Најдобар Ф1 пилот на сите времиња

• Креатор на темата Креатор на темата Аеродром
  • Време на започнување Време на започнување

Најдобар пилот на сите времиња?

• Михаел Шумахер

Гласови: 102 60,0%
  • Аиртон Сена

Гласови: 50 29,4%
  • Алан Прост

Гласови: 1 0,6%
  • Најџел Мансел

Гласови: 1 0,6%
  • Хуан Мануел Фанџо

Гласови: 6 3,5%
  • Џеки Стјуарт

Гласови: 3 1,8%
  • некој друг

Гласови: 7 4,1%

• Вкупно гласачи
    170
Иако не бев за Шумахер, сепак гласам за него и признавам дека е најдобииот Ф1 пилот на сите времиња. За Сена и Прост сум слушнала од постарите генерации, но не доволно за да бидат мој No. 1, зошто Шуми сум го видела на дело и тој ја одбележа мојата генерација :wink:

Michael Schumacher

Михаел Шумахер нормално.

Дефинитивно Шумахер..

Според мене , тоа е Шумахер... исто така и други има што постигнувале врвни резултати но сепак јас сум го гледал сум навивал за овој и овој ќе ми остане засекогаш во сеќавање:pipi:

/\
За време на неговата кариера трките не беа интересни, ама воопшто:salut:

Шуми не владееше, туку прв тргнуваше прв завршуваше.

Za da trgnes prv treba da zasluzes sumi vozese najbrzi krugovi na kvalifikaciite i si trgnuvase prv.
Ednas ne se sekavam bas znam deke bese na 10-ta pozicija pa stasa prv

Za da trgnes prv treba da zasluzes sumi vozese najbrzi krugovi na kvalifikaciite i si trgnuvase prv.
Ednas ne se sekavam bas znam deke bese na 10-ta pozicija pa stasa prv

Ако се сеќаваш последната сезона,кога шумахер тргна 20ти(последен) стигна до 4тото место.Тогаш се бореа за шампионската титула.Пред него се наоѓаа батон и алонсо.Така да не е мала работа да касниш еден круг и да стигнеш 4то место.Зборам за трката во Бразил.

Ако се сеќаваш последната сезона,кога шумахер тргна 20ти(последен) стигна до 4тото место.Тогаш се бореа за шампионската титула.Пред него се наоѓаа батон и алонсо.Така да не е мала работа да касниш еден круг и да стигнеш 4то место.Зборам за трката во Бразил.
Ако погледнеш што се дешаваше во претпоследната сезона на Кими во Мекларен, тогаш можеш да видиш дека од 11-то место има победувано неколку пати, така да се е тоа до спремноста на болидот.

Од поновите Шумахер,а од постарите Стујарт:smir:

Ако погледнеш што се дешаваше во претпоследната сезона на Кими во Мекларен, тогаш можеш да видиш дека од 11-то место има победувано неколку пати, така да се е тоа до спремноста на болидот.

Не е буквално се,има нешто и во возачот.На пример шумахер на некои трки неможеше да помине една тојота.Така да има нешто и во возачот и дали му е денот.

Мика Хакинен и Михаел Шумахер

Аиртон Сена ДЕФИНИТИВНО ! Таткоми цел живот гледа ф1 па покрај него како мал и јас гледав. Човекот никогаш не возел тактички само да стигне до првото место туку и кога бил прв, на една трка чинам дека го има престигнато и третиот :tapp:.

А ако веќе сакате мала споредба помеѓу шумахер и сена, и не е така тешко да направите затоа што и двајцата неколку години возеле во F1 па еве и едно видео од нив двајца :

World Championships - 7
Grand Prix Starts - 250
Grand Prix Wins - 91
Pole Positions - 68

во историјата на Ф1 стои Michael Schumacher

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom