Кучиња скитници

• Креатор на темата Креатор на темата ° Tinna °
  • Време на започнување Време на започнување

Ваше мислење:

• Вкупно гласачи
    624
Tonchie, ne tamu be! Kaj kukjata! Aman.

Filjoshofirke, vo USA ima shelters, gi zbrinuvaat dodeka ne gi udomat, a
bolnite i starite, jebiga.
I kaj mene vo Canada isto taka.

Problemot e, kako sto bese napomenato, vo nemanjeto ideja kako da se
pocne, koga problemot e vo zarodis, za
potoa na ura da se kolat i nishtat!
E taka nema civilizacija!
Moze homislavi po ulica da sirat nemoral i da se drapaat (i nedodrkani hetero) a ne moze kucinjata da se zbrinat vo stacionar? Tuku mora da
se uspijat! E ne moze!

Зависи од колата, може да чини и над 1000 евра. Со тие пари може да се заловат мнооогу кучиња. А кучињата не гледаат кога поминуваат улица, денес бев сведок на такво нешто во Ченто, кај Ханибал кафаната. Имам и фотографии, ама уморен сум за да закачам сега на нет.

Хехе може да чини и иљадарче ама не беше ново ауто така да едно 300евра максимум.

Да, со тие пари можат да се заловат многу кучиња, да ги успијат или да се направи некоја установа/дом каде ќе ги негуваат и одгледуваат а потоа да бидат посвоени - значи поентата ми беше повеќе пари народот има потрошено од штети нанесени од кучињата скитници одколку да се превземат мерки за нивно отстранување од улиците (или нивно евентуално згрижување)

А пујката Брижид Бардо и нивните ритард ПЕТА месојадци нека си го гледаат својот двор а не тука да изиграваат љубимци на животни.

Само да кажам некои факти за 2009та.

- регистрирани вкупно 17.813 кривични дела од областа на класичниот криминал

- 34 убиства

- 31 обид за убиство, 157 тешки телесни повреди, 27 изнуди, три уцени, 20 киднапирања, 11 грабнувања и 411 разбојништва.

Има доста напади на кучиња, неможев да најдам точна бројка за 2009та. Но ниеден случај за среќа не е фатален. Ако има околу 200 за 3 месеци, тогаш 800 годишно отприлика. Сето ова неофицијално. Нападнати не значи и гризнати. А сепак на крај сите здрави и живи се.

Мене сепак луѓето повеќе ме плашат!!!
Повеќе опасни луѓе шетаат низ државава, него опасни кучиња скитници!
Каде би ги вброила повредите од кучињата, јас мислам најсоодветно е во тешки телесни повреди, да ги оставиме настрана разбојништвата,грабнувањата,уцените, и класичниот криминал каде што за обично крадење леб од продавница се пријавува криминално дело грабеж
а за фаталниот исход на гризнувањето од куче не се знаат податоци, некој умираат од гангрена, може беснило да се фати лесно а и многу други болести.

Еве еден мој податок, во текот на оваа година 2 ипол месеци отрув 4 кучиња а на едно му кладов шпенки во парче месо го проголта и доживеа ужасна смрт, срцето ми се исполни коа го гледав како се мачи.

Филозофке читај.
Не е забележан смртен случај од напад на куче!

Еве еден мој податок, во текот на оваа година 2 ипол месеци отрув 4 кучиња а на едно му кладов шпенки во парче месо го проголта и доживеа ужасна смрт, срцето ми се исполни коа го гледав како се мачи.
Скитници или чувани кучиња?

Јас мислам дека речиси секој што може да убие куче и да го гледа како се мачи истото може и на човек да го направи!

Не знам вие луѓе какво зло имате во себе, кога ви се полни срце од вакви грди работи. Со убиство на живи суштества се гордеете.
Одвратно.

Филозофке читај.
Не ни реков дека има смртни случаи реков каснување од куче = тешка телесна повреда, а годишно до 1000 тешки телесни повреди, ако ова не е алармантен податок тогаш не знам, а што е уште поалармантно оштетените нема кого да тужат за нанесување на повредата, градот Скопје и општината викаат дека ги собираат кучињата од улица но спречувани се од разлутени граѓани што потоа и самите некој одн ив стануваат жртви на таква повреда- иронично.

