Музичка берза, инструменти, музичари, бендови...

Н

'Никола'

Гостин
Чуј солидна пара.. ако сакаш да фрлаш големи пари за нова чинела. Иди фино лепо у Јамаха и нарачај си ја (ако ја нема).
Да беше за нова, лесна работа, знам кај да барам. Ама на ново не продаваат одделно, цели комплети ги даваат само. И без стајалки. Муабетот ми е, да не има некој на старо (се разбира, зачувана) и за разумна цена да се договориме.

Duduk

Korg Maniac
Член од
8 јули 2009
Мислења
953
Поени од реакции
99
Откупувам клавијатури/синтисајзери/оргули/хармоники у какво било стање.. исправни, расипани...

Youthanasia

The game
Член од
19 март 2010
Мислења
141
Поени од реакции
11
Имат некој бас таб од ?Не ојт по акордине,а за по слух малку тешко ми е пошо почетник сум на басов.Фала поздрав :)

џо!

Фаличниот Ром
Член од
31 октомври 2009
Мислења
519
Поени од реакции
52
предлог за гитарски процесор...почетнички...(прв де)...?

Shorty

Вансериски
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.277
Поени од реакции
1.496
што мислите за Peavey појачалата?

Член од
24 ноември 2010
Мислења
16
Поени од реакции
5
Се бара прв гитарист за рок група важно да е од Скопје, фала однапред.

Член од
20 ноември 2010
Мислења
42
Поени од реакции
3
Се бара прв гитарист за рок група важно да е од Скопје, фала однапред.
Што поточно ќе свирите, во стилот на кои бендови? Другите членови колкаво искуство имаат во свирење на соодветните инструменти?

--- надополнето ---

Дечки да не знае некој каде се наоѓа онаа продавницана за инструменти порано што беше во ГТЦ на 3ти спрат? Мислам дека се викаше Цики или Цаки, или така нешто :) Знам дека ја преселија спроти драгстор Бети пред една година отприлика ама сега ни таму ја нема. Ни трага, ни глас!
Исто така дали знае некој каде се продаваат жици за гитара на парче?
Тенкју

--- надополнето ---

предлог за гитарски процесор...почетнички...(прв де)...?
До колку пари? Јас би ти препорачал да си земеш BOSS, макар и од најефтиниот. Имаат сценски квалитет и одлични перформанси. И ќе го користиш долго, долго, дооолгооо време :)

џо!

Фаличниот Ром
Член од
31 октомври 2009
Мислења
519
Поени од реакции
52
Што поточно ќе свирите, во стилот на кои бендови? Другите членови колкаво искуство имаат во свирење на соодветните инструменти?

--- надополнето ---

Дечки да не знае некој каде се наоѓа онаа продавницана за инструменти порано што беше во ГТЦ на 3ти спрат? Мислам дека се викаше Цики или Цаки, или така нешто :) Знам дека ја преселија спроти драгстор Бети пред една година отприлика ама сега ни таму ја нема. Ни трага, ни глас!
Исто така дали знае некој каде се продаваат жици за гитара на парче?
Тенкју

--- надополнето ---

До колку пари? Јас би ти препорачал да си земеш BOSS, макар и од најефтиниот. Имаат сценски квалитет и одлични перформанси. И ќе го користиш долго, долго, дооолгооо време :)

-Цики е во Капиштец , одма до Мими Музика...

Член од
5 август 2009
Мислења
1.295
Поени од реакции
484
Во капиштец се префрлени. Бев пред 3-4 дена, целиот спрат е направен вистинска оаза за љубители на музика. Топло ви препорачувам ... немојте да одите по земање на плата и со кредитни картички во вас :)

Член од
24 ноември 2010
Мислења
16
Поени од реакции
5
значи свириме се, т.е. тезга но со повеќе рок песни нема да има којзнае колку ју-рок. Имаме една наша авторска песна направено, нешто во стил на Dream Theater и во меѓувреме вежбаме за тезга. Од неодамна ни замина гитаристот и сега сме само со вториот гитарист. Басистот нема професионално искуство, т.е. свири со нас во бендот и некои ситни школски активности, тапанарката учи у музичко, мислам дека е 2 година средно , а исто и вториот гитарист нема професионално искуство, само нашиот бенд и школски активности. Тоа е од прилика.

Член од
30 јуни 2008
Мислења
474
Поени од реакции
152
значи свириме се, т.е. тезга но со повеќе рок песни нема да има којзнае колку ју-рок. Имаме една наша авторска песна направено, нешто во стил на Dream Theater и во меѓувреме вежбаме за тезга. Од неодамна ни замина гитаристот и сега сме само со вториот гитарист. Басистот нема професионално искуство, т.е. свири со нас во бендот и некои ситни школски активности, тапанарката учи у музичко, мислам дека е 2 година средно , а исто и вториот гитарист нема професионално искуство, само нашиот бенд и школски активности. Тоа е од прилика.
Erm, да?

Член од
6 февруари 2008
Мислења
1.272
Поени од реакции
229
Барам сериозни и заинтересирани луѓе музичари - басист и тапанар за блуз/рок бенд. Веќе 2-3 год се бафтам со незаинтересирани луѓе и искрено ми е преку глава само јас да сум иницијатор. Повик до сите заинтересирани, да се собереме, да се пробаме и ако бидне нешто топ. Граница за години нема, доколку ве бива бидете и средношколец и пензионер ама само да свиркаме квалитетен блуз. Е сега за простор за свирење јас неможам да обезбедам, но сите заедно доколку нормално сме заинтересирани ќе се снајдеме. Пожелно е исто да имате солидна опрема за свирење и по свирки ваму таму. Инаку свирам гитара, поседувам доста опрема што ми е потребна и сум од Скопје. Поздрав и пишете ако сте навистина заинтересирани! Благодарам

Член од
12 декември 2010
Мислења
2
Поени од реакции
0
Случајно некој да има жици за бац гитара..акустична е.. и незнам дали има врска тоа..само жици ми требаат... фала

Член од
30 јуни 2008
Мислења
474
Поени од реакции
152
Случајно некој да има жици за бац гитара..акустична е.. и незнам дали има врска тоа..само жици ми требаат... фала
Ако си од Скопје оди во "Артист" и прашај за жици, гарант имаат. Вака некој да дава на старо жици не сум сретнал, а уште помалку некој да сака да купи стари жици... :)

Член од
12 декември 2010
Мислења
2
Поени од реакции
0
Хаха не беа за мене..а на детево не му се даваат толку пари..:D a арно викаш ..за продавање на старо :$ :D

--- надополнето ---

А знае некој колку пари е ..Капо за гитарата.. мислам се вика....?

Kajgana Shop

На врв Bottom