Ајк многупати ги споменува Бафомет, Луцифер, пентаграмот, египетските обелисци...итн, итн! И секогаш го потенцира значењето кое го имаат во христијанството! Тоа што широките маси на кој им ја продава својата приказна не го знаат, е дека овие поими надвор од христијанството имаат сосема поинакво значење и симболика! На пример за пентаграмот во ова видео вели дека е свртен "наопаку" за да симболизирал негативна енергија, што е апсолутна глупост и невистина! Во Сатанизмот пентаграмот е таков за да се совпаѓа со козјата глава која го претставува Бафомет, име кое кај темпларите било шифра за Софија или мудрост! Еве две кратки видеа што означува Луцифер за оние кој го почитуваат:
Ти ги глкедав видеата добри ти се, она добро беше дека Луцифер претставувал слободната мисла, а да секако тоа. Мојата слободна мисла доаѓа од мене не од Луцифер или било кое друго нешто кое се нарекува демон бог итн.
Е сега зз темпларите јас си се имам прогласено експерт за нив како оние на телевизија што ги даваат експерт за ова експерт за она. Ајде сега посериозно за нив, тоа Бафомет демонот идолот што се идолизирал тука Дејвид Ајк апсолутно е во право дека високите нивоа и само дел од нив го правеле тоа. Додека мнозинството од нив поим немало што се случува, затоа кога дел од нив разбрале за тоа сите биле масакрирани затоа што папството било престрашено од нивната моќ. Под моќ се подразбира сила храброст издржливост праведност, поимот витези доаѓа од нив во вистинска смисла на зборот витештво, ама наивноста нивна била детска. Обратниот симболизам е вистина и тој постои како таков, и христијанскиот крст свртен наопаку претставува противтежа на христијанството односно како симбол на сатанизмот. Филозофијата на рамнотежа помеѓу доброто и злото одсекогаш постоела, темпларскиот меч забоден во пустинска песок е христијански крст на кој се молеле темпларите пред битка додека во рака претставува обратен крст и оружје за одземање животи.
Дури и сега поглаварот наш православен на нашата македонска црква владиката Стефан на сцептарот што го носи има православен крст и змија околу него. Кога прв пат го видов тоа јас бев шокиран, ама сега знам дека тоа е знак од Бога дека сатаната рептилкот змијата може преку измами да биде секаде во било кој сегмент.
Да се објаснам за мене Господ е позитивна сила, а Сатаната претставува негативност зло, иако за тебе е обратно.....