Кучиња скитници

• Креатор на темата Креатор на темата ° Tinna °
  • Време на започнување Време на започнување

Ваше мислење:

• Вкупно гласачи
    624
Убивај филозофке, ако ти е убаво на душа. Друг ќе суди.
Денешниот реален свет е преполн со казни за убијците, така да кога тогаш се надевам дека ќе има казни и за оние што убиваат животинки и кај нас. Нели идеме во ЕУ. Ќе биде и тоа еден убав сончев ден.
Мада и да не ве казнат, сепак нечиста душа имате.

И да фала што ме потсети дека сум правник. И ти беше нели?
Прочитај убаво за убиствата на животните. И какви се казните.
Па убивај после.
Обично се согласувам со твоите мислења, но тука ќе направам исклучок. Грев е да го убиеш да, но нели е грев да те искасапи? Знаеш какво е чувството кога на полноќ од нигде никаде ќе ти се појави крволочно куче и беспомошен врискаш? Знаеш тогаш како нозе ти се отсекуваат? Подобро да не почувствуваш. Грдо е.
Ќе ти објаснам на кратко како изгледа.
Се враќам јас од град некаде околу полноќ и точно на мојата улица собрана група од 4-5 кучиња. Ги избркав некако. Од живата ограда на соседите се појави агресивно куче кое почна да скока околу мене спремајќи се да ме нападне. Ги покажа забите почна да `ржи толку страшно што пребледев во истата секунда. Очите му беа црвени и зрачеше со агресивност. Ги подаде предните нозе спремно да рипне накај мене. Во моментот повеќе не се сеќавам што се случи. Знам дека вриснав со силата што ми остана. Не се сеќавам ни како ни кога си отиде, само до ден денес се сеќавам на таа слика каде и да видам куче. Било какво да е. И пекинезер да е и пудлица, мене ми се прикажува сликата од таа вечер пред дворот на соседите.
Стасав дома пребледена само ја треснав вратата и ги разбудив моите. Се потресоа кога ме видоа. Ме прашаа што се случило и им кажав. Се напив апче за смирување за да можам да заспијам.
На никому не му посакувам слично да му се случи.

Oва ако не е проблем, тогаш дајте прво да дефинираме што е.

Оh, извини Nephthys. Пена од уста и црвени очи. Got it. :zver:

Ама ПЕТА!! и останатите организации кои само собираат пари од извеани и превеани богаташи???

Гледаш сакаат акција сега и неќат риболов неќат лов,неќат експерименти врз животиње??!!??...ОНИ И САМИ НЕ СЕ САКААТ!!

.ама пази ги кинезите и Кореанците ахаха јадат бе маф ги прават Кинезите се милијарда и двеста милиона...таму кучешко се тргува како телешко кај нас...

Но кај нас ај се фрлија многу милиони...побезболно решение е стерилизација но сепак ќе треба подолг рок но и повеќе пари...попрактичното го знаеме.

Обично се согласувам со твоите мислења, но тука ќе направам исклучок. Грев е да го убиеш да, но нели е грев да те искасапи? Знаеш какво е чувството кога на полноќ од нигде никаде ќе ти се појави крволочно куче и беспомошен врискаш? Знаеш тогаш како нозе ти се отсекуваат? Подобро да не почувствуваш. Грдо е.
Ќе ти објаснам на кратко како изгледа.
Се враќам јас од град некаде околу полноќ и точно на мојата улица собрана група од 4-5 кучиња. Ги избркав некако. Од живата ограда на соседите се појави агресивно куче кое почна да скока околу мене спремајќи се да ме нападне. Ги покажа забите почна да `ржи толку страшно што пребледев во истата секунда. Очите му беа црвени и зрачеше со агресивност. Ги подаде предните нозе спремно да рипне накај мене. Во моментот повеќе не се сеќавам што се случи. Знам дека вриснав со силата што ми остана. Не се сеќавам ни како ни кога си отиде, само до ден денес се сеќавам на таа слика каде и да видам куче. Било какво да е. И пекинезер да е и пудлица, мене ми се прикажува сликата од таа вечер пред дворот на соседите.
Стасав дома пребледена само ја треснав вратата и ги разбудив моите. Се потресоа кога ме видоа. Ме прашаа што се случило и им кажав. Се напив апче за смирување за да можам да заспијам.
На никому не му посакувам слично да му се случи.

Епа добро де сега тоа е...ти имаш траума..

Имав и јас у второ одделение кога Роки ми ги заби забите во рака...па таа траума траеше 6 месеци....роки го преселија во другата куќа и комшијата зема пикинејзерче...со тоа си играв:toe:

Барем немаш осетено апеж...уживај.

Welcome to the real world
П
Бај д веј Пиповски кажи што отров употреби:helou:
можеш и на пп

Земи отров за глувци и нарони го на некое месо,остави го во некој тревник.Отровите немаат ни вкус ни мирис.Брза смрт е тоа.Кога ќе почне да пени тогаш е при крајот.

Само пази,ако те види некој како оставаш отров,а по некој случајност тој истиот има куче и го шета таму каде што ти си оставила отров...

Еве еден мој податок, во текот на оваа година 2 ипол месеци отрув 4 кучиња а на едно му кладов шпенки во парче месо го проголта и доживеа ужасна смрт, срцето ми се исполни коа го гледав како се мачи.

Имаш среќа што не си налетал на некои така поопасно куче,па да видиш што прави тоа кога чустува ужасна болка.:smir:

Правник на ФОН. Познати се студентите на тој универзитет, се имаат посрамотувано кај Трендо во квиз.

