Навала од Македонци во Грција

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
Ти бе не се додворувај одма :)
Им го знам јазикот бе, бољи водич амин :) Ем поефтино ќе помине, со врски :)

Одење на одмор во Грција = повеќе пари во државната каса на Грција и повеќе пари за битката со нас.

Toгаш ох те молам објасни ми, зашто ние немаме стратегија за бранење против таа битка? Дека немаме пари од што си ги крадеме самите? Си градиме цркви и статуи од шмизли и шољи? :)

Член од
28 март 2006
Мислења
17.886
Поени од реакции
12.421
знам друже .... ама од тоа само скопјани имаат ќар..... ние од "провинцијата" само онаквото го добиваме.....
А дали тој производ може да се најде Бугарија или Србија? Секако би било поефтино во тие држави. Пошто спомена како пример, па дали има алтернатива, како за производ, така и за услуга.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Брат,ова болдираново и за тебе има значење:)
Владава неможе никаде да не турка освен под земја,а за Грчката не ни размислувам,бидејќи не ми е ни битна.Каква е врската помеѓу расфрлањето на буџетските пари и трошење на своите пари?Ако јас банкротирам,владава нема да ме спаси,ако она банкротира ќе ме соголи до последен денар.Јас за десет дена нема да потрошам 16,5 милиони евра,ниту сите заедно што ќе отидат на одмор било каде.Но барем ќе кажам деак ќе отидам,а не педерски да ги префрлам парите во Италија.(во оваа смисла врска)
Чувството за одбивност може да е единствената пречка за Грција,но неможете да фрлате со дрва и камења по луѓето кои одата за нашиве да ќутите како неми.Тоа е најлицемерното нешто што воопшто се случува.
Ај да не се развлекуваме со репликиве, мојата последна и да скратам поента.

Се работи за едно проклето лето, еднаш барем да се воздржиме. Неможеме сите да ги спречиме во намерата да одат во Грција, секој си е доволно свесен каде ги дава парите. Но можеме да влијаеме поголемиот дел од нас да ги бојкотира Грците.

Меѓутоа зошто ним да им ги даваме нашите пари, зошто нивната економија да ја помагаме, па напрај математика, ете за еден викенд 5.000 Македонци вбризгале во Грчката економија најмалце 2,5 милиони евра.

Наместо да ги извисиме едно лето, да ги оставиме да осетат како е кога губат прилив на средства од “Скопјанос“, а да ги удри по џебот и да си ја притиснат самите својата влада да смени политика или барем револт да предизвика.

Ако отидам Бугари и Албанија и таму сум предавник?
Не, не си. :)

Serpico

Сковинистратор / I'm Batman
Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
Шо ве глеам чудни... Парите немет врска за мене со проводот. Не дек сум Охриѓанец, или дек веројатно не би можел да влезам кај јужниот сосед, ама ќефот со пари не се купвит. За мене. Нек е најефтино на свет, ак не ми е убо, шомајка барам?

Зара? Бершка? Тзазики? Насмеаниот Јорго? Доказ дек не се сите грци ненормални, ксенофоби и фашисти во душа? Убо де, то го знајме. Страв ми е мене дан ни е в ген мазохистичкото, па за инает да се ојт...

Секој со свој ум. Па, кому колку му делил...

realen_07

Опозиционер
Член од
12 април 2008
Мислења
3.636
Поени од реакции
134
Значи патриотизмот (или љубовта кон татковината) настапува само кога си задоволен од власта и државата? Пак ќе ве прашам - одите во Грција за инат на владата?
Ама најверојатно вам не ви е јасно дека има луѓе и од грција и од Македонија кои што едноставно си фурат свој филм и не ги интересираат никакви политички спорови.

Гоч

33 1/3 rpm
Член од
17 мај 2009
Мислења
1.417
Поени од реакции
47
Ама најверојатно вам не ви е јасно дека има луѓе и од грција и од Македонија кои што едноставно си фурат свој филм и не ги интересираат никакви политички спорови.
Нормално :toe:

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Ај да не се развлекуваме со репликиве, мојата последна и да скратам поента.

