Кучиња скитници

Ваше мислење:

• Вкупно гласачи
    619

Мајло

B I S
Член од
22 јуни 2009
Мислења
1.594
Поени од реакции
940
Економски успивањето е со најмали трошоци а ефектот ќе биде веднаш приметлив,а за стерилизација па ние немаме како прво вистинска шинтер служба,инаку има кадар и за стерилизација и вакцини,ама нема кој пари да даде,и да посебно кај малите деца до 10 години вообичаена е траума со трајни последици(пелтачење) и тоа не е играчка,па такви народ трчаат по бајачки,надрилекари и фрлаат пари ко бош дткањето ќе го отстранат(сите гарантираат 100%).

П.С кучешката тенија земете ја предвид како ужас.

Кучешката тенија да е ужас,ама во Скопје не би можело да се случи поради тоа што пред се ова е урбана заедница.

S

smart ass

Гостин
Добро шансите се помали,но јас чисто не гледам волја за решавање на проблемов со кучињата...па толку ли неќат да пуштат некое евро(а ваму за споменици,ороспии и питачи ИМА ПАРИ,а за проблемов со кучињата...ма не се замараат,а и тие во шинтер службата....ПРАШАЊЕ е како ги третираат животните,но се разбира ова треба да го реши кромањонецот али него не му е гајле така да статус кво ќе биде,и секогаш ќе има народ кои ќе тепаат и убиваат кучиња а ќе има и деца со трауми и пелтачење,ама ќерата кога се сами не се опасни...туку само во глутница јас на некој начин се разбирам со нив на близина од 7-10 метри успорувам со одење преминувам на лева лента и продолжувам-животињето така не се осеќа загрозено-сум минел така без мака покрај скитници,покрај добермани и немало агресија оваа тактика со години ја применувам,интересна е,а ми текна еднаш ај да експериментирам и така на кучето му го блокирав патот и настапував агресивно и панично а кучето тогаш веќе е во дефанзива и спремно да касне....откако го разлутив полека се повлеков пет метри и фанав друга лента,не му обрнував внимание на кучето и така некако се "разбравме" и разминавме,а потоа му сервирав јадење како надохнада за експерименто.

Поентата ми е нема да ве нападне ако е само без разлика колкаво е...кога се во глутница пратете го Лидерот и нивното движење па ќе сватите дали се спремаат за јадење ако се спремаат тогаш е лошо-одбрана ОГАН,дезодоранс и упаљач..има да трчаат како на трка посебно ако Лидерот се покака т.е вие со оганот ќе заржите.

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.505
Поени од реакции
8.086
Ќе ги гушнам децата, жената, ќе се завртам кон кучињата, особено кон алфата, ќе го погледнам во очи, да воспоставам контакт и доминација, ќе поробам со цврст и смирен глас да му покажам дека не сум дојден да му ја превземам територијата и полека ќе си продолжам по патот

А ако е збеснато, болно, од беснило или слично и нападне, ќе го удавам со голи раце.
Колку жители на Скопје поминале низ обука за убивање кучиња со голи раце???

Drama Queen

Sky Catcher
Член од
2 септември 2007
Мислења
1.739
Поени од реакции
65
Колку жители на Скопје поминале низ обука за убивање кучиња со голи раце???

Јас се запишав пред некој ден и добро е да ти кажам право.Кога ќе завршам со обуката сите ќе ве бранам и со ај контакт ќе ги смирувам агресивните кучиња така да нема да има потреба од никакви `успивања`!:uvo:

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.699
Поени од реакции
34.231

No respect for authority whatsoever. :tv:

VoniVaraS

Искусен :)
Член од
20 април 2009
Мислења
543
Поени од реакции
328

Многу страшна слика од Рим. Видете го стравот во лицата на луѓето. :helou:

Член од
16 јануари 2009
Мислења
85
Поени од реакции
3
Ќе ги гушнам децата, жената, ќе се завртам кон кучињата, особено кон алфата, ќе го погледнам во очи, да воспоставам контакт и доминација, ќе поробам со цврст и смирен глас да му покажам дека не сум дојден да му ја превземам територијата и полека ќе си продолжам по патот. А ако е збеснато, болно, од беснило или слично и нападне, ќе го удавам со голи раце.

