Музичка берза, инструменти, музичари, бендови...

Yan Gillan

Iron Maiden - my religion
Член од
12 мај 2006
Мислења
642
Поени од реакции
19
Страт само у Мими(стариот Беверли на први спрат)....они се сеа застапници за Фендер во државава......има лиги да ти потечат од секакви Фендери...Tele, Strat, Mustang, Jaguar Мексички, Амерички,Јапонски има многу избор

Конкретно за Fender Stratocaster имаш Standard made in Mexico - 500 евра, имаш Roadhouse deluxe Strat(јас имам таков)made in Mexico 600 евра(разликата помеѓу стандард Мексико и делукс е у магнети и кобилица тој од 500 има стандард керамички магнети, а овој од 600евра има Texas Special) имаш Highway One Strat made in USA 800 евра(Мексичките се подобри цената ја дига само зашо е USA), после имаш American Standard Stratocaster цена од 50.000 до 65.000 зависи шо магнети и зависи од која година е reissue...и најскупиот шо го имаат Stevie Ray Vaughan signature strat 1600 евра...цениве се исти ко шо се на Music Store у Германија т.е како цела Европа

Ja ziveam u kapistec u blizina na trgovskiot i mnogu cesto im ja posetuvam prodavnicata na mimi i mozam da kazam deka sum razocaran od kvalitetot na gitarite so denes se proizveduvaat u Mexico. Licno iam od tatko mi Fender Stratocaster deluxe od 1979 made in USA i znam tacno kako zvuci stratot i znam i kolku tezi. Ovie u mimi so sum gi probal ne doagaat ni blizu do zvukot ni do kvalitetot na izrabotka. Bilo nekad fender

Duduk

Korg Maniac
Член од
8 јули 2009
Мислења
953
Поени од реакции
99
Ja ziveam u kapistec u blizina na trgovskiot i mnogu cesto im ja posetuvam prodavnicata na mimi i mozam da kazam deka sum razocaran od kvalitetot na gitarite so denes se proizveduvaat u Mexico. Licno iam od tatko mi Fender Stratocaster deluxe od 1979 made in USA i znam tacno kako zvuci stratot i znam i kolku tezi. Ovie u mimi so sum gi probal ne doagaat ni blizu do zvukot ni do kvalitetot na izrabotka. Bilo nekad fender

Паметно кажано, али затоа си идеш на http://www.musicstore.com/en_EN/EUR
Што ти треба наоѓаш, ми се јавуваш мене, и за ефтини пари ти го носам у Скопје.

Steve Ray

Texas Huriccane
Член од
24 ноември 2007
Мислења
1.131
Поени од реакции
182
Дечко не ми споредувај Страт со 7ца напред со сегашниве те молам....:D :D :D за тежината теоријата не ти држи вода многу.....зависи шо модел е, deluxe, standard зависи од годината има повеќе фактори...има и нови фендери шо се ко предуФче лесни па па пак не се ко старите...дефинитвно ако имав 1500 евра коа го купував статот дефинитивно ќе купев нешто со 7ца или евентуално 6ка ако начекаш некој народњак да ја дае за мали пари

--- надополнето ---

Паметно кажано, али затоа си идеш на http://www.musicstore.com/en_EN/EUR
Што ти треба наоѓаш, ми се јавуваш мене, и за ефтини пари ти го носам у Скопје.
На пример сакам да купам штимер Behringer цената му е 19.90 евра колку ќе ме кошта да го нарачам од кај тебе?

Duduk

Korg Maniac
Член од
8 јули 2009
Мислења
953
Поени од реакции
99
Дечко не ми споредувај Страт со 7ца напред со сегашниве те молам....:D :D :D за тежината теоријата не ти држи вода многу.....зависи шо модел е, deluxe, standard зависи од годината има повеќе фактори...има и нови фендери шо се ко предуФче лесни па па пак не се ко старите...дефинитвно ако имав 1500 евра коа го купував статот дефинитивно ќе купев нешто со 7ца или евентуално 6ка ако начекаш некој народњак да ја дае за мали пари

--- надополнето ---

На пример сакам да купам штимер Behringer цената му е 19.90 евра колку ќе ме кошта да го нарачам од кај тебе?
Не ти се исплати за ефтини ствари али цената ќе му биде околу 30 евра. Незнам дали ќе го царинат. Све зависи до тоа. Ако си заинтересиран пиши ми у ПП т.е остави ми твој скајп па ќе те исконтактирам.

Член од
6 февруари 2008
Мислења
1.272
Поени од реакции
229
Барам сериозни и заинтересирани луѓе музичари - басист и тапанар за блуз/рок бенд. Веќе 2-3 год се бафтам со незаинтересирани луѓе и искрено ми е преку глава само јас да сум иницијатор. Повик до сите заинтересирани, да се собереме, да се пробаме и ако бидне нешто топ. Граница за години нема, доколку ве бива бидете и средношколец и пензионер ама само да свиркаме квалитетен блуз. Е сега за простор за свирење јас неможам да обезбедам, но сите заедно доколку нормално сме заинтересирани ќе се снајдеме. Пожелно е исто да имате солидна опрема за свирење и по свирки ваму таму. Инаку свирам гитара, поседувам доста опрема што ми е потребна и сум од Скопје. Поздрав и пишете ако сте навистина заинтересирани! Благодарам
здравооо :)

Член од
17 јануари 2011
Мислења
4
Поени од реакции
0
041011132842.jpg 041011132904.jpg 041011132918.jpg
Продавам спирални гитарски кабли. Професионални со Tasker кабел, џек Neutrık врвен квалитет. 5 metri = 22e.;
спирални полупрофесионални со обични џекови 800ден = 4metrı . За прв пат во Македонија можност да вашиот обичен кабел го донесете и со специјална ласерска технологија биде обработен во спирала со што заштедувате во купување на нов кабел. Цена за кабел до 5 метра кој ќе го донесете за обработка е 200 денари. При обработка нема промена на перформансите на кабелот во квалитет. Ако некој е заинтересиран нека пише ПП.

Attachments

Steve Ray

Texas Huriccane
Член од
24 ноември 2007
Мислења
1.131
Поени од реакции
182
Danelestro FAB Chorus

unnamed.jpg

Продавам Danelectro FAB Chorus многу малку користен, го менувам за штимер Behringer TU - 300

Ако има заинтересирани ПП:smir:

BusHav

Е ајде де.....можеш и така
Член од
5 декември 2005
Мислења
4.343
Поени од реакции
81
Продавам звучници

http://www.reklama5.mk/dataImages/advertisments/big/5226f2245a9f42f1ab3b5ff73e3bc8d8.jpg
Долниот звучник на сликата,хоум мејд ако може да се каже....кутијата е правена профи на столарија,димензии симнати од интернет-ус бластер сајтот
15“ басови - 250 вати-8 ома-US Blaster
високотонецот-како што се гледа од напред,толкав магнет има позади,титаниумска намотка курци палци,50 еур се само тие-150 вати,4 ома-Passion sound,фаќа од 1000Hz до 20KHz
двосистемска скретница,на 2.4 KHz го дели звукот меѓу басот и високотонецот
Ти ја ставив темава во Музичка берза инструменти, музичари, бендови...
Dee_jay

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Па и скретницата ја пишал xD
Ако ако, иначе шо пари?
И викаш звучници, сааш да каеш долниот еден и горниот еден, така ги шиткаш? Распар?

BusHav

Член од
5 декември 2005
Мислења
4.343
Поени од реакции
81
Па и скретницата ја пишал xD
Ако ако, иначе шо пари?
И викаш звучници, сааш да каеш долниот еден и горниот еден, така ги шиткаш? Распар?
Па и скретница,се да се знае :))
Сакам да кажам дека горниот е на слика пошто немав друга слика од долниот ;) Значи од долниот 2 комада :)
И да....250 еур :)

S

StormRage

Гостин
друже... добри звучници ама, иам пријател шо продава 2 баса по 500 вати во плекс и дрво кутија за 400 евра ...

BusHav

Член од
5 декември 2005
Мислења
4.343
Поени од реакции
81
друже... добри звучници ама, иам пријател шо продава 2 баса по 500 вати во плекс и дрво кутија за 400 евра ...
Абе има во продавници звучник со две 8-ци басови за 26 000 ден. така да се со квалитетот :) Верувај барав достојна замена за овие,нема таа јачина ни за приближно овие пари :)

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.262
Поени од реакции
2.256
Беше некој во Миднајт вечерва?!?!? На Бени гостин му беше Џина Папас Џокси, кој ја пееше и наводно свиреше неговата “На Велигден“. 4 акорди и не можеше да ги погоди. Цел миднајт му се смееше. Поголем блам не верувам дека има, се намести целиот со елан да свири, зеде гитара, ги погоди на строфата Ем, Ам, Д, но рефренот никако не му одеше. Проба првпат Г, Ц, Ем, Д, виде не оди па проба со Г, Ем, Ц, Д и на крај којзнае што пробуваше, ништо не му успеа. Поголема брука здравје...

п.с. и ги имаше листовите од песната ставени пред него...

Kajgana Shop

На врв Bottom