Само по себе појачалото се што прави е го засилува сигналот од гитарата доволно гласно за да се чуе истиот на звучник.Исто така,тие го модифицираат самиот тон на инструментот така што влијаат на фреквенциите на сигналите.Mozebi ke postavam glupo prasanje no moze da mi kazite razlika pomegju pojacalo i procesor?
Чек мора и да лупа на бубњеви и да знае да пее! ?
--- надополнето ---
ААко на некој му треба вокал нека ми пише и нека глеа од скопје да е !
Toчно , само што болдираното немора да значи.Само по себе појачалото се што прави е го засилува сигналот од гитарата доволно гласно за да се чуе истиот на звучник.Исто така,тие го модифицираат самиот тон на инструментот така што влијаат на фреквенциите на сигналите.
Процесорот е задолжен за додавање на ефекти на звукот.
proveri vo Do Re Mi vo MKC (www.doremi-yamaha.com.mk)дали знаете колко би била цената на традиционални македонски гајда/кавал/свирче...и каде можат да се најдат?
Мислам дека за тие пари од прилика има солидни Јамаха акустични во До-Ре-Ми кај Хард Рок во Скопје.Дајте некоја добра побуда за акустична гитара до кај 6000 денари. Ако гледал некој по продавниците да пише зашто на интернет каталози што имаат ставено од пред 3 години им се. Може и на старо ако продава некој да се спогодиме....
http://www.pazar3.mk/Listing/Detail/Index/230750?searchID=1110329&Idx=14Дајте некоја добра побуда за акустична гитара до кај 6000 денари. Ако гледал некој по продавниците да пише зашто на интернет каталози што имаат ставено од пред 3 години им се. Може и на старо ако продава некој да се спогодиме....
Имаше у Цики порано.Дали има некаде Фендер Страт у Скопје да пробам како звучи и одприлика колку е цената?
Дали има некаде Фендер Страт у Скопје да пробам како звучи и одприлика колку е цената?
Смешко си проверил? Мислам дека имаа два типа може некој ќе ти фати око, поточно микрофонКупувам, сталка за мирофон, околе 1000рка да е, да личи на нешто и тежина да има..
Фала однапред.:smir:
http://www.radulovic.vestel.com.mk/about.phpДа не знае некој тип што прави repaint на електрични гитари?
Али да е профи нејќам да ми ја заебе гитарата.