П.С. далматинецот е гарант малтреиран од гаџдата и газдата е крив, не кучето
ДР дулитл ахаа,
ја имаш ли читано беснило од пекиќ?

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
За вие кои безусловно ги браните кучињата, едно прашање - дали би го правеле истото ако сте имале блиска (непријатна) средба со нив?
Пред неколку години морав да застрелам куче кое ја нападна баба ми (доберман некој или слична гнаса). Жената до ден денес има трауми од настанот. Да можам пак да бирам, би ја променил одлуката. Тогаш го застрелав два пати со воздушна во глава - сега би стрелал минимум шест пати. Без разлика што куче е, без разлика дали има сопственик или не. А вие продолжете да ги храните кучињата и да глумите народни херои со тоа, ако ви го крева егото. Некој мора да глуми Супермен, кога веќе властите не се способни.

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.505
Поени од реакции
8.086
Од денешниот ВЕСТ.

НАПАДНАТА ЖЕНА ВО СТРОГИОТ ЦЕНТАР НА СКОПЈЕ

Куче скитник и одгриза парче од прст

"Кучето не ме касна еднаш, туку ме гризеше за раката повеќепати и на неколку места. Успеав да се оттргнам од бесното куче, со последните сили стигнав до Градската болница која се наоѓа на неколку чекори од мојата зграда и веднаш штом влегов во болницата се онесвестив од шок и болка", потресена од немилата случка ни раскажа Јулијана

Куче скитник, завчера вечер во центарот на Скопје искаса жена. Песот ја искасал за раката Јулијана Тодорова (29) пред влезот на зградата во која живее на булеварот "Кочо Рацин" веднаш до градинката "Раде Јовчевски - Корчагин".
"Во саботата вечерта пред зградата во која живеам ми рипна огромно куче и почна да ме гризе за десната рака. Кучето не ме касна еднаш, туку ме гризеше за раката повеќепати и на неколку места. Успеав да се оттргнам од бесното куче, со последните сили стигнав до Градската болница која се наоѓа на неколку чекори од мојата зграда и веднаш штом влегов во болницата се онесвестив од шок и болка", потресена од немилата случка ни раскажа Јулијана и додава дека кучето било обележано на увото, што значи дека веќе е регистрирано и третирано во Стационарот за кучиња скитници во Вардариште.
На нејзината десна рака, која е отечена од гризнувањето на кучето скитник, се забележуваа крвави рани со дупки од забите на кучето, а на средниот прст и фалеше парче од месото.
"Ова беше чиста агресија, кучето беше полудено. Јас не се плашам од кучиња, барем не се плашев до сега. Но, после ова што ми се случи, се плашам не само за мојата сигурност, туку пред сe за моите две малолетни деца, кои постојано си играат пред зградата", вели таа и додава дека местото каде што се вртат кучињата е во непосредна близина на градинката "Р.Ј. - Корчагин", каде секојдневно поминуваат мали деца со своите родители.
"На Инфективната клиника ми побараа потврда дека кучето нема беснило, ми рекоа дека е граѓанска должност да донесам таква потврда. Но кога се јавив во ветеринарната амбуланта ми рекоа дека треба да платам 1.500 денари. Во Стационарот 'Вардариште', пак, ми рекоа дека работи само еден човек и дека нема кој да дојде да го залови кучето", обвинува Јулијана.
Од ЈП "Комунална хигиена" во чија надлежност се наоѓа Стационарот во Вардариште, велат дека штом кучето еднаш било заловено и третирано, тоа е веќе вакцинирано против беснило. Оттаму не објаснуваат зошто кучето покажало знаци на агресија во тој момент, но велат дека кучињата кои во стационарот покажуваат беснило, не ги враќаат на улица, туку ги еутанизираат.
"Нашите екипи ќе излезат на терен и ќе го заловат бесното куче. Тоа ќе биде прегледано од стручниот тим, а каснатата девојка бесплатно ќе добие потврда дека кучето не е бесно", велат од "Комунална". (Б.Б.) Фото: Б. Грданоски

Z

zmej gorjanin

Гостин
Тоа е, како не ми текна до сега, мрачните сили на зионизмот and the dark forces of Sauron коваат заговор против кучињата. Ја не знам што треба да се деси, да погине некој за да сватат луѓево дека кучињата треба да се тргнат од улица. И двете страни кои што спориме на темава се согласуваме дека не треба да бидат на улица, сепак се работи за животни кои се водат од инстинктот и не можат туку така да бидат распуштени.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Тоа е, како не ми текна до сега, мрачните сили на зионизмот and the dark forces of Sauron коваат заговор против кучињата. Ја не знам што треба да се деси, да погине некој за да сватат луѓево дека кучињата треба да се тргнат од улица. И двете страни кои што спориме на темава се согласуваме дека не треба да бидат на улица, сепак се работи за животни кои се водат од инстинктот и не можат туку така да бидат распуштени.
Normalno, site sme slozni deka ne treba da bidat na ulica, se razlikuvame vo idejata kako toa da se stori.

Jasno, rekov, problemot e multisloen, no kaj nas, za da ne si zamarame glavata, najlesniot nacin se izbira, onoj koj voedno e i najnedobar, najnehuman.

Prvin mora da se revidira nacinot na razmmisluvanje, ne sekogas najednostavnata opcija e i najdobra. Potoa treba da se iznajde nacin (ionaka ima pregolema nevrabotenost), da se barem honorarno, so dogovor na delo, na opredelno, ispovrabotat lica i strucni i nestrucni, koi za griza, koi za zalovuvanje, potoa, ako moze za se da ne odanocuvaat, mzoe i del od toj danok da odi za taa griza za kucinjata i plati za novovrabotenite vo sluzbite za zgrizuvanje i kontrola na kuceskata populacija. Ponatamu, eve, da ne ispadne deka jas sum vecno da se cuvaat, normalno deka e toa nemozno, da se opredeli odreden vremenski period po koj, za zal, ako ne se vdomat, da im se najde soodvetno resenie, onie koi za pomladi i odgovaraat, da se prenamenat so trening vo policiski kucinja ili za voeni potrebi, a policijata i vojskata mozat toa da go iskoristat pravilno, drugite, steta, ama, toa e toa, barem sme se obidele.
Pritoa, potrebno e da se izvrsi obelezuvanje na sekoe kuca i stopan, za da vo slucaj ako se najde napusteno, stopanot da plati ogromna kazna i da izvrsi povekjecasovna community sluzba, za nikomu povekje da ne mu tekne da napusta pes od fudulak onoj moment koga nema da mu bide kewl i fancy cuvanjeto na kuceto.

Koj razbra razbra, koj ne, bujrum, ima i ponatamu da diskutirame.

P.S. Srekja ima opcija za ignoriranje odredeni clenovi na forumot, poradi sto mi e mnogu milo sto ne znam sto nepismenost, nekvalitetnost i nekultura proiskazale onie clenovi cii mali mozocinja ne mozat da vospriemat sto znaci osnovna kultura vo diskutiranjeto i polemikite megju lica so razlicni stavovi vo zivotot.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.903
Ја сум за и дајте да не се правиме овдека хуманисти и животољубимци, свесни сме дека кучињата скитници се и опасност и ружна глетка за градот...

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Јас сум животнољубец и сеа??

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.505
Поени од реакции
8.086
Јас сум животнољубец и сеа??
Па И Хитлер и Чарлс Менсон имаат фанови.
За среќа ти не си од тие забеганите. Само кучиња кои се опасни по луѓето сакаш.

Kajgana Shop

На врв Bottom