и официјално РЕФЕРЕНДУМ ЗА ИМЕТО - ГЛАСАЈ ТУКА

• Креатор на темата Креатор на темата Македонцки
  • Време на започнување Време на започнување

реферндум за името - генерална проба бр 1

• НЕ за промена на уставното име РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 264 86,3%
  • ДА за промена на уставното име РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 42 13,7%

• Вкупно гласачи
    306
Се ќе се промени ако излезе дека ние сме се сложиле со промена.

А единствен начин да се “сложиме’’ е преку референдум. Друг не постои. Ниту Киро Глигоров со целото предавство што го направи не успеа да ни го смени името бидејќи народот се беше проискажал во 1991 со тогашниот референдум.

Во случај на промена, тогаш и признавањата од страна на тие 120 ќе се сменат бидејќи во меѓувреме се сменила ситуацијата - тие признале нешто што вече се претворило во нешто друго, па ќе се коригираат.

Za da ne gi pravime istite greski od Bukureskiot miroven dogovor,pa sega ko ludi fanatici ja cekame 2013 so nadez deka nesto ke se smeni...

Znaci za posle da ne ja cekame 2109 g.zarem nema nacin da se usvoi ili prikaci edna klauzula,vo koja ke stoi deka kako Makedonija da prodolzat da ne imenuvaat onie zemji,koi veke ne imaat priznato pod Ustavnoto ime.

Dodeka ,Grcija i kompanija neka ne imenuvaat so drugoto ime,dokolku referendumot bide nasteluvan.

Ednostavno,da se napravi edna elasticnost megu nas i zemji sto ne imaat priznato i nas i zemji koi ne nemaat priznato.

Polaris i VOLK2234 се банирани од тема. Вратете се на дискусијата и дискутирајте со ум.

Што ако пропадне референдумот,т.е.народот го отфрли тој "разумен компромис" прифатен од нас и гејците????

ват д факкккк????што им е на овие бе???џабе организирање....па 80% ќе биде против промена на името...Еу и останатите ќе видат дека Македонските граѓани не се заинтересирани за менување на името,иако тоа е услов за влез во Еу и Нато... така,така....гласајте ПРОТИВ промената на името РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА:oeoeoe::oeoeoe:

Какви се овие теми пробни балони на форумов?

Кои се тие што гласале ЗА, нека се јават самите!?

A,inace,dali tuka ima nekoj brat Albanec,da se izjasni okolku referendumot???Da ne recat posle oti sme gi zapostavuvale?
18 години ВИЕ преговарате за името, продолжете си. Ко што рече и АБЦ, ако чекате од Албанците да ви го потврдат вашето име и идентитет, нема далеку да стигнете.
Gi boli li??? Ili ic ne im e gajle za imeto i nivnite soziteli Makedonci?
Знаеш што имам приметено (многу) интересно? Има 2 струи околу проблемов со името: едната е на страна на вмро (и ги обвинуваат сдсм за почеток на преговорите ама во исто време се амнестираат себеси и ги обвинуваат само нив за тоа, у стилу "стап ме боли што ќе се случи со името и целиов проблем, најважно ми е што сдсм се предавници и почнаа преговори за името") и другата на страна на сдсм (ги обвинуваат вмро за продолжување на преговорите ама во исто време се амнестираат себеси и ги обвинуваат само нив за тоа, у стилу "стап ме боли што ќе се случи со името и целиов проблем, најважно ми е што вмро се предавници и ги завршија преговорите за името со промена на истото"). Тоа боли, дури и мене ме боли. Имам впечаток дека ни најголемите Македонци не се толкави колку што ги мислев штом мастурбираат на тоа кој ќе го смени името. Знаеш, повеќе не е важно дали или нема да се смени името, изгледа тој факт дури и Persey го има сватено, ама на него му е најважно тоа што сдсм се криви за почеток на преговорите. Испаѓа дека само жртвено јагне е потребно. Иванов за завршување на преговорите? Црвенковски за започнување на преговорите? Албанците за гласањето за промена на името? Стеј тјунед, ќе дознаеме на вестите во 19 часот.

Туку и јас имам едно прашање до тебе: те боли ли?

Какви се овие теми пробни балони на форумов?

Кои се тие што гласале ЗА, нека се јават самите!?

Читај ги брат.. ги има по постови...
навивачка група..

батки кои во има на заштита на Вождот.. би прифатиле референдум..

18 години ВИЕ преговарате за името, продолжете си. Ко што рече и АБЦ, ако чекате од Албанците да ви го потврдат вашето име и идентитет, нема далеку да стигнете.

Знаеш што имам приметено (многу) интересно? Има 2 струи околу проблемов со името: едната е на страна на вмро (и ги обвинуваат сдсм за почеток на преговорите) и другата на страна на сдсм (ги обвинуваат вмро за продолжување на преговорите). Имам впечаток дека ни најголемите Македонци не се толкави колку што ги мислев штом мастурбираат на тоа кој ќе го смени името. Знаеш, повеќе не е важно дали или нема да се смени името, изгледа тој факт дури и Persey го има сватено, ама на него му е најважно тоа што сдсм се криви за почеток на преговорите. Испаѓа дека само жртвено јагне е потребно. Иванов за завршување на преговорите? Црвенковски за започнување на преговорите? Албанците за гласањето за промена на името? Стеј тјунед, ќе дознаеме на вестите во 19 часот.

нема везе, остај ти партиски војници тие се бројат на прсти.
и не стеј тјенед, туку стеј јунајтед

Непочитување на своето ЈАС е да гласаш за промена,едноставно тие што гласале за промена се луѓе во голема заблуда,чим име би дали за пари,тогаш гзот ме интересира за колку го даваат! Испод 400ден е сигурно!Нека пишат ПП ми се е*е нешто!

Normalno,deka DA!Boli i toa kako!(Raduvaj se sega de,samo sitna dusa moze da se raduva na toa:toe:)

A,inace mnogu interesen e tvojot stav,deka ако чекате од Албанците да ви го потврдат вашето име и идентитет, нема далеку да стигнете.

Zarem i ti se vbrojuvash vo tie Albanci???

I za kraj golem pozdrav od se srce so pesnata:

Ke mi go napravish keifot ako ja cues cela od pocetok do kraj:smir:

Абе не треба да се остава простор за пуштање пробни балони и дополнителна поделба меѓу луѓето.

Темава е контрапродуктивна.

Абе не треба да се остава простор за пуштање пробни балони и дополнителна поделба меѓу луѓето.

Темава е контрапродуктивна.
А замисли тек каков би бил референдумот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom