Како што кажав и претходно. Не е важно што зборел Љубче, важно УБАВО зборел.
Ти прво прочитај ги правилата на форумов после пишувај...и кога не разбираш поентата на некој пост, не трчај како прле пред магаре..ја никаде не напишав дека татарон ја зборува вистината...kako mozis ti, nepismen po istorija, da presudvis dal nekoj nekogo zgazil, koga se diskutirat za istorija?
ljuBco napraj takvi "lapsusi", a nekoj kanzurira li kanzurira.
pajonija vlegla vo ramkite na makedonija vo rimsko vreme e samo eden mal primer :tv:
NEPISMENI!
ste se prasale vaka, "premudri" kakvi shto ste nekolku mina na forumov, zs mozele grcite da imet 20, 30, 40 "drzavi", a Makedoncive ne mozele da imet 2-3 ?
grcite celo vreme vodele "gragjanski vojni", a bile ist narod...
a Pa-joncite ne mozet da se ist narod so Makedoncite?
Filip ja vospostavuva svojata vlast i na teritorijata na severniot del na Republika Makedonija (vo antikata narecena pajonija), a odi da sreduva "problemi" na severnata granica, NA DUNAV!
A juzniot del na Republika Makedonija OD SEKOGAS bil sostaven del od osnovnoto jadro na Makedon!
Link so predcite!
NEPISMENI!
KODOSHI!
PREDAVNICI!
Дори и самиот Паско се согласи,дека днешните македонци са МНОГО измешани и нема чиста етничка нациja на света.Во спротивно, Македонците се 100% наследници на Античките
а вие бе измешеани Татари,Монголци и на крај со Словените!!!ПОТЕНЦИРАЈ МИ ЕДНА ЧИСТА НАЦИЈА ВО ДЕНЕШНИОВ СВЕТ-освен КИНАДори и самиот Паско се согласи,дека днешните македонци са МНОГО измешани и нема чиста етничка нациja на света.
Apсолутно и секакво друго размислување е непродуктивно налудничаво и штетно.Чист нароД НЕМА!!!Дори и самиот Паско се согласи,дека днешните македонци са МНОГО измешани и нема чиста етничка нациja на света.
Чекаj сега,за нас ли е темата или за вас?а вие бе измешеани Татари,Монголци и на крај со Словените!!!ПОТЕНЦИРАЈ МИ ЕДНА ЧИСТА НАЦИЈА ВО ДЕНЕШНИОВ СВЕТ-освен КИНА
Точно тамо е парадокса,Паско сака да поврзи етникомот на македонците со вертикалата во недрата на Земjaта на 100%,а това е тотално погрешно.Там е проблема.Apсолутно и секакво друго размислување е непродуктивно налудничаво и штетно.Чист нароД НЕМА!!!
За нас. И затоа ти нема што да се мешаш тука.Чекаj сега,за нас ли е темата или за вас?
За вас не можат да зборуват другите народи?:smir:За нас. И затоа ти нема што да се мешаш тука.
кажи ми КОЈ Е ЧИСТ НАРОД ВО СВЕТОТ-освен кинаЧекаj сега,за нас ли е темата или за вас?
Точно тамо е парадокса,Паско сака да поврзи етникомот на македонците со вертикалата во недрата на Земjaта на 100%,а това е тотално погрешно.Там е проблема.
Заштото ако сака да го поврзи така,900 години и повеке Македониja е во состав на различни балкански држави.Това може да се види и по вертикала на Земjaта.
Проблемот е принципен.
Со 2 раце сум ЗА и това треба да се разбере.Време е кај нас да се смири топката да не одиме во екстреми