Бај д веј, никогаш не кажавте со сестра ти колку плативте за самоједот. А можевте и сосема регуларно да си отидете во Вардариште да вдомите кученце, и тоа е душичка, иако нема бело влакно ко плишано мече.

Аман Тончи, завршивме со тој муабет одамна. :)

Сакале Самојед и земале такво куче, мора да признаеш, 60 класи е над уличните и мислам дека нема човек кој да може да бира - би избрал улично. Не направиле ништо лошо со тоа што си го оствариле меракот.
Само ете, Маца пак почна со муабетот дека "морала" такво да земе, прво беше ради тоа што ќе останело на улица иначе, па сега било заради нејзините...
Нема потреба од правдање, сте сакале такво куче и сте земале. Секој би направил така. Ама, затоа се вика "нека мава со камења оној што е чист", па малце е глупо кога другите ги обвинувате и ги правите ѕверови.

За вакви дела во поразвиени држави се лежи затвор.
На крај секој си одлучува за себе.
Инаку јас сум за успивање на кучињата посебно на оние што се агресивни и болни. Другите нека се дадат на посвојување.

Мене па ми се допаѓа како создале чуство на итност во Хрватска. Нека ги соберат сите кучиња, нека ги чипуваат и донесат закон во стил "Ако никој не ги посвои кучињата во рок од 3-6 месечен престој во стационарот, се врши еутаназија - бидејќи државата не верувам дека ќе може да се грижи за нив. А чиповите да бидат осигурување дека нема да се прават финти, да се земе кучето само за да се остави на улица и потоа повторно да има 6 месеци престој во стационарот.
Така сите кои ќе сакаат да земат куче, ќе ја осетат итноста, ќе отидат до стационарот и наместо да ја гледаат само убавината, сега ќе гледаат и кои кучиња се 4-5 месеци таму и им се заканува успивање, па ќе ги земат нив.

Pipovski, a da te castam hamburge. Ili bilo
sto.
Vo restoran po moj izbor.
Vsusnost ne mora.
Dead man talking and walking si ti. Veruvaj mi.

Filjodzofke, ajt. Trk na zapush od radosti sto ima nekoj pogolem necoek od tebe! Vsusnost toj ne e covek, toj e mrtov covek, mrtov iako ne e svesen za
toa. Sto da kazam nekoi lugje ne znaat konecno da si legnat i dotrulat!

Tonchie, sto vrska ima Trendo i kviz so praven fakultet?
A? Deka na praven ne se uci kolku kilogrami tezi zelkata od Galapagos?
Braos be, braos. Ne te mislev za takov.
A samoyedot kolku sto gledam ne e na ulica. I ne znaete, moze ke vdomat!
A vie? Kamo
vie?
Ili polesno ubivanja?

Pipovski, za vakov iskaz na javen forum, dokolku nekoj prijavi vo policija, gazdite ke moraat da gi dadat tvoite podatoci za krivicnoto delo koe si go storil: predizvikuvanje opsta opasnost! A za toa se lezi maksimum 3 godini, minimum 6 meseci uslovna, i toa za izvrseno krivicno delo.

Se nadevam nekoj vo MK ke prijavi!

Еве еден мој податок, во текот на оваа година 2 ипол месеци отрув 4 кучиња а на едно му кладов шпенки во парче месо го проголта и доживеа ужасна смрт, срцето ми се исполни коа го гледав како се мачи.

Член4
Убивањето на животни е забрането и претставува најтежок облик на нивно мачење, особсно кога тоа се врши со огнострелно и ладно оружје, отрови, дрога или со други средства , освен во случаевите предвидени со овој закон.
:smir:

Еве сега барам кои се евентуалните казни за вакво кривично дело,кога ќе најдам ќе постирам.

Pipovski, za vakov iskaz na javen forum, dokolku nekoj prijavi vo policija, gazdite ke moraat da gi dadat tvoite podatoci za krivicnoto delo koe si go storil: predizvikuvanje opsta opasnost! A za toa se lezi maksimum 3 godini, minimum 6 meseci uslovna, i toa za izvrseno krivicno delo.

Se nadevam nekoj vo MK ke prijavi!

Ха, па пријавив јас во МВР 5 пати не еднаш, ми рекоа шо сакаш прави тоа не е во наша надлежност.:toe:

:smir:

Еве сега барам кои се евентуалните казни за вакво кривично дело,кога ќе најдам ќе постирам.

Извини кој одговара за напад од куче скитник и кај може да се пријави тоа пошто МВР е ненадлежна

Кој ги жали кучињата, пишав претходно, нека земе товарно возило нека дојде кај мене на улица нека ги собере и нека си ги носи дома во спална:)
Не само кај тебе. Мојата улица им стана ебална :jaj:

Kучињата се примитивни зверови и кога куче скитник ќе нанесе тешка телесна повреда на човек никој не одговара,

за разлика од друго куче што има сопственик, сопственикот одговара дали парично или на друг начин не е важно правдата е задоволена„во тоа се состои целиот проблем,

луѓето што нанесуваат тешки телесни повреди лежат во затвор,
кучињата што нанесуваат тешки телесни повреди се на улица слободни и повторно го повторуваат делото............................

:pusk::pusk::pusk::pusk::pusk::pusk:

For all you bleedin' ejeets tryin' to get the poor dogs killed!

Go :pusk::pusk::pusk::pusk::pusk:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom