Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
да ве опитам нешто,дали ако Словенија ги укине визите на 19 ти,ке може преку неа да се транзитира кон останатите шенген земји......или важи само за дежелата....јас сум обложен дека важи за сите само ако влезеш преку Словенија![]()
Ок е, али да ги разработиме сите околности. За влез во Словенија ќе бараат некое гарантно писмо, тоа ќе го набавиме. Ќе требаат пари да се покажат, е тоа може да биде проблем. Имам слушнато дека може да има помош за тоа од агенциите за превоз.
Па сега што размислувате, знаете вие!?
...гарантно писмо??? од кого??? режимов е БЕЗВИЗЕН или БЕЗВЕЗЕН??? да не биде како најниските рамни даноци на Гwујо....???![]()
Таква гаранција бараа кога се вади виза. Дали и сега истото ќе го бараат? Оти едно е да бараат да покажеш дека имаш пари (тоа го бараа и хрватите на граница), а друго резервација или гарантно писмо. Според ова, ако ти се точни информациите за гаранција или резервација, ништо се нема променето (осим тие 35 евра за виза).Ти треба резервација во хотел, или покана од роднини, пријатели, компании, се разбира по случаен избор доколку цариникот мисли дека си сумлив, треба да те провере. Е сега за парите што треба да ги носиш, мислам за Словенија е 250 евра за планиран ден престој. Мислам дека ако одиш со некоја агенција може тие да помогнат, мислам дека и они носат пари, па да ти олеснат со сумата потребна.
Ако има некој некоја информација, нека ја сподели.
Поздрав
Таква гаранција бараа кога се вади виза. Дали и сега истото ќе го бараат? Оти едно е да бараат да покажеш дека имаш пари (тоа го бараа и хрватите на граница), а друго резервација или гарантно писмо. Според ова, ако ти се точни информациите за гаранција или резервација, ништо се нема променето (осим тие 35 евра за виза).
Значи ова не е баш ова...на запад ништо ново. Мое мислење е дека ова нема врска со безвизен режим. Безвизен режим беше за во Грција (едино што ќе платиш за влез 30 и нешто евра), а ова ми е некако без врска.Ослободувањето од визите ќе се однесува на сите групи граѓани, без исклучок.
Е сега за парите што треба да ги носиш, мислам за Словенија е 250 евра за планиран ден престој.
Ко хрватите, сигурно че ти бара средства ако сакаш да се движиш по нивната света земјаА ако носам само ситниш и кредитна картица.....и на тој педер од цариник од дежелата му речам дека низ Словенија планирам само со 150 на саат да прошишам до Австрија?
Еее, ќе го бараме времето кога се идеше Бугарија кој како ќе му текне (па и Грција, само со едно пусулче за на граница).
Значи ова не е баш ова...на запад ништо ново. Мое мислење е дека ова нема врска со безвизен режим. Безвизен режим беше за во Грција (едино што ќе платиш за влез 30 и нешто евра), а ова ми е некако без врска.
abe decko odi fati nekoe devojce, ne dremi tuka kaj sto ne se razbiras.More sho se napalite tolku be, znajte li sho e rezolucija ???