Клонови - Како власта ја брани сопствената политика

Член од
28 март 2006
Мислења
17.779
Поени од реакции
12.245
Дали од оваа "депеша" , телеграма, дали има копија? Линк од текстот-оригинал.Или е строго дов?

SuicideMessiah

Советник
Член од
7 јули 2008
Мислења
5.564
Поени од реакции
286
Koga vi vikam jas deka ne e bitno dali na BC potpretsedateli ke mu bidat nekoj si Zoran od KB i nekoj si Gordan od nekade vie ne mi veruvate. Najbitnite kadri koi vo momentov rabotat za BC i negovoto vrakanje na vlas se Martin Protuger, Pero Stojanovski, Cingovski, Aco Spasenovski, Ivo Ivanovski i drugite koi se pod navodno pod komanda na Gruevski. Samo oni moze da odrabotat za BC ni Gordan ni Zoran ni ANdrej ni Natasa Savovska gola da ide od graganin na graganin nema da mu donese poveke glasovi nego Protuger.
Ne znam sto se perat deka depasata ne e vistinska, koga e. I ne e od zavcera postara e ima min 10 dena. Problemot na Protuger e vo edna druga rabota koja ne moze da ja razbere i nema nikad da ja razbere.
Onie koispagaat vo grupata partski vojnici i koi se spremni da napravat se za svojata partija ke ja prifatat depasata iako toa ke gi boli. Oni se site napaleni na Makedonija i Aleksandar sea treba da se prenapalat na Severna/Gorna...i na nekoj drug kopan mesto Aleksa. I oni toa ke go storat. Go storija pred nekolku godini koga go smenija gospodarot Ljubco so noviot ke go storat pak. No tie luge ne se najbitni. Ona sto Protuger ne moze da go razbere e deka onie koi se simpatizeri, neodlucni, neopredelleni ednostavno koi se gragani na ovaa drzava koi mislat so svoja glava za niv ne vazat ddepesi i baci raka. Tie sedat i razmisluvaat. Tie 2008 mu dadoa 63 tie sledniot pat ke mu zamat min. 25. Tuka e problemot. Koga i Protuger i BC ke svatat deka ne se pobeduva poveke so depesi i baci race moze i ke se desi nesto interesno vo drzavava do togas nisto.
Ke ima refendum, onoj sto bacuva raka ke glasa prv vo 7.01, onie na koi im e namneta depesata ke glasaat malku pokasno koga ke gidonesat so kombinja i vanovi grupno na glasacko mesto. Site zaedno i ednite i drugite ke gi prebrojat glasovite ke go smenat imeto i tolku. Zavrsi prikaznata.
Ke pomine i toa i pa ke se proglasat i ednite i drugite za golemi rodoljubi.
So ova potpolno se soglasuvam osven so boldiranoto.

Mislite deka Messiah ima tolkav umstven kapacitet site tie raboti da gi smisli sam i da gi plasira na forumov.

Pa ako si tolku pameten sho si chekal jas da go postiram ova za Protugjer tuku chekash na drugi.

погрешен одговор. ВЦ. ох извини БЦ беше едно време....
Ne nego se odnesuva na Ljube.Chitaj ja depeshata na Protugjer ili ne ti se chita.

За довчерашниот сопартиец вмровците треба да зборуваат дека е желен за доминација и власт
Ne bil B.C. sopartiec tuku Ljube.Povtorno kiks i mnoogu naiven obid da ja svrtite temata kako vas vi odgovara.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.740
Поени од реакции
49.329
ххаехаеа најако е што меѓу сите овие искази што помалце или поише се издржани срамежливо и подмукло се протнува тој за Бранко.
Као тоа дека носи голем дел одговорноста што државава за кур не ја бива сега е измислено, а авторов на текстов сака да убеди дека its all in our heads. : )

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
ххаехаеа најако е што меѓу сите овие искази што помалце или поише се издржани срамежливо и подмукло се протнува тој за Бранко.
Као тоа дека носи голем дел одговорноста што државава за кур не ја бива сега е измислено, а авторов на текстов сака да убеди дека its all in our heads. : )
Бранко сносеше огромна одговорност за тоа што државава не ја биваше,ама бедно е денешната влада да се “вади“ на таквите Бранкови неуспеси,во исто време кога за 3 и кусур години не може да се пофали со ниеден поголем успех.Дури во последно време со разумните компромиси и референдуми за име,и оваа влада како да работи по Бранковата агенда,вклучително и со раскурцувањето на и онака кревката Македонска индустрија,но и со дополнителното пумпање на администрацијата која само го троши ама не го полни мега буџетот.:toe:

Б

Бат Елохим

Гостин
Ne nego se odnesuva na Ljube.Chitaj ja depeshata na Protugjer ili ne ti se chita.
.
О тиквар еден. мојот пост беше општо мое мислење.
Тебе ако не ти се чита не одговарај а не како некоја џукела да лаеш само.
Или непознат ти е поимот сопствено мислење!?!

SuicideMessiah

Советник
Член од
7 јули 2008
Мислења
5.564
Поени од реакции
286
Ochigledni se nervozite kaj dpmne i frustraciite,jas tuka nemozham da ti pomognam.Soodveten tretman kje si najdesh kaj Bujar Osmani,a shto se odnesuva do boldiranoto kje ostaam da te izlechi nekoj Admin soodvetno od frustraciite.

Бранко сносеше огромна одговорност за тоа што државава не ја биваше,ама бедно е денешната влада да се “вади“ на таквите Бранкови неуспеси,во исто време кога за 3 и кусур години не може да се пофали со ниеден поголем успех.Дури во последно време со разумните компромиси и референдуми за име,и оваа влада како да работи по Бранковата агенда,вклучително и со раскурцувањето на и онака кревката Македонска индустрија,но и со дополнителното пумпање на администрацијата која само го троши ама не го полни мега буџетот.:toe:
Toa shto Branko go izgradi vo Makedonija Minhauzen i poltronchinjata okolu nego nemozhat ni da go varosaat.Pochni od site reformi vo drzhavata i zavrshi do 2006 so ogromen broj na drzhavni devizni rezervi i saniran drzhaven dolg.

Дали од оваа "депеша" , телеграма, дали има копија? Линк од текстот-оригинал.Или е строго дов?
Mozhesh da dobiesh kopija od tekstot vo Alfa kako informacija od javen karakter.

Б

Бат Елохим

Гостин
Ochigledni se nervozite kaj dpmne i frustraciite,jas tuka nemozham da ti pomognam.Soodveten tretman kje si najdesh kaj Bujar Osmani,a shto se odnesuva do boldiranoto kje ostaam da te izlechi nekoj Admin soodvetno od frustraciite.
бре бре што муабет ми сврте. свака част.
фрустриран на подфорумот политика има еден. и тоа последнава година додека сум тука.

А што се однесува до администраторите нека си ја вршат работата, јас не им сметам :helou:

F

FallenHypaspist

Гостин
Типична тема наменета за кондензација на комуњари......Видеово е ѓубре..

Член од
29 декември 2008
Мислења
1.505
Поени од реакции
43
Напишано од SuicideMessiahToa shto Branko go izgradi vo Makedonija Minhauzen i poltronchinjata okolu nego nemozhat ni da go varosaat.Pochni od site reformi vo drzhavata i zavrshi do 2006 so ogromen broj na drzhavni devizni rezervi i saniran drzhaven dolg.
Дека човеков е во филм одамна знам ама толку заџглибал што неможе да се сети дека е во филм не знаев.Кој реформи бе Сиуциу или како беше,што направи и што вароса.Патот по кој изоде Бранко остави пустош и беда.Ја од кај да почнам гледам само афери,пљачки,осиромашување на луѓето пропаднати и искрадени фабрики,октоподи,омаловажување на својот народ и да не набројувам повеќе.Кој долг е саниран и какви државни резерви ти овде спомнуваш.Дај разбудисе и види околу себе разговарај со луѓето што ќе ти кажат.Или ти врска немаш што се случува околу тебе или пак те имаат унапредено од носач на канти со лепило во лепач на плакати.

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
Читај потпис :) Све че бити боље !

Член од
28 март 2006
Мислења
17.779
Поени од реакции
12.245
Mozhesh da dobiesh kopija od tekstot vo Alfa kako informacija od javen karakter.
Ако за секоја вест почнеме со побарувања...нивна (или на друг медиум) работа е да постават копија-слика....како што во Фокус поставија на времето копија од некои сметки...па го тужеа уредникот и добија. Нели испадна дека сметките не биле сметки туку фалсификувана информација. А што ако дел од тој текст е "преработен"? За мене е малце битно, но за тие партии и медиуми и не е баш. Но ќе видиме дали и какви ќе се реакциите понатаму.

Прашање е што ако започне некој да ги чита сите телеграми од сите партиски клубо..овај штабови? Ќе ни се превртат црева од такви информации.

P

Princ

Гостин
Бат-Елохим, не забележав никаде SuicideMessiah да те нарекува тикварка или нешто во тој контекст за да би користела таков речник кога му реплицираш на него. Затоа, те молам, да не се повтори ова. Ко една од ретките дами што учествуваат на форумов ќе направам исклучок, само овој пат. Договорено? :smir:

Б

Бат Елохим

Гостин
Бат-Елохим, не забележав никаде SuicideMessiah да те нарекува тикварка или нешто во тој контекст за да би користела таков речник кога му реплицираш на него. Затоа, те молам, да не се повтори ова. Ко една од ретките дами што учествуваат на форумов ќе направам исклучок, само овој пат. Договорено? :smir:
офтопик: договорено бе :)

Jakov

Тато
Член од
24 јули 2005
Мислења
2.360
Поени од реакции
58
Се е тоа ОК што го кажа, ама сакам да верувам дека во Македонија има и луѓе кои не се послушни партиски војничиња и кои мислат со своја глава (колку-толку). И сакам да верувам дека промената на името (ако дојде до неа) нема да помине така мазно како што сакаат да си помислат двете главни партии во МКД. Или само сум оптимист? :toe:
Ma ke pomine sakale nie ili ne. Ke pomine zatoa sto partiskite vojnicinja glasaat spored odnapred dadeno livce na koj go pisuva tocniot odgovor. Pa sega bea izborite prd dva meseci, uste se sutkaat livcinja po ulicive na koi pisuva
Pretsedatel: br. 2-3-4
Gradonacalnik na Skopje: 1-2-3

ti teknuva. Ides u stab doaga nekoj kako onoj pogore kopanon gi deli livcinjata na clenovite i za nivnite semejstva i oni sledniot den idat na glasanje. Od druga strana koga zborime za imet ne zaboravajte deka imame 250.000 revnosni glasaci na koi pa ne im treba ni livce im treba samo poraka od komandantite kade i vo kolku saat da pominat da gi napunat kutiite i tolku.
VMRO dobi 480.000
SDSM dobi 200.000
Albancite nosat 250.000
racunaj po 1/2 od niv da glasaat za a ke glasaat toa ti se veke 450.000 plus 80-100.000 na koi im e preku kurac ova so imevo=luge so idat na odmor u grcija. Ete ti dovolen broj glasovi za da pomine bilo kakov referendum
Zatoa oni pisuvaat depesi ne zatoa sto nemaat rabota, imaat ne se sekiraj. Koj ke gi faka site tie piculinja so se zbiraat po stabovi vodeni od zelbata da iskoristat nesto. Ama aj....

Kajgana Shop

На врв Bottom