Се работи за едно проклето лето, еднаш барем да се воздржиме. Неможеме сите да ги спречиме во намерата да одат во Грција, секој си е доволно свесен каде ги дава парите. Но можеме да влијаеме поголемиот дел од нас да ги бојкотира Грците.

Меѓутоа зошто ним да им ги даваме нашите пари, зошто нивната економија да ја помагаме, па напрај математика, ете за еден викенд 5.000 Македонци вбризгале во Грчката економија најмалце 2,5 милиони евра.

Наместо да ги извисиме едно лето, да ги оставиме да осетат како е кога губат прилив на средства од “Скопјанос“, а да ги удри по џебот и да си ја притиснат самите својата влада да смени политика или барем револт да предизвика.
Не влегов со кампања во темава летувајте во грција,немој погрешно да ме сфаќаш.Влегов поради терминот предавник и повлеков паралела кој на кого му вика предавник (затоа ја умешав владата).
Иначе за економијата и Грците кај нас вбризгуваат не 2,5 милини,туку многу повеќе.Бизнисот не гледа политика,затоа и не треба да им ја затвориме вратата на сите кој сакаат да летуваат кај нас.
Филип има право,ако ти удри некој тупаница ти пак ли ќе отидеш таму?не.Чувството за одбивност треба да ти ја премести дестинацијата,иако грција изобилува со убави плажи и забави.Но тоа не ни дава за право да го наречеме некој предавник,бидејќи нема да остане во земјава ни еден со чист газ ако си извадиме прљав веш на маса.

Bratot напиша:
Е фала ти:)

Член од
28 март 2006
Мислења
17.886
Поени од реакции
12.421
Со мала забелешка дека оние од грција нормално дека не се засегнати и не ги интересираат политички спорови затоа што нивното име презиме не е тема за промена во еу.

realen_07

Опозиционер
Член од
12 април 2008
Мислења
3.636
Поени од реакции
134
Со мала забелешка дека оние од грција нормално дека не се засегнати и не ги интересираат политички спорови затоа што нивното име презиме не е тема за промена во еу.
Во ред, но забораваш дека грчката вистина пропагирана од страна на нивните власти е сосема поразлична од вистинската која ја имаме овде, па затоа по таа логика, нуту они не би требало да доаѓат овде да трошат пари или инвестираат во економијата :toe:

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Има батка, има огромна администрација со неколку пати покачени плати, зошто да не си дозволат еден убав одмор во Грција.

Мислиш ова бедава со 8000 денари плата оди во Грција?!?
Тоа ми беше зборот,од туристите кој ќе го поминат одморот во Грција никој нема да биде под републичкиот административен просек од 20 000 денари.Всушност тоа им го овозможува нашава влада,а не Караманлис и Дора.:toe:

Член од
28 март 2006
Мислења
17.886
Поени од реакции
12.421
Во ред, но забораваш дека грчката вистина пропагирана од страна на нивните власти е сосема поразлична од вистинската која ја имаме овде, па затоа по таа логика, нуту они не би требало да доаѓат овде да трошат пари или инвестираат во економијата :toe:
И ова држи. Но тие се во подобра положба од неколку аспекти. Едно што луѓе како (сега во моментов го гледам/слушам видеото) Поповски, Геровски и слични лица кои би биле грци и против грчките позиции, веднаш се елиминираат од јавната сцена. Друго, ние сме под постојан притисок, економски и политички блокади, психоза на страв подгревана од медиумите и слично. Сепак се во далеку надредена положба и немаат проблем со претставувањето низ Македонија како ние што го имаме таму (во смисол на Скопиа). И самото тоа што едно време требало според некои договори да не делат со северниот сосед, како и фактот дека сме далеку економски и воено послаба држава и тоа дека и за идентитетот и политички сме многу разединети, им носи голема психолошка предност. Исто предност носи и поддршката која ја имаат од еу членките.Се е тоа предност тие да не чувствуваат никаква загрозеност, односно имаат голема реална предност.

Член од
27 март 2009
Мислења
445
Поени од реакции
14
Може да се кладам дека има спротивно од навала,ова А1 само пропагира за да ги натера и редовните кои оделе во Грција да одат пак
Ako lazi A1 Kanal 5 ne bi trebalo da lazi ,a imase i video.

Долга колона на преминот Богородица кон Грција

Ова задоволство е главната причина за турканицата која од утринава е создадена пред граничниот влез за соседна Грција. Да се почувствува морскиот воздух, плажата и да се потроши некое евро по солунските продавници е главниот мотив зошто овие сограѓани решиле продолжениот празничен викенд да го поминат на грчката ривиера.

- Одам за Солун на шопинг и малку одмор со синот, вели една наша сограѓанка.

- За Халкидики, таму малку да здивнеме од работата, да одиме за Солун да се одмориме и да се надишеме морски воздух, дополнуваат уште двајца патници од Скопје.

Пред да се почувствува задоволството, мора да се потроши залихата од нервоза. Под жешкото сонце, трпението се губи поради бавноста на грчките гранични органи во реализација на формалностите при преглед на документи и пропуштање на македонските возила. Не сакајќи да говорат пред камера, дел од патниците објаснуваат, утрово колоната била дури до македонската погранична рампа.

- Да утрово колоната од автомобили за влез во Грција го исполни меѓуграничниот простор, но ние ова го очекувавме, изјави командирот на полициската станица на граничниот премин Богородица, Никола Стамнов.

Досега од Македонија излегле 7000 патници, повеќе од половината се македонски државјани кои патуваат во Грција во сопствена режија.

На граничниот премин кај Дојран атмосферата е помирна без турканици и најважно нервирање. Колку и да е голем патриотизмот, но и нервозите на Македонците пред грчките гранични рампи, посилна од се е желбата продолжениот празничен викенд да се помине во вакво друштво.

ZoraNaSlobodata

Чоечко суштество
Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.736
Поени од реакции
111
Да не се вратат :helou:Да речи Господ златен.

mmm121

Pentaxian
Член од
27 јуни 2006
Мислења
545
Поени од реакции
21
...Меѓутоа зошто ним да им ги даваме нашите пари, зошто нивната економија да ја помагаме, па напрај математика, ете за еден викенд 5.000 Македонци вбризгале во Грчката економија најмалце 2,5 милиони евра.

:)
Грците во Фламинго вбризгуваат пола милјон дневно...... секој ден.... а не само во продолжени викенди.

F

FilipMacedon

Гостин
Ako lazi A1 Kanal 5 ne bi trebalo da lazi ,a imase i video.

Долга колона на преминот Богородица кон Грција

Ова задоволство е главната причина за турканицата која од утринава е создадена пред граничниот влез за соседна Грција. Да се почувствува морскиот воздух, плажата и да се потроши некое евро по солунските продавници е главниот мотив зошто овие сограѓани решиле продолжениот празничен викенд да го поминат на грчката ривиера.

- Одам за Солун на шопинг и малку одмор со синот, вели една наша сограѓанка.

- За Халкидики, таму малку да здивнеме од работата, да одиме за Солун да се одмориме и да се надишеме морски воздух, дополнуваат уште двајца патници од Скопје.

Пред да се почувствува задоволството, мора да се потроши залихата од нервоза. Под жешкото сонце, трпението се губи поради бавноста на грчките гранични органи во реализација на формалностите при преглед на документи и пропуштање на македонските возила. Не сакајќи да говорат пред камера, дел од патниците објаснуваат, утрово колоната била дури до македонската погранична рампа.

- Да утрово колоната од автомобили за влез во Грција го исполни меѓуграничниот простор, но ние ова го очекувавме, изјави командирот на полициската станица на граничниот премин Богородица, Никола Стамнов.

Досега од Македонија излегле 7000 патници, повеќе од половината се македонски државјани кои патуваат во Грција во сопствена режија.

На граничниот премин кај Дојран атмосферата е помирна без турканици и најважно нервирање. Колку и да е голем патриотизмот, но и нервозите на Македонците пред грчките гранични рампи, посилна од се е желбата продолжениот празничен викенд да се помине во вакво друштво.
На Богородица секогаш е има голема колона,бидејќи ако не си знаел преку овој пат одат сите од Север,а тоа со видеото фатиле двајца тројца Македонци,другиве се Срби и др.Убаво знам како се пласира пропаганда,не ми ги кажувај овие работи

Kajgana Shop

На врв Bottom