Макфест (не) згаснува

Serpico

Сковинистратор / I'm Batman
Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
Ај малку уживање...

 

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.232
Абе не ја бива нашава музичка поп сцена. Али барем на Макфестоф се појавуваа нови ликови. Некои подоцна станаа запек за нашите сетила но некои до некаде вредеа. Моментално остануваме на Копрови Трубадури во Охрид само. Освен тој фестиваљ јас незнам друг. Порано беше асален фестивал со добро познатите Макфестовски шлагери од македонските романтичари али последниве години е ЏејЏеј парада со по некој М2 испад. Штета али до некаде.
 
Член од
3 февруари 2007
Мислења
293
Поени од реакции
30
Nema da zgasne, stipjani ziveat za ovoj festival, ne smee da zgasne :pipi:. Ne smee, zaso e najdobriot festival vo mk, kade pred se ima selekcija na kvalitetni pesni, a ne se pusta bilo sto. Tocno deka vo sporedba so minatite godini ne e toj kvalitet, no sepak i od poslednata godina mozat da se izdvojat dobri pesni ko na pr. Angelo zlo ti donese-Deana Nikolovska, Daniel-Prijatel, Vremeto da zastane-Vlatko Lozanovski, Mi trebas-Patnici, Nema da pomine-Mijata, Kazni me-Emilija Gievska.....Se drzi Makfest, ke izdrzi.
 

marko_d

Ретард
Член од
10 април 2009
Мислења
430
Поени од реакции
18
Од она што сум гледал МакФест секогаш бил тапа, ништо нема да се смени ако го укинат
 
Член од
23 јули 2007
Мислења
115
Поени од реакции
0
Ma nema sansi Makfest da zgasne, i pokraj toa sto Fersped ima problemi, ipak toj ne e edinstveniot sponzor, lugjeto od Makfest mozat da najdat i drug sponzor, sto samo Fersped da nee? I daj ne ****** mnogu zaso toj e Naaaaajdobar festival vo Mk, pa izgleda zatoa sto e najdobar taka zborite!!!!!!!:baeh::baeh::baeh:
 
Член од
21 декември 2008
Мислења
213
Поени од реакции
15
Абе не е дека Фершпед сега одеднаш нема пари да финансира, туку ваљда повеќе за инает несака, а спонзор друг и да се најде, Макфест е на Фершпед и ако сакаат тие ќе има или ќе нема...
 
Член од
21 септември 2008
Мислења
4.021
Поени од реакции
2.513
ФАЛА БОГУ ШТО ГО ЗГАСНАА ФЕСТИВАЛОВ
 

rossoner stefan

Модератор
Член од
5 декември 2007
Мислења
1.770
Поени од реакции
192
ФАЛА БОГУ ШТО ГО ЗГАСНАА ФЕСТИВАЛОВ
Би те замолил да ни дадеш едно објаснување поткрепено со факти зашто му заблагодаруваш на Бога за згаснувањево на фестивалот.Во спротивно мислењево ке го третирам ко оф топик.:pipi:
 
Член од
9 октомври 2008
Мислења
186
Поени од реакции
3
abe vie ne znete sto zborite.prvo seta kultira zgasna vo mk toa e tacno i kultura i umetnost vo mk nema.vtoro na makfest izlegle takvi evergrini malku e da se kaze hitovi klasica evergrini i ne samo na mk peaci nego i na od bivsa yu peaci .eden kemal monteno -so koj da ti kaze ivana
pa kico slabinac - so ne vrakaj se ne budi me
i red drugi .
sramota so ke mislat za nas ke ni se smeat site.
kako da se ukine sranje bil.drugo e toa so se rasipa vo posledive god.da se vrati na starito nivo a ne da se ukinje. i ako se saka jas misam moze da se najde drig spozor i da se odvoi od fersped i ako e firma ili sto i da e. nego kako so se propaga kaj nas pa taka i ova.se ispolitizarno i kriminalno i propaga.pa aj so ne se slagam so kriminal i vaka politika pa baram da se dadese vo kultirata. ama ako se saka moze da se najdat pari alli nemame sposobni luge. gledaj te gi samo nasite bivsi dzavi da ne odime ponatamu kako sbrija hrvatska slovenikja pa duri i bosna kako ja neguvaat kulturata i kako site festivali opstojuvat ili gi vrakaat po nekolku godisna pauza. sramota a site zborat za makfest. toa e brend .
 

~BlueBerry~

*I love my dreams*
Член од
8 јануари 2008
Мислења
1.101
Поени од реакции
63
едит: п.с. Има некој информација како Ристо Самарџиев го поднел овој шок, а.к.а. дали се самоубил?

шо врска има Ристо Со згаснувањето на фестивало?
 
T

TaMчЕ

Гостин
Мислам дека е голема штета да нема повеќе Макфест,затоа што стварно е многу убав фестивал каде што голем број од нашите пеачи се претставуваат со супер песни.Дај нека си продолжи да има секоја година,па што ќе правам јас без Макфест едвај чекав да дојде и ми кажуваат нема да има:lud::nerv::icon_conf:cry:
 
Член од
13 септември 2007
Мислења
267
Поени од реакции
4
Tolku li e teshko da se napravi eden sajt na koj kje se napishat site shto uchestvuvale sekoja godina, i nagradenite.
 
Член од
16 август 2008
Мислења
3.293
Поени од реакции
637
Да не излегла некоја нова информација во меѓувреме?
Последно што слушнав пред месец дена беше дека Стојан Троицки правел напори Макфест да опстане.
А пред некој ден читав интервју со Врчак во Дневник каде вели дека ДНК ќе го промовирале албумот на овогодинешниот Макфест, така да... :toe:
 

Kajgana Shop

На врв Bottom