Дали дрогата нè прави љубопитни?

• Креатор на темата Креатор на темата Шмекерот
  • Време на започнување Време на започнување
не, еве ја цигари пушам кога мене ќе ми текне. и така веќе година ипол сум. претежно пушам кога пијам алкохол, преку ден мн мн мн ретко да запалам и никогаш не ме фаќало некоја криза , значи можам ја да не запалам цигара и една недела и нема да ми смета. и со дрогата мислам дека е исто, ако травата спаѓа во дрога пошто таа се користи и како лек, ако пушиш еднаш неделно мислам дека нема да ти створи зависност:toe:
не би се согласил со овоа..така се почнува со еднаш неделно па по некој период ќе земеш 2 пати неделно и оп после некој период зависник..ама не се сите такви...

не, еве ја цигари пушам кога мене ќе ми текне. и така веќе година ипол сум. претежно пушам кога пијам алкохол, преку ден мн мн мн ретко да запалам и никогаш не ме фаќало некоја криза , значи можам ја да не запалам цигара и една недела и нема да ми смета. и со дрогата мислам дека е исто, ако травата спаѓа во дрога пошто таа се користи и како лек, ако пушиш еднаш неделно мислам дека нема да ти створи зависност:toe:

ај да кажеме дека се согласувам... ама сите луѓе не се исти. ти ако можеш тоа да го праиш еднаш неделно, јас можеби ќе посакам да го праам тоа почесто:toe:

Кaко би им се помогнало на младите, да им се подигне свеста околу штетноста на дрогите, како да ја избегнат и да одолеат на љубопитноста. Познато е дека поради таа наша мала љупобитност можеме да влеземе у оган од којшто тешко се излага.
Познавам и луѓе кои се лупале у гради дека никад нема да пробаат трава...а сега за жал ги гледам се на работ од смртта навлезени у тешки дроги.
Што мислите вие околу ова форумџии, имате ли некое слично искуство. Каков е вашиот став околу темава?

Не може да му се помогне на човек кој не сака. Ако било кое младо дете не створи одбивност кон било која дрога, гледајќи како живеат и какви се наркоманите, како би можеле ние да му помогнеме? Ако не се згади од нивниот изглед, ако не се уплаши од нивниот насилен карактер и краток живот, што друго би му помогнало? Љубопитност треба да се има кон нешта кои изгледаат убаво или не знаеме какви се, па ајде да ги пробаме. Ништо од тоа не смее да е работа која знаеме дека може да не промени на лошо.
Иначе јас лично никогаш не сум била љубопитна да откријам што чувство дава дрогата. Од кога знам за себе ми е одбивна и не сум подлегнала и кога сум била преблиску до неа.
Фала пријатно:pipi:

дрога и љубопитност...не одат рака подрака,љубопитноста ни е природна особина,но и разумот-оттука треба да поставиме јасна граница до каде може да оди таа љубопитност.

никотин-ОК
ганџа-ОК
друго=отров за глувци,пестициди,PCP..параноично нарушување,акутна шизофренија..цименто...доволно ли е ова за љубопитноста да престане...не..понатаму,импотенција,инфаркт..епилептични напади.

толку би кажал бидејќи мојата љубопитност заврши кај марихуаната а и не ја конзумирам редовно...чекај бе 3 недели неам запалено...ааа нормата нема да ја фатам барем еднаш месечно:wink:

Искрено според мене тоа не е работа која ме копка да ја пробам да за видам каков е ефектот,а и да ме интересира да сум љубопитен кога ќе ми текне дека луѓе умираат од тоа одма би ми се одмилило.

не би се согласил со овоа..така се почнува со еднаш неделно па по некој период ќе земеш 2 пати неделно и оп после некој период зависник..ама не се сите такви...

Marihuanata ne stvara zavisnost.

Da tocno marijana ne stvara zavist, marijana ne e droga vo poveke zemji e legalna a vo nekoi se koristi duri i za medecinski potrebi... Sve drugo posle marijana (tuka spagja i Hasis) ne e dobro bidejki e nastanato po hemiski pa i e otrov :) a kako sto ima napisano i vo predhodni postovi se e dobro vo granica ako preteras i so alkohol sjeban si takada za mene Ganja e sosema OK

P.S Bob Marley once said Herb is the healing of a nation, alcohol is the destruction :))))

Дали дрогата нè прави љубопитни?

Хммм .... Ганџата да , други ствари шо имам пробано обично на параноја ме терат не на љубопитност . ( /МЕ добива сериозно чуство дека можда грешно ја свати темава )

У , и да ... 90 % од лесни не создават зависност ... Значи ЛСД , Ганџа , Салвиа дивинорум ( која по закон кај нас и не е дрога ) Хашиш итн итн не создаваат зависност ... Или ако се појави зависност во некоја форма то е психичка зависност како од цигари ( лесно се остават )

Кај тешките варира , хероин може од прво пробвање да созададе зависност , кока со продолжено користење , метамфетамин кратко трајно користење итн итн итн
И кај тешките е стриктно физичка зависнота .

Како што рече некој погоре,марата не ствара зависност,не е ко кокаинот и даље.Иначе дали не прави љубопитни?Ваљда,се дур не пробаш.

дрогата не ме прави љубопитен сега оти имам се пробано ................освен марата друго е срање респект за неа:toe:

МАрихуана Yесте :) И точно е не ствара зависност, дури и цигарите се поштетни од неа. А цигарките по еден на ден па по повеке и така :kesa:

не ме прави љубопитен ама ич. познавам луѓе што користат дрога гледам како им е, гледам ништо нема корисно од тоа. ако не ти е мил животот пробај мара и одма ќе ти стане мил. :nesum:

Секогаш кога пушам трева пушам од љубопитност. Секогаш е различно, други ситуации, различен филм, однесување, емоции...

А чудно пак, не сум љубопитен да пробам некоја друга "дрога".

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom