Сакам да се учам гитара електрична ама баш врска неам од каде и каква да купам со појачалче дајте совет ама не мн скапо се на се 200-400 евра
Вака сеа.Те читнав низ темиве и типувам дека имаш желба за метал.
Провери
Ibanez GSA 60
Ibanez grg170
Ibanez grg270
Yamaha Pacifica
Провери по нет некој сличен модел од други произведувачи.
совет 1:Не купувај кинеска.
Совет 2:Jack&Danny Е кинеска.
Во Студио БТ позади пазарот Буњаковец имаш едно ЕСП околу 300 евра изгледа солидно,ама не сум ги пробал.
За појачало прошетај до Guitar House или прашај додека си во До-Ре-Ми поише од 30 ватно не ти треба,
пример има 15ки Ибанез во Guitar House прилично добри за вежбање.
Сеа рачунај дека за тие пари најверојатно нема да добиеш некои wtfomg магнети,али сеа
ко почетник и нема да ти праи разлика,понатака коа ќе го сконташ инструментот и ќе зажелиш за друга боја на звукот ќе можеш и да ги смениш.
Значи накратко би ти препорачал да дадеш околу 250-300 евра за гитара и 100-150 за појачало.
Совет 3:Не купувај сетови.
За учење зависи што сакаш да свириш.
Ако си осврнат према соло иам прилично долгичок пост
тука а за ритам не сум толку навлезен,провери го Troy Stetina,има добри видеа.
Совет 4:Ако имаш време направи си распоред на вежбање за да ја максимизираш полезноста на времето потрошено во вежбање.
Совет 5:Не се гњави да учиш песни,нема да ти помогне којзнае колку.Сепак добра идеја е да земеш дел од песна(рецимо 1-2 такта) и да го свириш на повеќе места на вратот,на почеток бавно па се побрзо ; да си праиш сам вежби на база на некои од некој гитарист и така.