Музичка берза, инструменти, музичари, бендови...

• Креатор на темата Креатор на темата rossoner stefan
  • Време на започнување Време на започнување
Чуј солидна пара.. ако сакаш да фрлаш големи пари за нова чинела. Иди фино лепо у Јамаха и нарачај си ја (ако ја нема).

Да беше за нова, лесна работа, знам кај да барам. Ама на ново не продаваат одделно, цели комплети ги даваат само. И без стајалки. Муабетот ми е, да не има некој на старо (се разбира, зачувана) и за разумна цена да се договориме.

Откупувам клавијатури/синтисајзери/оргули/хармоники у какво било стање.. исправни, расипани...

Имат некој бас таб од ?Не ојт по акордине,а за по слух малку тешко ми е пошо почетник сум на басов.Фала поздрав :)

предлог за гитарски процесор...почетнички...(прв де)...?

што мислите за Peavey појачалата?

Се бара прв гитарист за рок група важно да е од Скопје, фала однапред.

Се бара прв гитарист за рок група важно да е од Скопје, фала однапред.

Што поточно ќе свирите, во стилот на кои бендови? Другите членови колкаво искуство имаат во свирење на соодветните инструменти?

--- надополнето ---

Дечки да не знае некој каде се наоѓа онаа продавницана за инструменти порано што беше во ГТЦ на 3ти спрат? Мислам дека се викаше Цики или Цаки, или така нешто :) Знам дека ја преселија спроти драгстор Бети пред една година отприлика ама сега ни таму ја нема. Ни трага, ни глас!
Исто така дали знае некој каде се продаваат жици за гитара на парче?
Тенкју

--- надополнето ---

предлог за гитарски процесор...почетнички...(прв де)...?

До колку пари? Јас би ти препорачал да си земеш BOSS, макар и од најефтиниот. Имаат сценски квалитет и одлични перформанси. И ќе го користиш долго, долго, дооолгооо време :)

Што поточно ќе свирите, во стилот на кои бендови? Другите членови колкаво искуство имаат во свирење на соодветните инструменти?

--- надополнето ---

Дечки да не знае некој каде се наоѓа онаа продавницана за инструменти порано што беше во ГТЦ на 3ти спрат? Мислам дека се викаше Цики или Цаки, или така нешто :) Знам дека ја преселија спроти драгстор Бети пред една година отприлика ама сега ни таму ја нема. Ни трага, ни глас!
Исто така дали знае некој каде се продаваат жици за гитара на парче?
Тенкју

--- надополнето ---

До колку пари? Јас би ти препорачал да си земеш BOSS, макар и од најефтиниот. Имаат сценски квалитет и одлични перформанси. И ќе го користиш долго, долго, дооолгооо време :)

-Цики е во Капиштец , одма до Мими Музика...

Во капиштец се префрлени. Бев пред 3-4 дена, целиот спрат е направен вистинска оаза за љубители на музика. Топло ви препорачувам ... немојте да одите по земање на плата и со кредитни картички во вас :)

значи свириме се, т.е. тезга но со повеќе рок песни нема да има којзнае колку ју-рок. Имаме една наша авторска песна направено, нешто во стил на Dream Theater и во меѓувреме вежбаме за тезга. Од неодамна ни замина гитаристот и сега сме само со вториот гитарист. Басистот нема професионално искуство, т.е. свири со нас во бендот и некои ситни школски активности, тапанарката учи у музичко, мислам дека е 2 година средно , а исто и вториот гитарист нема професионално искуство, само нашиот бенд и школски активности. Тоа е од прилика.

значи свириме се, т.е. тезга но со повеќе рок песни нема да има којзнае колку ју-рок. Имаме една наша авторска песна направено, нешто во стил на Dream Theater и во меѓувреме вежбаме за тезга. Од неодамна ни замина гитаристот и сега сме само со вториот гитарист. Басистот нема професионално искуство, т.е. свири со нас во бендот и некои ситни школски активности, тапанарката учи у музичко, мислам дека е 2 година средно , а исто и вториот гитарист нема професионално искуство, само нашиот бенд и школски активности. Тоа е од прилика.

Erm, да?

Барам сериозни и заинтересирани луѓе музичари - басист и тапанар за блуз/рок бенд. Веќе 2-3 год се бафтам со незаинтересирани луѓе и искрено ми е преку глава само јас да сум иницијатор. Повик до сите заинтересирани, да се собереме, да се пробаме и ако бидне нешто топ. Граница за години нема, доколку ве бива бидете и средношколец и пензионер ама само да свиркаме квалитетен блуз. Е сега за простор за свирење јас неможам да обезбедам, но сите заедно доколку нормално сме заинтересирани ќе се снајдеме. Пожелно е исто да имате солидна опрема за свирење и по свирки ваму таму. Инаку свирам гитара, поседувам доста опрема што ми е потребна и сум од Скопје. Поздрав и пишете ако сте навистина заинтересирани! Благодарам

Случајно некој да има жици за бац гитара..акустична е.. и незнам дали има врска тоа..само жици ми требаат... фала

Случајно некој да има жици за бац гитара..акустична е.. и незнам дали има врска тоа..само жици ми требаат... фала
Ако си од Скопје оди во "Артист" и прашај за жици, гарант имаат. Вака некој да дава на старо жици не сум сретнал, а уште помалку некој да сака да купи стари жици... :)

Хаха не беа за мене..а на детево не му се даваат толку пари..:D a арно викаш ..за продавање на старо :$ :D

--- надополнето ---

А знае некој колку пари е ..Капо за гитарата.. мислам се вика....?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom