David Icke

• Креатор на темата Креатор на темата firewall
  • Време на започнување Време на започнување
pocnavme so ispiti li be :) ehehhehehe .. Inace nogu go sakam ajk ... da ve pitam da receme ima luge koi ne go sakat i nekoi koi go sakat.Me interesira onie koi ne go sakat oti ne go sakate ????? Mislite li deka so celata fama koja ja sozdava saka nesto loso da naprave ? ni misli li nesto loso ??? Vo smisla ja nemozam da odbivam nekoj koj ima nesto ubavo da pridonese na covestvoto i toa go misli za dobroto na site .. zalno e sto nekoi luge se tolku negativni i go frlaat seto toa vo voda ...

Охоо! :) Супер штом имам можност да разговарам со експерт! Кажми тогаш како се вика техниката на шифрирање со која темпларите дошле до поимот "Бафомет"? И на кој начин функционира таа техника, како се шифрира?
И патем, исто така кажи ми како ја нарекувале на латински својата крвна врска темпларите?
Немет врска немет лага е тоа не верувале во такво нешто, тие од папството се што им имаат пуштено муабет за да ги прогласат за вештери.....

Немет врска немет лага е тоа не верувале во такво нешто, тие од папството се што им имаат пуштено муабет за да ги прогласат за вештери.....
Верувале, верувале! Но Бафомет за нив претставувал нешто друго, а не тоа што црквата им го припишала!:) Има една техника со која се служеле за да дојдат до овој поим! Ако си експерт ќе знаеш како се вика таа техника и како темпларите ја шифрирале.
Ги знаеш ли по име и презиме 9-те темплари кој го основале редот и кој вршеле ископувања на храмот?

Верувале, верувале! Но Бафомет за нив претставувал нешто друго, а не тоа што црквата им го припишала!:) Има една техника со која се служеле за да дојдат до овој поим! Ако си експерт ќе знаеш како се вика таа техника и како темпларите ја шифрирале.
Ги знаеш ли по име и презиме 9-те темплари кој го основале редот и кој вршеле ископувања на храмот?
Кои девет и од која книга го прочита тоа за нив или документарна на дискавери.

Јас тоа што го знам за нив не е ниту од книга ниту од дискавери, од друг извор е без навреда за тебе ама тешко сватлив :helou:.

Еве како вистински изгледа Рамсфелд според Ицке:

:pos2::pos2::pos2:

Кои девет и од која книга го прочита тоа за нив или документарна на дискавери.

Јас тоа што го знам за нив не е ниту од книга ниту од дискавери, од друг извор е без навреда за тебе ама тешко сватлив :helou:.
Овие девет:

Иг де Пајан
Жофре де Сент Омер
Андре де Монбар
Пајан де Мондидје
Ашамбо де Сент Аман
Гондемар
Розал
Годфри
Жофре Бисол

Биди сигурен дека не е од дискавери ниту од било кој документарец. Не навлегувам во тоа каков извор имаш ти и дали е за мене сватлив, но некако слабо покажуваш експертски знаења....без навреда:helou: Требаше да ти бидат познати, и да знаеш дека се првите девет кој го основале редот, дека вршеле ископувања во Ерусалим и дека пронашле артефакт кој денеска е познат како "Гралот".

Овие девет:

Иг де Пајан
Жофре де Сент Омер
Андре де Монбар
Пајан де Мондидје
Ашамбо де Сент Аман
Гондемар
Розал
Годфри
Жофре Бисол

Биди сигурен дека не е од дискавери ниту од било кој документарец. Не навлегувам во тоа каков извор имаш ти и дали е за мене сватлив, но некако слабо покажуваш експертски знаења....без навреда:helou: Требаше да ти бидат познати, и да знаеш дека се првите девет кој го основале редот, дека вршеле ископувања во Ерусалим и дека пронашле артефакт кој денеска е познат како "Гралот".

А тој артефакт е...?
Не за друго, теории има стотици, а никој не носел камера во подрумите на Храмот...

И од каде знаеш дека твојата интерпретација на наводното обожавање на Бафомет е точна ?

А тој артефакт е...?
Не за друго, теории има стотици, а никој не носел камера во подрумите на Храмот...
Што е тој артефакт знаат оние кој ги наследиле темпларите и нивните тајни, јас не сум тој што ќе каже.
И од каде знаеш дека твојата интерпретација на наводното обожавање на Бафомет е точна ?
Знам дека е точна во сатанизмот, за останатите тие си знаат! За христијаните на пример се знае која е интерпретацијата. Во посоченото видео Ајк изнесе тврдења дека пентаграмот во сатанизмот бил свртен наопаку со цел да симболизира негативна енергија, што е невистина и лага, значењето е сосема друго и веќе го објаснив.

Што е тој артефакт знаат оние кој ги наследиле темпларите и нивните тајни, јас не сум тој што ќе каже.

Знам дека е точна во сатанизмот, за останатите тие си знаат! За христијаните на пример се знае која е интерпретацијата. Во посоченото видео Ајк изнесе тврдења дека пентаграмот во сатанизмот бил свртен наопаку со цел да симболизира негативна енергија, што е невистина и лага, значењето е сосема друго и веќе го објаснив.

Дали сатанизмот има една, униформна интерпретација за пентаграмот?

Дали сатанизмот има една, униформна интерпретација за пентаграмот?
Да, пентаграмот е симбол на петте човечки сетила, и свртен со двата краци нагоре го претставува Бафомет.

Да, пентаграмот е симбол на петте човечки сетила, и свртен со двата краци нагоре го претставува Бафомет.

Во тој случај, што претставува Бафомет и која е неговата симболика?

Во тој случај, што претставува Бафомет и која е неговата симболика?
Во Сатанизмот на Лавеј Бафомет е едно од "пеколните имиња". Инаку самиот поим е користен од темпларите и бил симбол за мудрост, Бафомет е шифрираното име на божицата на мудроста - Софија.

Во Сатанизмот на лавеј Бафомет е едно од "пеколните имиња". Инаку самиот поим е користен од темпларите и бил симбол за мудрост, Бафомет е шифрираното име на божицата на мудроста - Софија.

Си има и фб профил сега...:)

http://www.facebook.com/pages/BAPHOMET/20911223126

Во ред, но сатанизмот на Ла Веј не постоел во времето на темпларите.

Смешки живи а бе како можи калуѓери заколнати на доживотен целибат наследници да имаат?

Немале наследници тие што се прикажуваат како наследници и пишуваат книги за нив нивните предци го извршиле масакрот над темпларите.

--- надополнето ---

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom