Кучиња скитници

Ваше мислење:

• Вкупно гласачи
    620

maca_kaka'

тiƒosi јаossoηeјаo
Член од
6 октомври 2007
Мислења
3.515
Поени од реакции
640
А ти си вегетаријанка?

Маца не е.

Ама хеј, и Еминем вика: Kids, don't do drugs.
Не сум, и нема ваљда никогаш ни да сум и?
Ако сакам животни несмеам здраво да живеам, несмеам да јадам нивно месо (не носам природно крзно и кожа.)

И јадам само пилешко и свинско и тоа зошто морам. И не се прави со сила неписмен темава е за КУЧИЊА а не синџир на исхрана.

тие расните кучиња што барале на улица? :raz:
Не биле мислам на улица туку се отруени погрешка наместо уличните кучиња.

maca_kaka'

тiƒosi јаossoηeјаo
Член од
6 октомври 2007
Мислења
3.515
Поени од реакции
640
Како тоа? Им влегле дома па ги труеле или...
Ставаат отрови на улицата и нормално секо куче на прошетка душка по тревите и има шанси и да касне нешто...доволно е тоа да се отруе куче

Истово се случуваше кај мене па мачките ги снемуваше од маалово.

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.586
Ставаат отрови на улицата и нормално секо куче на прошетка душка по тревите и има шанси и да касне нешто...доволно е тоа да се отруе куче

Истово се случуваше кај мене па мачките ги снемуваше од маалово.
Епа нека си бараат оштета за тоа што немало предупредување за поставените мамци :toe:

maca_kaka'

тiƒosi јаossoηeјаo
Член од
6 октомври 2007
Мислења
3.515
Поени од реакции
640
Епа нека си бараат оштета за тоа што немало предупредување за поставените мамци :toe:
Кај мене беа поставувани од населението без никаква дозвола. Можеше и некое дете да се отруе но тоа е паметот на луѓето.

Јас сакав да пријавам но ке ме направеа будала сигурно. Ке ми речеа ние имаме попаметни работи отколку да се грижиме дали кај тебе стават отров и ги трујат твоите мачки.:tapp:

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Јас сакав да пријавам но ке ме направеа будала сигурно. Ке ми речеа ние имаме попаметни работи отколку да се грижиме дали кај тебе стават отров и ги трујат твоите мачки.:tapp:
E oд кај знаеш дека така ќе ти речат? Си пробала?

Доста со стереотипи бе :tapp:

Мармеладова

Tale of the inexpressible
Член од
21 април 2006
Мислења
1.743
Поени од реакции
184
Мајчињата, кучињата, зајците никогаш нема со исти очи да ги гледам како крава, коза, овца иако ги сакам како и луѓето.
Секогаш се правело поделба и кај луѓето па и се прави многу поголема и кај нив.
Немој не ме радуј, внука му на Оназис од дечко е доби поклон крава за роденден, и шо сеа то не е милениче? не и одговара на класификацијата мултимилионер?

Zeng

Thinking inside the box
Член од
9 април 2008
Мислења
1.103
Поени од реакции
31
Има неколку нелогичности во целата оваа работа.
1. На 10.000 кучиња не можеме да им најдеме дом во град од 700.000 жители
2. Меѓу нас има луѓе што би чувале животно (во муабетов куче) а огромен е бројот на оние што сакаат куче со стил да чуваат а не некое најобично, со уши и што лае.
3. Има невладина организација за заштита на животните таму, а не им текнало да напишат проект за ранливата група што ја бранат. Се сеќавам до пред 5 години работев во невладина организација која штитеше друга ранлива група. Луѓе беа овие, ама не е битно тоа. Битно е што постојано аплициравме со проекти и доста често ни ги поддржуваа тие проекти странски амбасади или европски фондови. Зошто оваа организација години уназад не превзела апсолутно никакви мерки, за лично и директно, да придонесе кон ранливата група што ја застапуваат, во муабетов животните?

Точно поради овие 3 точки, јас одамна веќе не верувам во вашата искрена и безкомпромисна љубов кон уличните кучиња и сето ова ми наликува на фарса :)
За жал, подебелиот крај ќе го повлечат животните.
Тоа е тоа, ама кој да направи нешто многу е полесно да ставаш клипчиња од ју туб како тепаат кучиња во Кина или кај и да е и да плачеме сите заедно бу бу бу шмрк шмрк...... немате душа :place::cry:

devojka111

i'm real
Член од
28 декември 2008
Мислења
1.937
Поени од реакции
148
Бла бла.

Имаше прашање во мојот пост.
Ама океј е, и неодговарањето на некој начин е одговарање.
И ние убиваме здрава кокошка, само за ти да имаш стекови за по дома.

Затоа те молам не правете некои потписи на работи кои не ги разбирате во целост.
Бла Бла имаше одговор во мојот пост - мешате баби и жаби, што има сега врска дали сум вегетеријанец или не со темава. Одите ептем во екстремности, не е ни чудо што темава се наполнала со 900 и кусур одговори. Ако ги сакам животните не мора да значи дека не треба да јадам некои од нив што првично се наменети за јадење. Зарем сите што сме против убивањето на кучињата мора да сме вегетеријанци:uvo:.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Ако ги сакам животните не мора да значи дека не треба да јадам некои од нив што првично се наменети за јадење. .
Да, човекот си ги наменил.

А ти сама се тешиш дека така се наменети.

Zar tie nemaat dusa???

Очигледно е од сликава дека немаат.

Поука - друг пат пред да правиш референци на цитати од Да Винчи, погледни прво дали сама ги почитуваш.

Член од
9 јули 2009
Мислења
4
Поени од реакции
1
Девојко, жено, што и да си како можеш да размислуваш со мозок на пиле?
Циганчињата што просат ги споредуваш со уличните кучиња?
Ова не е во ред, човек и животно да споредуваш е веќе случај за на психијатар.

Исто така приметив дека не правиш разлика меѓу човек и животно(циганче и улично куче), од една страна, а од друга страна правиш разлика меѓу животно и животно(овца и куче):tapp:

Каде е разликата меѓу колењето на овцата во клипот кој што ти го поставив во претходниот пост, и успивањето на уличните кучиња, кои што патем претставуваат закана за минувачите по улица, за разлика од овците кои што не претставуваат закана, па подобро овци нека шетаа по улица наместо кучиња мене лично повеќе ми се допаѓаат и крзното им е поубаво, порунтави се, неголи кучињана со зверски заби.

Јас се кладам дека ти јадеш месо од секаков вид исто како и сите ние тука дали додека загризуваш плачеш за она животно чиј орган го јадеш?
:toe::toe::toe::toe::toe::toe::toe::toe::toe::toe::toe::toe::toe:
Оваа тотално е дезориентирана, не знае ни што пишува, ни на кај тера веќе. Најголемите глупости у мојот живот ги имам прочитано на овој форум и баш од оваа особа, од клетви па се до некои банални глупости. Сега сака да се успијат кучињата, утре може ке посака и на трпеза да си ги стави:toe:А после кога и кучињата ке се успијат, сигурно пак нешто ке и засмета... и нигде крај нема да и најдеш...

devojka111

i'm real
Член од
28 декември 2008
Мислења
1.937
Поени од реакции
148
Повторно истото:nesvest:, се прашувам сега дали сите вие што ја насочувате дискусијата во поинаква насока тоа го правите заради да не испаднете ептем нехумани и на некој начин да се оправдате демек не сте толку нечовечни со тоа што оправдувате масакар на невини здрави кучиња кои се осудени на милост и немилост?
Лично за мене секое насилно убисто на животни, посебни на куче и маче (како животни кои намногу ги сакам, од кога знам за себе сум ги чувала дома, сум се грижела за нив и на некој начин станувале рамноправен член на семејството) е рамно на убиство на човек. Без разлика дали се скитници, дали се питоми, дали се со педигре или не, НЕ ОПРАВДУВАМ НИКАКВО НАСИЛИЕ НА ЖИВОТНИ, ПОСЕБНО НЕ НА МАЧКИ И КУЧИЊА!!!

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Повторно истото:nesvest:, се прашувам сега дали сите вие што ја насочувате дискусијата во поинаква насока тоа го правите заради да не испаднете ептем нехумани и на некој начин да се оправдате демек не сте толку нечовечни со тоа што оправдувате масакар на невини здрави кучиња кои се осудени на милост и немилост?
Лично за мене секое насилно убисто на животни, посебни на куче и маче (како животни кои намногу ги сакам, од кога знам за себе сум ги чувала дома, сум се грижела за нив и на некој начин станувале рамноправен член на семејството) е рамно на убиство на човек. Без разлика дали се скитници, дали се питоми, дали се со педигре или не, НЕ ОПРАВДУВАМ НИКАКВО НАСИЛИЕ НА ЖИВОТНИ, ПОСЕБНО НЕ НА МАЧКИ И КУЧИЊА!!!
But, you still eat meat.

Затоа, прекини со фарсата, те молам - и ти и сите како тебе, па "да седнеме" и да го дискутираме ова како што треба - со нашиот разум, со нашиот мозок.

maca_kaka'

тiƒosi јаossoηeјаo
Член од
6 октомври 2007
Мислења
3.515
Поени од реакции
640
But, you still eat meat.
И растенија сакам и нив ли да не ги јадам:tapp:

Од воздух ке живеаме само на тебе да ти докажеме дека сакаме животни:nesvest:

Биологија Клетка ти предавал ваљда. Да не не беше на тој час за синџир на исхрана и тие ствари?

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
И растенија сакам и нив ли да не ги јадам:tapp:

Од воздух ке живеаме само на тебе да ти докажеме дека сакаме животни:nesvest:

Биологија Клетка ти предавал ваљда. Да не не беше на тој час за синџир на исхрана и тие ствари?
Едно е да викаш "не оправдувам насилство врз животни".

А друго е да викаш "не оправдувам насилство врз животни", а баш за ручек си јадела стек.

И другар ми е против убивање на мачки.

Bonus pesna - другиот мој другар, кој и на форуми строго се бори за правата на мачките, и дека кучињата не треба да одлучуваат за тоа кој живее, а кој не.

Kajgana Shop

На врв Bottom