Дали мажите може да бидат “спонзоруши“?

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Претежно за жените се зборува дека се материјалистки вакви, онакви, ама ме интересира дали има и мажи спонзоруши? Обично се вели жените се по парите, мажите по сексот е што кога има вртење на улогите?

Дали сте сведочеле на случај на машко кога трча или е со девојка само заради пари?
Што мислите вие за ваквата појава?

Мажи, би оделе ли со некоја само затоа што има многу пари?

Жени, дали би прифатиле таа игра некому да му бидете “спонзор“?

C

cige

Гостин
такви случаеви само 1 во милион, ништо повеќе.
инаку јас лично не сум сретнал до сега таков пар:kesa:

Филозофка

Amelie Poulain
Член од
21 јануари 2009
Мислења
1.680
Поени од реакции
525
Ако очекуваш искрени одговори, мислам дека нема да ги добиеш:icon_lol: инаку интересна и актуелна тема е ова,мислам дека и двата пола гледаат на материјална состојба кога е во прашање сериозна врска или брак, не дека се занемарува овој битен елемент, но сепак тоа е само еден елемент во склопот на целата личност.

MileJebo

Complete
Член од
7 декември 2008
Мислења
231
Поени од реакции
41
Пааа Дааааа! Мислам кој будала нема да прифати да има "љубавџика" која му е free passage to heaven?!?!
Затоа да не се лажеме ако имаш пари има СЕЕЕЕЕ!
Да ми се погоди мене ваква, абе мамицата ќе и ја ебам ќе ја исцицам до банкрот.
Yes afkors прво ќе ги ставам на кантар да измерам, што подобро ќе ми го задоволи мојот алчен живот, мислам дали има љубавџиката доволно кеш да го плати моето жртвување преточено преку: посветенос, нејзиниот идиотизам и "наводната" верност што е наменета за неа. Ќе видиме која страна ќе доминира. :helou:

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Би прифатил да бидам 'момче за придружба' на некоја MILF-ица, колку да си го истерам филмот :wink:

Но, не и за некоја девојка моја возраст или приближна, само за теткиците ова важи.

И да, еден моите другари направи кариера одејќи како спонзоруш, меџутим знаејќи го како вошкар, со секоја ќе му беше истото :icon_lol:

Башка во врска со твоево “сведоштво“, не знаеме дали таа девојка му го плаќала влезот во секоја дискотека или поради нејзината популарност бидејќи бил со неа влегувал бесплатно.

Тоа не се рачуна како спонзорирање, туку како дополнителна вредност. Претпоставувам он ќе бил со таа девојка и доколку морал да плати влез.

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
Јас па не мислам дека е 1 во милион, само што на некој начин табу тема е кај нас тоа и не признаваат маживе :) (ете како постот над мене :icon_lol:)

Има доста случаи каде девојките ги частат, ги шетаат, им купуваат гардароба, ги носат на одмори ... али тие не биле спонзоруши него само ги искористувале девојките "божем". Да не се лажеме тоа е жиголо во поблага форма :)
А во ова денешно време каде парите го вртат светот се почесто слушам изјави на мажи од стилот дека некоја девојка има многу пари и би сакале да ја бркнат.

Исти ми се и мажите и жените спонзоруши не правам разлика, ги има во доволен број и двата вида. Али тие си ја искористуваат ситуацијата од оној или онаа што финансира кои се исто така со пола мозок.
Со тоа што спонзорушите и мажи и жени си велат ах го искористувам тој што се ми плаќа ... глуп е или глупа. Овој/оваа па што плаќа вика дека има пари купче и ја искористува другата страна врз која има потполна доминација која го задоволува очигледно..
А и двете страни за мене се за жалење. Али нивен живот, нивни постапки, а по нив и лоши последици.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Не, не. Има разлика.

Ние машките, не бираме девојки кои имаат пари, туку ако се погоди се погоди. Знаеш, среќна околност.

Додека па девојките спонзоруши одат со намера да фатат богат тип.

П.С. Добар потпис.

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
За мене воопшто нема разлика.

Тоа теши си се ти и останатите мажи, дека не е исто :)

Има жени кои на среќна околност наоѓаат спонзор, има мажи кои на среќна околност наоѓаат жена во облик на купче пари.

Има жени кои бркаат спонзор, има мажи кои бркаат жена да ги спонзорира.

И тие и тие се спонзоруши.
Само што вас мажите ве иритира терминот, не ви одговара. Па ајде божем не е исто. А истите постапки се прават.

:smir:

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Ако го стандардизираме проблемов, примерите од женскиот пол забележливо повеќе припаѓаат на онаа категорија која 'брка спонзор'.

Таа карактеристика е забележлива и кај материјално моќните девојки, кои многу ретко влегуваат во врска со посиромашен дечко.

Едноставно, во женската природа е тоа да бараат 'посилен' партнер, во денешно време таа сила се мери во валути.

C

cige

Гостин
Ма не постои девојче кое што ќе изрази желба да части машко, можеби некоја што е во подолга врска тоа го прави, меѓутоа тогаш тие имаат заедники живот, а некоја што те познава помалку или пократко време или другарка нема шанси, за разлика од машките коишто обожаат првите впечатоци да ги покажат со пари.

Би прифатил да бидам 'момче за придружба' на некоја MILF-ица, колку да си го истерам филмот :wink:

Но, не и за некоја девојка моја возраст или приближна, само за теткиците ова важи.

И да, еден моите другари направи кариера одејќи како спонзоруш, меџутим знаејќи го како вошкар, со секоја ќе му беше истото :icon_lol:
Е тука веќе станува збор за жиголо.

C

cige

Гостин
Како и да е Братот убаво ја долови поентата, а жиголо и спонзоруш е многу блиско скоро исто.
Не е скоро исто,
спонзорушот материјално ја злоупотребува девојката,
жиголото е професија, каде што млад духовит дечко ја работи за пари сопругата на аристократот

Кралот Марко

Не прилепчанецот, ами Јас
Член од
6 ноември 2008
Мислења
3.969
Поени од реакции
278
Не е скоро исто,
спонзорушот материјално ја злоупотребува девојката,
жиголото е професија, каде што млад духовит дечко ја работи за пари сопругата на аристократот
Мислиш дека само матерјално? Така само изгледа.

пробистипка

малечка
Член од
13 август 2008
Мислења
2.026
Поени од реакции
130
Иако машките тоа не би сакале да признаат дека во последно време трчаат по некоја која има пари и ке може да им купи по некоја кола, која ке ги издржува цело време.Али се многу добро прекриени и глумат некое лудило дека се заљубени, ама секако се излегува на површина.Инаку не би пртифатила некого да издржувам, ама од кај знам дека тој со мене иде за пари а не од љубов.

Kajgana Shop

На врв Bottom