и официјално РЕФЕРЕНДУМ ЗА ИМЕТО - ГЛАСАЈ ТУКА

реферндум за името - генерална проба бр 1

• НЕ за промена на уставното име РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 264 86,3%
  • ДА за промена на уставното име РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 42 13,7%

• Вкупно гласачи
    306
Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.592
Emociite na strana,deka treba da se resi problemot so imeto treba,fakt e deka ako ne se resi sporot so imeto ke ima teski poslednci vo celiot region,pa vo pravo bese Lubomir Frckovski koga velese deka ako ne se najde zaednicko prifatlivo resenije zemjava ne ke moze da opstoi, duri moze da ni se sluci uste po golemi problemi kade sto ke se otvori vistinskata pandorina kutija
Заедничко прифатливо решение не е возможно. Или-или е работата. Или ќе бидеме Македонци, или енам да бидеме. Фрчковски е будала неотесана, Македонија опстојала во многу потешки услови, а не пак сега.

Нов референдум не би бил за одбрана, туку за промена на името.

А името може да се смени само преку референдум!!! Да можеше од страна, ќе ни го сменеа до сега.

Да повторам, прашањето за името на Македонија е затворено со референдумот од 1991 година, а разговорите за името претставуваат кршење на Уставот.

Треба безусловно да се прекинат било какви разговори и преговори со Гејлада или било кој друг, и да се воспоставуви државното име Македонија во ОН и во сите меѓународни организации.

Член од
30 август 2008
Мислења
2.232
Поени од реакции
286
во најновата изјава пренесена од сител во 4 претседателот Иванов јасно даде на знаење дека РЕФЕРЕНДУМ КЕ ИМА!

Сега за прв пат се става крај на плачипичкосувањата по берберници, тротоари па и тука по форумиве. Судбината името на нашата земја, нашиот идентите народ, идеали и жртви се доверени во наши раце.

Сега сите имаме шанса да направиме нешто, но сите имаме и одговорност и отчет....

па да убрзаме..пробен балон бр 1. Кајгана реферндум за името - гласај сега

Emociite na strana,deka treba da se resi problemot so imeto treba,fakt e deka ako ne se resi sporot so imeto ke ima teski poslednci vo celiot region,pa vo pravo bese Lubomir Frckovski koga velese deka ako ne se najde zaednicko prifatlivo resenije zemjava ne ke moze da opstoi, duri moze da ni se sluci uste po golemi problemi kade sto ke se otvori vistinskata pandorina kutija.

Член од
24 јуни 2008
Мислења
1.705
Поени од реакции
75
Референдум треба да има , бидејќе треба Македонскиот народ да му докаже на светот дека е Македонски од Македонија и дека тоа не е некоја мегаломанска идеа на ВМРО односно Груевски. А доколку сиот Македонски народ е сигурен во тоа што го сака , тогаш нема никаква логка да се плашиме од исходот на реферндумот , кој под ниедни околнсти не може да биде наштиман. Овде партии не постојат, се работи за нашата Татковина, Македонија е или не е, Македонци сме или не!!! Крај на прикаската !
Доколку некој дури и проба да намести референдум , би бил попрво одговорен за предизвикување војна одколку за било што друго.

THE_CHOSEN_ONE

1903-2012
Член од
13 август 2007
Мислења
3.724
Поени од реакции
1.333
Ако гласа дијаспората не верувам дека ќе се смени.
Само ме чуди дали сите сдс изроди ќе гласаат за промена.

Член од
14 декември 2007
Мислења
3.271
Поени од реакции
708
stavot na Ivanov nekako mnogu brzo omekna :))

R

RAYTHEON23

Гостин
Ма каков референдум.

Нели по пишувањата на голем број од форумџиите овде, Груевски само глуми преговори ?

Ето ја почнав и да им верувам :toe:

не си единствен....знаеш кога дискутиравме јас колку бев цврсто уверен дека ке ја искористиме предноста 120 што не имаат признаено!!!

а сега еве се спрема неплодна почва од која продуктот ке биде франкенштајн републик:toe:

[Eдитирано]

Гоч

33 1/3 rpm
Член од
17 мај 2009
Мислења
1.417
Поени од реакции
47
не си единствен....знаеш кога дискутиравме јас колку бев цврсто уверен дека ке ја искористиме предноста 120 што не имаат признаено!!!

а сега еве се спрема неплодна почва од која продуктот ке биде франкенштајн републик:toe:
Нели истото се зборуваше и кога не признаа Американците, па ние дури славевме на плоштад! А потоа - виткање кичми, разумни компромиси, референдуми, добрососедство, дрн-дрн...

Кога одамна не пресековме, сега ќе имаме вакви проблеми....

R

RAYTHEON23

Гостин
stavot na Ivanov nekako mnogu brzo omekna :))

кој став!!!!!!!!

и на кого?????? или да парафразирам:pos2:

C#
:toe:

Нели истото се зборуваше и кога не признаа Американците, па ние дури славевме на плоштад! А потоа - виткање кичми, разумни компромиси, референдуми, добрососедство, дрн-дрн...

Кога одамна не пресековме, сега ќе имаме вакви проблеми....
двојната формула ја заборави.....секоја отстапка од неа е минус....:toe:

realen_07

Опозиционер
Член од
12 април 2008
Мислења
3.636
Поени од реакции
134
Напишано од Мисирков > Името може да се смени само преку референдум. Албанците ќе гласаат за промена, како и симпатизерите на СДСМ, а со додатно перење мозоци и со штелување на референдумот може да се добие мнозинство.
Прва и најбитна работа околу референдумот е - кој став по референдумското прашање ќе го завземе владата.

Дали доколку таа на маса стави разумен и прифатлив компромис, по автоаматизам тоа ќе значи повик до членството да гласа за ?

И не се обидувај однапред да амнестираш некого.

demmian

Попиванов
Член од
9 јули 2008
Мислења
1.613
Поени од реакции
53
Referendumot ne e maslo na Ivanov,Gruevski i kompanija.

Referendumot e scenario,izgotveno od USA i kompanija,so cel sto po-brzo da ne turat vo ,,pregratkite,, na NATO i EU.

Referendumot ne e nisto drugo,osven obicna zamka za Makedonskiot narod.

So referendumot se ke pojde po voda.

Mene samo me plasi dali onie 120 i kusur zemji,koi ne imaat priznato pod Ustavnoto ime,dali i tie zemji ke go promenat stavot,pri polozenie sto nekoi od niv(SAD,Kina,Rusija) se svetski sili i po princip ne bi trebalo da se pazarat so svoite stavovi.

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
Да тие се пратеници, но ова е прашање од историско значење. Затоа најубо е да се изјасни народот, после да нема обвинување.
А да те прашам,за што тие 120 пратеници земаат 1500 евра плата?За да одговорноста за името ја префрлат врз народот???:tapp::tapp:
Ако е така,тогаш сите после референдум да си бараме плата од 1500 евра.Може?
Абе јасно нека кажат НЕ САКАМЕ ДА ПРЕГОВАРАМЕ ЗА ИМЕТО.ИМЕТО БИЛО,Е И ЌЕ БИДЕ МАКЕДОНИЈА.Не ме интересира ни ЕУ ни НАТО.
Крај на муабетот.

Piters

Collector
Член од
19 април 2009
Мислења
455
Поени од реакции
43
За сите Викачи и дежурни навивачки групи со Портокалов поглед на свет...
(од каде сега почнаа референдумскипритисоци, и менување на мислење??)

СВАТЕТЕ дека РЕФЕРЕНДУМОТ е само алат да ЕУ и нашиве пичкици, ги исперат рацете.. Не ме терајте да ви правам математика. Референдумт има да се наштелува ппо налог на ЕУ..

Тука се согласувм со Мисирков.. не треба да им дозволиме на Петтта колона да го оствари ова. Под задкриена заштита, тие ќе го наштелуваат референдумот и ќе им обезбедат АЛИБИ на владата и ЕУ за нивното ДЕЛО..
НЕ ПОСТОИ НИЕДЕН ДРУГ НАЧИН да се промени името...

Ниту Груевски, ниту БИЛО кој ПАРЛАМЕНТАРЕЦ е спремен да си стави Куршум у чело..

НЕМА РЕФЕРЕНДУМ.. не им давајте АЛИБИ... ќе го штелаат..

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Ак оима реферндум тоа значи дека секој тајно ќе гласа за што е за проемна на име или не. кој може да потврди и докаже за што ќе гласам ајс, или пак груевски или било кој? Значи може да се намести као што беше за децентрализацијата а сит епосле референдумот ќе викаат јас си гласав за името, ама оди докажи. И затоа вмро според мене со овј потег се предавници.

Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.592
Mene samo me plasi dali onie 120 i kusur zemji,koi ne imaat priznato pod Ustavnoto ime,dali i tie zemji ke go promenat stavot,pri polozenie sto nekoi od niv(SAD,Kina,Rusija) se svetski sili i po princip ne bi trebalo da se pazarat so svoite stavovi.
Се ќе се промени ако излезе дека ние сме се сложиле со промена.

А единствен начин да се “сложиме’’ е преку референдум. Друг не постои. Ниту Киро Глигоров со целото предавство што го направи не успеа да ни го смени името бидејќи народот се беше проискажал во 1991 со тогашниот референдум.

Во случај на промена, тогаш и признавањата од страна на тие 120 ќе се сменат бидејќи во меѓувреме се сменила ситуацијата - тие признале нешто што вече се претворило во нешто друго, па ќе се коригираат.

demmian

Попиванов
Член од
9 јули 2008
Мислења
1.613
Поени од реакции
53
A,inace,dali tuka ima nekoj brat Albanec,da se izjasni okolku referendumot???Da ne recat posle oti sme gi zapostavuvale?

Gi boli li??? Ili ic ne im e gajle za imeto i nivnite soziteli Makedonci?

Kajgana Shop

На врв Bottom