MACEDONIA TIMELESS - new PR video

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Убава оваа Македонија. Треба да одам да ја посетам. :поз:

theMac3donian

Мак3донецот
Член од
5 февруари 2007
Мислења
3.690
Поени од реакции
259
Macedonia Timeless PR MK e новиот спот за туристичка и културна презентација на Македонија, а наменет да се емитува на светските ТВ канали. Продукцијата на спотот е на Пристоп МК, автор на спотот, сценарист и режисер е Игор Иванов- Изи.
Директор на фотографија е Џајлс Натџенс (Giles Nuttgens), a музиката е на Златко Ориѓански.

Macedonia Timeless PR MK is the new TVC for presentation of tourism and cultural beauties of Macedonia. TVC is intended to be broadcasted on the world TV channels. The production of the TVC belongs to Pristop MK. Its complete author, screenwriter and director is Igor Ivanov Izi.
Director of photography is Giles Nuttgens, and the music is composed by Zlatko Origanski.

Aко не сте знаеле де... (јас не знаев)

AtoM-AnT

Dexter
Член од
3 септември 2008
Мислења
4.530
Поени од реакции
583
Колку токмаци ќе пукнат од мака од кога ќе го изгледаат овој спот!
Добра презентација и сите кадри се снимени од одличен агол,браво за режисерот.

D

drle

Гостин
Macedonia Timeless PR MK e новиот спот за туристичка и културна презентација на Македонија, а наменет да се емитува на светските ТВ канали. Продукцијата на спотот е на Пристоп МК, автор на спотот, сценарист и режисер е Игор Иванов- Изи.
Директор на фотографија е Џајлс Натџенс (Giles Nuttgens), a музиката е на Златко Ориѓански.

Macedonia Timeless PR MK is the new TVC for presentation of tourism and cultural beauties of Macedonia. TVC is intended to be broadcasted on the world TV channels. The production of the TVC belongs to Pristop MK. Its complete author, screenwriter and director is Igor Ivanov Izi.
Director of photography is Giles Nuttgens, and the music is composed by Zlatko Origanski.

Aко не сте знаеле де... (јас не знаев)
Ме претекна со информацијата, баш и јас сакав истото да го истакнам. Инаку за спотот немам зборови (во позитивна смисла). Ова е нешто по мој вкус што ми се допаѓа, а верувам дека ова повеќе би го запамтиле и забележале западњаците одколку претходниот спот на Милчо Манчевски. Нема многу сложеност па да дешифрираме што му беше намерата на режисерот, туку едноставно се истакнуваат убавините на нашата татковина, на начин на кој што и 6 годишно дете може да ги забележи и запамти. Ме воодушевува едноставноста во целиот спот. Едно големо БРАВО!!!.

bama

† Револуционер †
Член од
1 февруари 2007
Мислења
2.040
Поени од реакции
362
Убаф е спотот но првиот некако повеке око ми факе

theMac3donian

Мак3донецот
Член од
5 февруари 2007
Мислења
3.690
Поени од реакции
259
Двата спота се од различен карактер и за различна намена. (точка)

:) се јас се правам како да знам... ама така е :)

Секој си има фаворит, ама вистината е дека се за различна намена. Аут :salut:

Маца_мк

♫♥good girl gone bad♥♫
Член од
13 февруари 2007
Мислења
6.421
Поени од реакции
464
Ми се допаѓа спотов премногу, дури би рекла и повеќе од претходниот затоа што многу повеќе убавини на Македонија се прикажани.
Браво:bravo:

Милојко

Идем Куме Кући
Член од
17 ноември 2008
Мислења
3.072
Поени од реакции
554
Убавини...
Браво.

Малку оф топик:
Зурлите и тапаните во македонската музика се многу постари од Турците.
Zurlite se po poteklo od Ermenija. Ovde gi donele turcite, no problemot e muzikata, taa e cisto turska.

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.113
Одлично! Супер! Браво!
Јас веќе го стаив на многу форуми и руски и гејски , па ќе видиме наскоро што коментари ќе има.

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Zurlite se po poteklo od Ermenija. Ovde gi donele turcite, no problemot e muzikata, taa e cisto turska.
СЕ е од Турско у Македонија...ништо не се сменило, бркај работа и викај илериииии.... :)

...спотот????? претенциозна , аматерска конфекција ...како и најголемиот дел други од тој вид по свет.... :)..ама за вкусови муабет никогаш не треба да се прави....

....помислив на една реклама за RENO камионети која се вртеше: три кадри, три збора неколку звуци и кој ја видел ЈА ПАМЕТИ... :)

THE_CHOSEN_ONE

1903-2012
Член од
13 август 2007
Мислења
3.724
Поени од реакции
1.333
Одличен е спотот автентичен е, само проблемот е што сега навистина треба да се инвестираат пари во туризмот за да не бидат туристите разочарани.

MAKEDONEC_PP

ПОБЕДАШ
Член од
7 декември 2007
Мислења
778
Поени од реакции
74

WOOOOOW!!!!

СЕ е од Турско у Македонија...ништо не се сменило, бркај работа и викај илериииии.... :)

...спотот????? претенциозна , аматерска конфекција ...како и најголемиот дел други од тој вид по свет.... :)..ама за вкусови муабет никогаш не треба да се прави....

....помислив на една реклама за RENO камионети која се вртеше: три кадри, три збора неколку звуци и кој ја видел ЈА ПАМЕТИ... :)
Tи бе за кого навиваш???? За грција или за МАКЕДОНИЈА????:pos2:

Ова ако не чинеше дај сними ти нешто поарно!!!!:vozbud:

Член од
26 јануари 2009
Мислења
12.009
Поени од реакции
18.815
Вториов спот многу повеќе ми се бендиса од првиот, дури и кога ги гледам пејсаживе се си мислам дека за некоја друга земја се работи.

Гоч

33 1/3 rpm
Член од
17 мај 2009
Мислења
1.417
Поени од реакции
47
Вториов спот многу повеќе ми се бендиса од првиот, дури и кога ги гледам пејсаживе се си мислам дека за некоја друга земја се работи.
Да, бе, за Северна Македонија.... :helou:

Kajgana Shop

На врв Bottom