Филозофке читај.

Скитници или чувани кучиња?

Јас мислам дека речиси секој што може да убие куче и да го гледа како се мачи истото може и на човек да го направи!

Не знам вие луѓе какво зло имате во себе, кога ви се полни срце од вакви грди работи. Со убиство на живи суштества се гордеете.
Одвратно.

Скитници, кој секое утро ни ги уриваат кантите за ѓубре од пред двор,

и да ич не ми беше жал за кучињата, после 6 напади кој ги преживеав во 2009, а ке убивам уште имам 2 кила ланата доволно за сите кучиња во градов :)

Не ни реков дека има смртни случаи реков каснување од куче = тешка телесна повреда, а годишно до 1000 тешки телесни повреди, ако ова не е алармантен податок тогаш не знам

познавам луге кој поради уплав од куче пелтечат, но никој не го зема тоа во обзир, битно е ако убиеш куче те прогласуват за звер без душа:toe:

Никој не дојде на форум да пропагира за кучињата да се успиваат од што му е ќеиф, ако државата има средства да ги прибере во одредени прифатилишта за кучиња супер, ем кучињата нема да страдаат, ем нема да им прават проблеми на други, што се тиче мени можат и у хотел со 5 ѕвездици да им уплатат, нема да ми смета воопшто. Само проблемот е што во државава во некои делови има луѓе што живеат бетер од кучиња, така да тој потег не знам колку е реален воопшто да се дискутира.

Абе муабетот излезе на крај краишта треба да ги успиеме и да ги сервираме низ кинеските ресторани :tapp:

П.С. Има смртни случаји и овде и во странство, само незнам дали овие години се има случено такво нешто кај нас. Ретко смртен случај да предизвика куче скитник.

Скитници, кој секое утро ни ги уриваат кантите за ѓубре од пред двор,

и да ич не ми беше жал за кучињата, после 6 напади кој ги преживеав во 2009, а ке убивам уште имам 2 кила ланата доволно за сите кучиња во градов :)

познавам луге кој поради уплав од куче пелтечат, но никој не го зема тоа во обзир, битно е ако убиеш куче те прогласуват за звер без душа:toe:
Добро значи те наднало куче и сега убиваш кучиња.
Уште сакаш да те прогласат за светец?

Ако те нападне човек и те повреди, дали ќе го убиеш?
И ќе го гледаш како се мачи и ќе ти се полни ли душата?

Веројатно нема да убиеш (иако можеби би сакал) и тоа нема да го направиш заради казната што ќе ја сносиш.
А кучиња ќе убиваш колку ти душа сака зашто никој нема да те казни.
Веројатно и да немало казни ќе си се испубиваат луѓево меѓу себе без око да им трепне.

Човекот е многу позлобно суштество од кучињата, дефинитивно.

Нема резон од муабетење за да не се убиваат кучињата, кога луѓето и меѓу себе би се испоубиле ако би можеле.

Веројатно нема да убиеш (иако можеби би сакал) и тоа нема да го направиш заради казната што ќе ја сносиш.
Веројатно и да немало казни ќе си се испубиваат луѓево меѓу себе без око да им трепне.

Нема резон од муабетење за да не се убиваат кучињата, кога луѓето и меѓу себе би се испоубиле ако би можеле.
Welcome to the real world
Порано што правеле а?
homo homini lupus est.
Не го измислив јас ова иако сум тхе фајмус филозофка :pos2:
Бај д веј Пиповски кажи што отров употреби:helou:
можеш и на пп
Иначе сакам да бидам среќен арно си кажа чоекот има луѓе што победно живеат од кучињата па никој нит ги жали ниту им помага, зошто не кажа некој податок за таквите случаи туку само ги игнорираш и кучињата ги прикажуваш како кутри невини суштества а луѓето како зверови, факт е дека и луѓето и кучињата се зверови у суштина
Basic instinct :wink:е во прашање
Само што разликата е што кучињата се примитивни зверови и кога куче скитник ќе нанесе тешка телесна повреда на човек никој не одговара, за разлика од друго куче што има сопственик, сопственикот одговара дали парично или на друг начин не е важно правдата е задоволена„во тоа се состои целиот проблем, луѓето што нанесуваат тешки телесни повреди лежат во затвор, кучињата што на нанесуваат тешки телесни повреди се на улица слободни и повторно го повторуваат делото, ти како правник би требало да си на страната на правдата,
излегува дека кучињата имаат повеќе права од луѓето.

За вакви дела во поразвиени држави се лежи затвор.
На крај секој си одлучува за себе.
Инаку јас сум за успивање на кучињата посебно на оние што се агресивни и болни. Другите нека се дадат на посвојување.

Не го измислив јас ова иако сум тхе фајмус филозофка :pos2:
Бај д веј Пиповски кажи што отров употреби:helou:
можеш и на пп

Убивај филозофке, ако ти е убаво на душа. Друг ќе суди.
Денешниот реален свет е преполн со казни за убијците, така да кога тогаш се надевам дека ќе има казни и за оние што убиваат животинки и кај нас. Нели идеме во ЕУ. Ќе биде и тоа еден убав сончев ден.
Мада и да не ве казнат, сепак нечиста душа имате.

И да фала што ме потсети дека сум правник. И ти беше нели?
Прочитај убаво за убиствата на животните. И какви се казните.
Па убивај после.

И да фала што ме потсети дека сум правник.

Правник на ФОН. Познати се студентите на тој универзитет, се имаат посрамотувано кај Трендо во квиз.

Бај д веј, никогаш не кажавте со сестра ти колку плативте за самоједот. А можевте и сосема регуларно да си отидете во Вардариште да вдомите кученце, и тоа е душичка, иако нема бело влакно ко плишано мече.

Имав јас порано и сега имам кучиња, никогаш не сум убил мирно куче, куче од стопан.
Летово што помина, во два часот по полноќ пред мојата порта стоеа 15 кучиња големи мали секакви, кога им се приближив нели за да си влезам дома, почнаа да ржат, се јавив во мвр да дојдат да ги избркат, а тие ми рекоа дека они не биле надлежни за кучињата, и така јас си постојав цели два часа на улица седејки на тротоар кога се изнаебаа кучињава заминаа и си отидов.
Два дена потоа, во 4 часот попладне одејки со пријател, едно големо куче не нападна испадна од една тесна уличка го касна другарми, јас го клоцнав кучето и почнавме двајцата да бегаме, бегајки паднав на земја и си ја излупив кожата на лактот и на коленото, се собраа луге и некако успеавме да го избркаме кучето.....шест пати бев нападнат јас, мајками два пати идејки си навечер од втора смена од работа.....
И што треба сега јас да правам? кога државата не се грижи за тие кучиња кој се бесни напагаат чувајки си ја својата измочана територија, мојот инстинкт ми вели да се бранам и да ги отстранам натрапниците кој ме напагаат од мојата улица, или твојот предлег е да оставам да ме искасапат, лесно е да ме наречеш човек без душа кога не си била нападната од кучиња и не мораш кога излеваш надвор да мислиш дали од некој ќош ќе ти испадне бесно животно....
За да чуваш куче треба одговорност, лугето зимаат кучиња да чуват и не водат грижа за нив, кучињава се ебат и се множат а малите кученца растат покрај контењери во речни корита или запуштени улички, тоа е нивна територија формираат чопор и ја бранат територијата, тоа не се мали милни кучиња кој пораснале во присуство на луге, тие кучиња не се ништо подобри од волци или било кој диви предатори, а кога градот или државата не се грижи за нив и ги остава така, тогаш моја должност е да се бранам и да ги убивам, па повели дојди фати ги и носи си ги дома така ке ги спасиш од мене и лугето зверови како мене:tapp:

За вакви дела во поразвиени држави се лежи затвор.
На крај секој си одлучува за себе.
Инаку јас сум за успивање на кучињата посебно на оние што се агресивни и болни. Другите нека се дадат на посвојување.

Знам дека во некој држави за убиство на животни се оди во затвор, ама во тие држави не постојат глутници низ градовите:helou:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom