Кучиња скитници

• Креатор на темата Креатор на темата ° Tinna °
  • Време на започнување Време на започнување

Ваше мислење:

• Вкупно гласачи
    624
Претерувате сите, ептен во екстреми отидовте. :)

Претерувате сите, ептен во екстреми отидовте. :)

Па да се започна кога Филозофка кажа дека сите со кучиња се за село,а урбаните фаци без кучиња се за во град :)

Знаеш дека нема да најдеме заеднички јазик,тука на оваа тема на форумов.Мене никој неможе да ме убеди дека треба да се убијат сите кучиња скитници,знаејќи јас како гледам на кучињата и не само јас туку и некои други членови на форумов.

Можам да ве разберам вас,тебе Тончи и ред други кои се за некакво решение,ама никогаш нема да ги разберам овие другиве(знаеме сите на кои мислам).

Па да се започна кога Филозофка кажа дека сите со кучиња се за село,а урбаните фаци без кучиња се за во град :)

Знаеш дека нема да најдеме заеднички јазик,тука на оваа тема на форумов.Мене никој неможе да ме убеди дека треба да се убијат сите кучиња скитници,знаејќи јас како гледам на кучињата и не само јас туку и некои други членови на форумов.

Можам да ве разберам вас,тебе Тончи и ред други кои се за некакво решение,ама никогаш нема да ги разберам овие другиве(знаеме сите на кои мислам).

Тоа и јас укажав, ептен почнавме во екстреми двете страни.
Ко да има само две можности - насилно убивање од една страна и градење споменици и хотели за кучиња од друга страна.

Идеално би било да може некако да се реши проблемов без успивање, али бројката мислам дека е толку голема што дел од нив за жал ќе мораат да се успијат. Јас не сум за успивање, туку за итно тргање од улиците...али тоа мое размислување само под себе подразбира успивање на дел од нив.

Haha.. dojdete vo Anglija da vidite kako ziveat kucinjata, podobro od 90% od graganite na Makedonija...jas rabotam vo veterinarna tuka vo Anglija i Anglicanite trosat mali bogatstva za zdrastveni problemi za dresiranje za hrana za igracki za se! Do kolku ne se vo moznost da gi zadovolat site potrebi ima institucii gi prifakaat kucinjata i za nekolku dena im naogaat novi sopstvenici koj potpisuvaat dogovor deka ke se grizat za niv isto kako da se nivni deca,vo sprotivno si imaat rabota so zakonot no retko koj ne se pridrzuva do pravilata...So 1 zbor nema Skitnici i nema UBIVANJE na tie nevini sustestva koj zasluzuvaat da ziveat poveke od mnogu luge na forumov...pozdrav

Haha.. dojdete vo Anglija da vidite kako ziveat kucinjata, podobro od 90% od graganite na Makedonija...jas rabotam vo veterinarna tuka vo Anglija i Anglicanite trosat mali bogatstva za zdrastveni problemi za dresiranje za hrana za igracki za se! Do kolku ne se vo moznost da gi zadovolat site potrebi ima institucii gi prifakaat kucinjata i za nekolku dena im naogaat novi sopstvenici koj potpisuvaat dogovor deka ke se grizat za niv isto kako da se nivni deca,vo sprotivno si imaat rabota so zakonot no retko koj ne se pridrzuva do pravilata...So 1 zbor nema Skitnici i nema UBIVANJE na tie nevini sustestva koj zasluzuvaat da ziveat poveke od mnogu luge na forumov...pozdrav
А како очекуваш да има убивање кога нема што да се убива, и самиот си кажа дека нема скитници!
Инаку јас лично сум за подитно тргање на кучињата скитници од улица, па кој сака нека си посвои после, така ќе бидат и подобро згрижени, и подобро чувани, и нема да гладуваат и од глад да касаат невини граѓани на улиците.

А како очекуваш да има убивање кога нема што да се убива, и самиот си кажа дека нема скитници!
Инаку јас лично сум за подитно тргање на кучињата скитници од улица, па кој сака нека си посвои после, така ќе бидат и подобро згрижени, и подобро чувани, и нема да гладуваат и од глад да касаат невини граѓани на улиците.
те прашав а не видов дали си одговорила
те касна тоа кучето што наводно те нападна? ти нанесе некоја повреда
или едно ррррррр и покажување на забчиња те донесе да посакаш секое куче на светов да умре?

Денес видов 2-3 кучиња на плоштад си се шетаа јас поминав покрај нив и еве здрава жива ти пишувам на тебе.
Имаше пред Нино кученце седеше на едно девојче и се доближи и таа од памет се извади и се тргна а тоа на 5 чекори од неа застана...и да тоа ке го броиме во напад на куче нели Филозофка:back:
Во парк две кученца си се играа на топлово. Мало циганче носеше во раце мало кученце улично...
и сеа тоа денес го видов и ниедно од тие не изгледаше на агресивно куче и ниедно не нападна некој. Но на вас ви сметаат и ај нека се убијат.
куче е не заслужува живот! :uvo:

Shuko, nema pcishta skitnici bidejki:
a. zgrizeni se vo stacionar
b. ne gi napustaat kako kaj nas bidejki gi cuvaat od ljubov a ne od pomodarstvo!

те прашав а не видов дали си одговорила
те касна тоа кучето што наводно те нападна? ти нанесе некоја повреда
или едно ррррррр и покажување на забчиња те донесе да посакаш секое куче на светов да умре?

Денес видов 2-3 кучиња на плоштад си се шетаа јас поминав покрај нив и еве здрава жива ти пишувам на тебе.
Имаше пред Нино кученце седеше на едно девојче и се доближи и таа од памет се извади и се тргна а тоа на 5 чекори од неа застана...и да тоа ке го броиме во напад на куче нели Филозофка:back:
Во парк две кученца си се играа на топлово. Мало циганче носеше во раце мало кученце улично...
и сеа тоа денес го видов и ниедно од тие не изгледаше на агресивно куче и ниедно не нападна некој. Но на вас ви сметаат и ај нека се убијат.
куче е не заслужува живот! :uvo:

Не ми е јасно, како може од сите постови на темава ти само за нејзините да се фаќаш.
Дали нешто нејзе и докажуваш (а знаеш дека нема да и докажеш) или сама си докажуваш и се јачаш?

Пошто ваљда другите пишавме случаи со уличните кучиња кои влегуваат во дефиницијата на напади. И да, мене не ми сметаат ама ич.
Да мислев јас само на МЕНЕ, онака себично, не 8000, нека има и 80.000.
Ме сфаќаш сега што пробувам да ти кажам со ова?

Не ми е јасно, како може од сите постови на темава ти само за нејзините да се фаќаш.
Дали нешто нејзе и докажуваш (а знаеш дека нема да и докажеш) или сама си докажуваш и се јачаш?

Пошто ваљда другите пишавме случаи со уличните кучиња кои влегуваат во дефиницијата на напади. И да, мене не ми сметаат ама ич.
Да мислев јас само на МЕНЕ, онака себично, не 8000, нека има и 80.000.
Ме сфаќаш сега што пробувам да ти кажам со ова?
Со Тончи не ни пробувам да се расправам
ти си чувал куче знам дека барем малце ги сакаш и несакаш сурово да се убиени
ама онаа буквално зошто некое и заржало сака одма сите да ги убијат!
сфаќаш сеа зошто неа?

Shuko, nema pcishta skitnici bidejki:
a. zgrizeni se vo stacionar
b. ne gi napustaat kako kaj nas bidejki gi cuvaat od ljubov a ne od pomodarstvo!
Конечно пост што заслужува зеленко(a ќе го добиеш кога ќе можам пак да давам репутацијат.е утре),сосема се сложувам кај нас има кучиња затоа што:

а. Не се згрижени во стационар
б. Ги чуваат од помодарство а не од љубов и после ги оставаат на улица т.е напуштаат.

Еве еден мој податок, во текот на оваа година 2 ипол месеци отрув 4 кучиња а на едно му кладов шпенки во парче месо го проголта и доживеа ужасна смрт, срцето ми се исполни коа го гледав како се мачи.
Абе уште 10 кучиња да те нападнат и беснило да фатиш,срцето ќе ми се исполни да те гледам како се мачиш.

Мене па ми се допаѓа како создале чуство на итност во Хрватска. Нека ги соберат сите кучиња, нека ги чипуваат и донесат закон во стил "Ако никој не ги посвои кучињата во рок од 3-6 месечен престој во стационарот, се врши еутаназија - бидејќи државата не верувам дека ќе може да се грижи за нив. А чиповите да бидат осигурување дека нема да се прават финти, да се земе кучето само за да се остави на улица и потоа повторно да има 6 месеци престој во стационарот.
Така сите кои ќе сакаат да земат куче, ќе ја осетат итноста, ќе отидат до стационарот и наместо да ја гледаат само убавината, сега ќе гледаат и кои кучиња се 4-5 месеци таму и им се заканува успивање, па ќе ги земат нив.
Фина акција, ама за жал стационарчето наше нема шанси да собере толку многу кучиња. Можеби ако живинарска фарма Белимбегово се пренамени во стационар, бидејќи Борче Стефановски, сопартиец на нашиот драг форумџија Гарфилд, ја уништи.

A vie? Kamo
vie?
Ili polesno ubivanja?
Кучето што ми седи во двор е вдомено. Како мало шеташе по полето и успеа да стигне до мојата куќа која се наоѓа на крајот на селото, и го прибравме. Исто како и сите претходни кучиња. Ова последново додуша не го сакам ич бидејќи додека беше одврзано и се шеташе низ двор ми ги напаѓаше мачките. А со оглед на тоа колку глуфци има по поле, не би сакал никој да ми ги р’чка мачките.

Со Тончи не ни пробувам да се расправам
ти си чувал куче знам дека барем малце ги сакаш и несакаш сурово да се убиени
ама онаа буквално зошто некое и заржало сака одма сите да ги убијат!
сфаќаш сеа зошто неа?

Ветувам дека во иднина нема да зборам лошо за сестрите Росоњерки.
Не за друго, офтопик е сето тоа.

Патем, да додадам дека денес пак бев во веро. Имаше 2 кучиња на паркингот, помали од оние кои ги фотографираф, кои трчаа по се што беше на мотор. Се надевам нема да се случи сообраќајка со фатални последици.

Tonchie, bravo za vdomuvanjeto! Borce ne mi e sopartiec!

I filozofke, ako ne se zgrizeni i se napustaat od pomodarstvo dali toa znaci deka treba da se ubijat ili zgrizat a da se kaznuvaat idiotire koi gi napustaat?
Koe e pohumano resenie!?

Па нормално дека треба да се згрижат никој не рече да не се згрижат, а секој оној што ќе биде фатен како остава куче на улица треба соодветно да се казни, најхумано е кучињата одма да се тргнат од улица и да се згрижат во стационар, да го земеме позитивниот пример на Хрватска.

Мац најдобро го опиша начниот на кој што Хрватите го решиле проблемот јас мислам дека треба да го следиме позитивниот пример.

Абе уште 10 кучиња да те нападнат и беснило да фатиш,срцето ќе ми се исполни да те гледам како се мачиш.

Нешто не е во ред со луге кој стојат на страна на диви бесни кучиња.
А ова ке ми биде мотив да кркнам уште едно пет шест кучиња со шпенки :zlo:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom