Албански партии бараат федерализација на Македонија

Amnaesiac

Paranoid Android
Член од
9 декември 2008
Мислења
1.818
Поени од реакции
43
А да почекаме да видиме што ќе кажат кројачите?Од кај знаеш да не искараат некого.Шо велиш а?Или да го пукам?
Карлос ти нели ја знаеш поговорката Секој си е кројач на својата судбина.

Quark

brr,brr...zbrc
Член од
12 март 2008
Мислења
3.489
Поени од реакции
156
А да почекаме да видиме што ќе кажат кројачите?Од кај знаеш да не искараат некого.Шо велиш а?Или да го пукам?
Pukaj go be..... e ne ke se zaebavas..:)

Ами тоа е тоа,пред 8 години имаше по некој што веруваше дека и Македонците заслужуваат човекови права,барем да се нарекуваат како што сакаат.Денес видовме дека ништо од силните ветувања на Американци,ЕУ,ОН,ОБСЕ,и разни други организации нема ни ронка вистина,па ќе мораме работата да си ја истераме до крај.Нема “мижи Асан да ти баам“,па потпиши с-рамковен договор,па имплементирај,па застапеност,па факултети,па реципроцитети,ни една “посрана“ визна либерализација не ни дадоа,иако требаше уште пред 5 години,за нашата “моронска кооперативност“.Овојпат нема да има ни СТОП за ослободувањето на Арачиново да си заминат живи “инструкторите“,ни не пукај со “Град“ во Склупчане или во Шипковица,оти ќе се преговарало,со кого бе да се преговара?Со педофили од Брисел,со дрмосерци кој не ни признаваат ни име ни презиме ни род,од лични финансијски побуди,или територијални претензии како вас?Ами овој народ само еднаш можеш да го излашеш со “шекер-паре“,ама ако не му го дадеш,нема никогаш да ти верува.Плус сите вас ве заебаа и со парите кој ги собиравте си купија станови по Валона,Драч и Саранда за да има каде да си ги трошат останатите.Пак ќе се тепате за нивни интереси?Ние нема каде да одиме,имаме само Една Македонија,па нема што да изгубиме,ама вие треба малку да размислите.:toe:
Ooooo prilepcanecu...... nit za euro pedofilite i vavilonskite kurvi, nit za solajnite i obamovcite, za nikogo drug tuku za nas, za narodot vo Makedonija i za Makedonija se potrebni ramkovni i dogovori, vo nasa polza se, od nas interes.... za DRZAVATAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA.....

za DRZAVATAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA.....
................................................................

Povtoruvaj si go ova po minimum 134 pati na den......

demmian

Попиванов
Член од
9 јули 2008
Мислења
1.613
Поени од реакции
53
Pukaj go be..... e ne ke se zaebavas..:)

Ooooo prilepcanecu...... nit za euro pedofilite i vavilonskite kurvi, nit za solajnite i obamovcite, za nikogo drug tuku za nas, za narodot vo Makedonija i za Makedonija se potrebni ramkovni i dogovori, vo nasa polza se, od nas interes.... za DRZAVATAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA.....

................................................................

Povtoruvaj si go ova po minimum 134 pati na den......
Kuti be,prvo kazi mi JAS kakva korist ke imam od tie ramkovni,pa posle ke mu ja mislime.

Член од
29 декември 2008
Мислења
1.505
Поени од реакции
43
Карлос ти нели ја знаеш поговорката Секој си е кројач на својата судбина.
Поговорките се од народот и тука има голема вистина,но не треба никогаш да ја заборавиме и нашата горчлива вистина.Има една друга поговорка и вели:При сила нема правдина.

Член од
14 јули 2008
Мислења
27
Поени од реакции
0
Македонија секогаш патела од предавници, но финтава е што треба да се даде на шиптариве за да ја чувствуваат Македонија како своја? Имаат поголеми права од мене, имаат универзитети, ги вработија сите неписмени во администрација, а поради тоа не можат да се вработат голем број на луѓе со барем 2 грама мозок... Затоа ме интересира, што треба уште Македонија да им даде на Албанците? Па добро бе, свесни се дека и на нас може филм да ни пукне!?
а што ако ви пукне филм???што ке биде?
:smir:

Член од
14 јануари 2008
Мислења
1.341
Поени од реакции
162
1 . prizrenska liga nije nikakva nacionalisitcka organizacija no je to pokusaj
za spas albanskog naroda koji je u to vreme bio poistovecen sa turskim i pretilo mu je istrebljenje od strane susednih naroda.

2. Granice koje je postavila prizrenska liga su etnicke granice albanskog naroda. Danas nije moguce da bude ostvareno a za sutra ce mo videti.
Inace mi albanci i preferiramo evropu bez granica a ove granice sada postavljene su samo nas nacin da budemo pravedno zastupljeni u Eu jednoga dana kad svi budemo tamo.

3. Na Kosovi nije moguce uraditi dva entiteta ili federalizovati Kosovu zato
sto je Srba malo a drugo nisu kompaktno naseljeni. Licno bi bio za to da s sever da srbij u zamenu za Preshevu i Bujanoc. Tako bi se resilo nas problem sa srbima koji traje os 1878.

4. u Makedonijia albacni naseljavlju kompaktnu teritoriju, nisu adekvatno zastupljeni i stalno su im nametani zakoni koji ih diskriminisu. I njihob broj se blizi trecini stanovnistva sto je sasvim dovoljno za federelizaciju.

5. Licno kad bi makedonija bila pokazala potpunu ravnopravnost u odnosu
1 na 1 bi bi protiv federalizacije. To u prevodu znaci Premijer Albanac a predsenik Makedonac. Podjednai broj ministara i ostalo. To je najbolji put
da se resi pitnje makedonije bez fedralizacije ali mislim da je sada kasno.
Тие што се угнетувани и дискриминирани, може слободно да ја напуштат државата.

Член од
14 јули 2008
Мислења
27
Поени од реакции
0
Што да пазиме друже!? Јас немам права во државава, а шиптариве секој ден ги слушам за некои т.н. нивни права, па искрено преку таквото веќе или нека ја почитуваат државава после се што им овозможи на нив (на сметка на Македонците) или нека се гонат у курац!
те молам биди попристоен
поради такви како тебе македонци, а и албанци, ние тука се расправаме за глупости
а ти ако си толку јак гони ги у курац,да те видам???:toe:

Член од
29 декември 2008
Мислења
1.505
Поени од реакции
43

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења