Yan Gillan
Iron Maiden - my religion
- Член од
- 12 мај 2006
- Мислења
- 642
- Поени од реакции
- 19
Страт само у Мими(стариот Беверли на први спрат)....они се сеа застапници за Фендер во државава......има лиги да ти потечат од секакви Фендери...Tele, Strat, Mustang, Jaguar Мексички, Амерички,Јапонски има многу избор
Конкретно за Fender Stratocaster имаш Standard made in Mexico - 500 евра, имаш Roadhouse deluxe Strat(јас имам таков)made in Mexico 600 евра(разликата помеѓу стандард Мексико и делукс е у магнети и кобилица тој од 500 има стандард керамички магнети, а овој од 600евра има Texas Special) имаш Highway One Strat made in USA 800 евра(Мексичките се подобри цената ја дига само зашо е USA), после имаш American Standard Stratocaster цена од 50.000 до 65.000 зависи шо магнети и зависи од која година е reissue...и најскупиот шо го имаат Stevie Ray Vaughan signature strat 1600 евра...цениве се исти ко шо се на Music Store у Германија т.е како цела Европа
Ja ziveam u kapistec u blizina na trgovskiot i mnogu cesto im ja posetuvam prodavnicata na mimi i mozam da kazam deka sum razocaran od kvalitetot na gitarite so denes se proizveduvaat u Mexico. Licno iam od tatko mi Fender Stratocaster deluxe od 1979 made in USA i znam tacno kako zvuci stratot i znam i kolku tezi. Ovie u mimi so sum gi probal ne doagaat ni blizu do zvukot ni do kvalitetot na izrabotka. Bilo nekad fender