ABC
“градител“
- Член од
- 24 февруари 2005
- Мислења
- 15.696
- Поени од реакции
- 193
Ќе ги вратат сега бе,само и Бугарите да ги укинат визите за Македонските граѓани.:smir:da mu ja e... cela familija na tie sho zedoja bg pasoshi
:smir:
Ќе ги вратат сега бе,само и Бугарите да ги укинат визите за Македонските граѓани.:smir:da mu ja e... cela familija na tie sho zedoja bg pasoshi
:smir:
Јас знам многу такви од сопствен пример... нит имам бугарски пасош нит проблем ми била виза нит имав некој па заминавJas licno imam drugar od ovoj tip. Pred da izvadi BG pasos se silese "samo da imam pasos dva dena ne sedam tuka" Koga izvadi BG pasos mu vikam zosto ne odis vo EU ? mi vika " e pa nemozes taka da odis , treba da imas nekoj sto ke ti pomogne, ke ti obezbedi rabota, prestoj i slicno bla bla bla, ako odam taka ke gi potrosam parite sto ke gi nosam i posle ???? ". Pasosot go ima poveke od 4 godini i uste tuka si raboti i si zivee.
едно глупо прашање
ако се укинат визите дали се укинуват акцизите за колите ? или тоа се различни поими ?:smir:
Пример да земеш од Бугарија кола, исто ќе биде како претходно.Истото и јас сакам да знам .... планирам да земам кола од странство па дали да чекам да ги пуштат визите незнам
Да со таа разлика што доколку Бугарите ги укинат визите,тоа ќе биде поефтино за некое евро малтретирање.Пример да земеш од Бугарија кола, исто ќе биде како претходно.
Укинувањето на визите не менува ништо ..пак ќе треба да платиш царина и низа процедури ...
Е така е,сега импортерите на нови автомобили ќе побараат од владата да донесе закон за забрана на увоз на автомобили кој не задоволуваат минимум еко-5 стандарди,се разбира со малку повисоки такси одколку сега,па практично било кој автомобил увезен во земјава во приватна режија ќе биде поскап од истиот таков нов,увезен од импортерите.:smir:Sega mu e majkata da se napravi nesto so zelenite kartoni i zakonite za uvoz na polovni avtomobili..Dosta bese ponizuvanjeto vo vid na Bugarski pasos ili licna karta...
Jas licno imam drugar od ovoj tip. Pred da izvadi BG pasos se silese "samo da imam pasos dva dena ne sedam tuka" Koga izvadi BG pasos mu vikam zosto ne odis vo EU ? mi vika " e pa nemozes taka da odis , treba da imas nekoj sto ke ti pomogne, ke ti obezbedi rabota, prestoj i slicno bla bla bla, ako odam taka ke gi potrosam parite sto ke gi nosam i posle ???? ". Pasosot go ima poveke od 4 godini i uste tuka si raboti i si zivee.
Укинување на визите=500евра у банка и тогаш иселување
Каде и да одиш, каде и шеташ не се срами не се плаши Македонец да си....
Па и јас така го сфаќам, воглавно џабе.Мене ова со визиве ич ништо не ми мења,дали ќе платам 20 евра поише коа неам 1000 еура минимум за да влезам у некоја држава не праи разлика.Како што сме пола и више сиромашни ова е само глупост.
Бугарија ги укинува визите за Македонија понеделник, 20 јули 2009Да со таа разлика што доколку Бугарите ги укинат визите,тоа ќе биде поефтино за некое евро малтретирање.