Bratot
Стоик и Машкртник!
Секој треба да си проба, ако не проба од кај ќе знае.
Грција е преубава земја, штета што е окупирана од Грци.
Грција е преубава земја, штета што е окупирана од Грци.

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Грција е преубава земја, штета што е окупирана од Грци.![]()
Да, а особено на лето, кога многу мириса на скара.:wink:
Како и да е, јас лично никогаш не би отишол да работам во Грција, ниту пак ќе одам некогаш да ја посетам таа земја, но од друга страна ги разбирам и луѓето кои го бараат спасот од сиромаштијата било каде.Значи не ги обвинувам.
Никогаш не вели два пати “НЕ“,сигурно еден ден и кај тебе ќе се пројави желба да си ја запознаеш својата татковина “целосно“.:smir:
Секој треба да си проба, ако не проба од кај ќе знае.
Грција е преубава земја, штета што е окупирана од Грци.![]()
Секако дека укинувањето на визите значи иселување , ама тоа е политика на државата таа треба да направи место за младите да не се иселуваат, а и земјите од европа се свесни за истото ние нема да бидеме првата држава што ке добие либерализација, така да имаат и они заштитни системи, бидејки и на нив не им одговара тоа
Како и да е, јас лично не би отишол да работам во Грција, ниту пак ќе одам некогаш да ја посетам таа земја, но од друга страна ги разбирам и луѓето кои го бараат спасот од сиромаштијата било каде.Значи не ги обвинувам.
a znaes li kolku Makedonci se na rabota vo Grcija ??? Koga e para vo prasanje i egzistencija malku podobro se podrazmisluvas za se
I uste nesto vo Bugarija se iselile priblizno pola milion ludje a da ne zboruvame za MK
Неколку мои роднини од струмичко се на работа таму, сезонски-земјоделие. Макотрпна работа (секоја таква работа е тешка-пеколно тешка, но истата и овде кај нас е тешка), но земаат солидни пари, нешто споменаа 1000 евра. Тоа сезонски работник овде во ниеден случај не може да го добие за 1 месец. И тоа ми беше зборот кога зборев за работа во некоја друга земја-споредба на иста работа и исплатливоста на истата таму и овде.a znaes li kolku Makedonci se na rabota vo Grcija ??? Koga e para vo prasanje i egzistencija malku podobro se podrazmisluvas za se
I uste nesto vo Bugarija se iselile priblizno pola milion ludje a da ne zboruvame za MK
Неколку мои роднини од струмичко се на работа таму, сезонски-земјоделие. Макотрпна работа (секоја таква работа е тешка-пеколно тешка, но истата и овде кај нас е тешка), но земаат солидни пари, нешто споменаа 1000 евра. Тоа сезонски работник овде во ниеден случај не може да го добие за 1 месец. И тоа ми беше зборот кога зборев за работа во некоја друга земја-споредба на иста работа и исплатливоста на истата таму и овде.
а друга е работата што и во ЕУ веќе недостасуваат добри работници за по 1500-2000 евра плата,сместени во нестандардни услови,кој не бараат прекувремени исплати,годишни одмори и слично,ако се вака барем за нив добро мотивирани..
ok decki....................................
dzabe ve predupreduvam mislam deka mnogu narod od MK ce zamine ce se zadolzi duri samo za da e proba sekoj svojata sreka.
mnogu od niv ce se vratat bez pari i do gusa zadolzeni.
moja optimisticka procenka mnogu optimisticka procenka e 5% od site sto ce zaminat ce uspeat mozebi drugite 95% ce se vratat.
sansa imaat samo onie sto imaat soodvetno obrazovanie sto znaat nekoi od evropskite jazici i ponekoi so mnogu mnogu sreka.
da ne zaboravime deka za cel toj proces moze da se desi golem haos vo MK.
GOSPOD NEKA VIE NA POMOS.