Добро значи те наднало куче и сега убиваш кучиња.
Уште сакаш да те прогласат за светец?
Ако те нападне човек и те повреди, дали ќе го убиеш?
И ќе го гледаш како се мачи и ќе ти се полни ли душата?
Веројатно нема да убиеш (иако можеби би сакал) и тоа нема да го направиш заради казната што ќе ја сносиш.
А кучиња ќе убиваш колку ти душа сака зашто никој нема да те казни.
Веројатно и да немало казни ќе си се испубиваат луѓево меѓу себе без око да им трепне.
Човекот е многу позлобно суштество од кучињата, дефинитивно.
Нема резон од муабетење за да не се убиваат кучињата, кога луѓето и меѓу себе би се испоубиле ако би можеле.
Имав јас порано и сега имам кучиња, никогаш не сум убил мирно куче, куче од стопан.
Летово што помина, во два часот по полноќ пред мојата порта стоеа 15 кучиња големи мали секакви, кога им се приближив нели за да си влезам дома, почнаа да ржат, се јавив во мвр да дојдат да ги избркат, а тие ми рекоа дека они не биле надлежни за кучињата, и така јас си постојав цели два часа на улица седејки на тротоар кога се изнаебаа кучињава заминаа и си отидов.
Два дена потоа, во 4 часот попладне одејки со пријател, едно големо куче не нападна испадна од една тесна уличка го касна другарми, јас го клоцнав кучето и почнавме двајцата да бегаме, бегајки паднав на земја и си ја излупив кожата на лактот и на коленото, се собраа луге и некако успеавме да го избркаме кучето.....шест пати бев нападнат јас, мајками два пати идејки си навечер од втора смена од работа.....
И што треба сега јас да правам? кога државата не се грижи за тие кучиња кој се бесни напагаат чувајки си ја својата измочана територија, мојот инстинкт ми вели да се бранам и да ги отстранам натрапниците кој ме напагаат од мојата улица, или твојот предлег е да оставам да ме искасапат, лесно е да ме наречеш човек без душа кога не си била нападната од кучиња и не мораш кога излеваш надвор да мислиш дали од некој ќош ќе ти испадне бесно животно....
За да чуваш куче треба одговорност, лугето зимаат кучиња да чуват и не водат грижа за нив, кучињава се ебат и се множат а малите кученца растат покрај контењери во речни корита или запуштени улички, тоа е нивна територија формираат чопор и ја бранат територијата, тоа не се мали милни кучиња кој пораснале во присуство на луге, тие кучиња не се ништо подобри од волци или било кој диви предатори, а кога градот или државата не се грижи за нив и ги остава така, тогаш моја должност е да се бранам и да ги убивам, па повели дојди фати ги и носи си ги дома така ке ги спасиш од мене и лугето зверови како мене
За вакви дела во поразвиени држави се лежи затвор.
На крај секој си одлучува за себе.
Инаку јас сум за успивање на кучињата посебно на оние што се агресивни и болни. Другите нека се дадат на посвојување.
Знам дека во некој држави за убиство на животни се оди во затвор, ама во тие држави не постојат глутници низ градовите:helou: