачање надвор, такси, облека и слично.

Да правев список на трошкови на цело семејство тогаш Штулов пута 2, патување секој ден до штулов, дневни трошоци, облека за 4ца, и плус брат ми кој што јаде тоа што јадам јас пута три :)

Не бе, каков непријател. Само ти објаснив. Ако сум напишал Јадење дома, тоа се подразбира со семејство. Затоа ти реков не знам што не е јасно, кога веќе имаше и јадење по надвор.

Дај бе посвој ме?:smir:

милојко бре ...
абре да се напише нешто и жив да се остане, работата така мене ми се чини што мислиш ти .????????????????

Види, колку човек има више пари толку више троши. Преоѓаш од Витанеза на Томи мајонез, од Агроплод на Нутела. Од Бест кола на Кока Кола од Родео на Марлборо и тако даље. :pos2:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom