Каде ова лето? - прашања и предлози за туристички дестинации

Член од
24 јануари 2011
Мислења
523
Поени од реакции
148
Фала на одговорот, јас со друштво ќе одам така да повеќе одиме за ноќниот живот :) . Имав наслушувано дека Закинтос бил стрикно за фамилијарни одмори и изостанувал во журките, во однос на Крф .. Па за тоа сакав видам конкретно мислење од некој што бил.
Шибај Бугарија ако идеш стрикно за болдираново.Мислам дека има најдобар ноќен живот на балканот.
Мое мислење :)

Член од
13 април 2008
Мислења
7.592
Поени од реакции
6.959
Закинтос е супер,тамам работа, но еве на пример конкретно за navaggio на сликата,феноменално е навистина,но е место каде одиш еднаш,одиш со бродче,не е плажа која ти е лесно достапна и до која можеш да запалиш колата и да се искапиш или со останат превоз да стигнеш до неа.Во Лаганас плажата е лоша но имаш на Василикос полуостровчето каде се најубавите плажи St.Nicolas beach,Banana beach etc...супер места и е живо островото,за разлика од Тасос кој има феноменална природа но е вкрај `пензионерски`!Но мое лично мислење е дека Крф е поинтересен и поубав.А досега од тоа што сум видел и поминал во Грција бр.1 ми е - Крит:cuc:!
Шибај Закинтос ќе си поминиш прекрасно!
Ммммм .. Велиш плажата тапа во Лаганас м ?? :S

Ааа полуостровот Василикос што го спомнуваш не ми стои баш на блиско на мапава до Лаганас. Најверојатно има организарани тури за таму, амааа секој ден да се возам по Х км за убава плажа - I don't think so !

Ајде ќе видиме пак шо ќе испадне, али бодовите повеќе сега одат на Крф, поради тебе .. :pos2:

Се шалам, фала многу на инфото. Ако искрсне уште нешто пак ќе се обратам кај тебе. :)

V

Vollstandig

Гостин
Јас бев во план за на КРФ ама се растури плано порадси високите цени таму, што ги има. За просечен одмор од 4 дена + патот ми требаат 300 и поеќе евра со кои би поминал една недела и повеќе во Албанија,Црна Гора и македонија.

Schhh87

schhh...
Член од
3 февруари 2009
Мислења
356
Поени од реакции
16
А вие шо сте биле на Крф kaко се цените таму одприлика?

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Ммммм .. Велиш плажата тапа во Лаганас м ?? :S

Ааа полуостровот Василикос што го спомнуваш не ми стои баш на блиско на мапава до Лаганас. Најверојатно има организарани тури за таму, амааа секој ден да се возам по Х км за убава плажа - I don't think so !

Ајде ќе видиме пак шо ќе испадне, али бодовите повеќе сега одат на Крф, поради тебе .. :pos2:

Се шалам, фала многу на инфото. Ако искрсне уште нешто пак ќе се обратам кај тебе. :)
Плажата на Лаганас е крш. Остави ја картата настрана,островчето е толку мало што ќе можеш секој ден на различна плажа да одиш.Има комбиња,но моја препорака е да изрентате кола или мотори,за да може да го доживеете Закинтос во право светло.

Сега прочитав дека бараш ноќен живот на Закинтос :) Лаганас е местото за тоа,Англичанки од 15 години кој шетаат без гаќи,се дупат на шанк и делат цицки на сите. Земете си повеќе кондоми,знаеш по два на едно ќе биде доволно.

M

macgowan

Гостин
Шо ќе кажете за на преспанско езеро луѓенца? Ко втор план таму планираме да одиме со друштвото.А и видов некој ќе кампуе во Градиште...се изнајмуваат ли камповите или на некоја приватна фирма се како оди тоа?
Преспата e дива убавина.Право чистење на ганглиите.
А за Градиште,се изнајмуваат на рецепција сигурно,а можеш и шаторче да си наместиш ако имаш оти мислам дека не се баш најсјајни приколките нивни.

Ендорфиниус,Леандра ти кажа најточно!Изнајмете си нешто таму - не е скапо - да не останиш плажа-куќа куќа-плажа тоа не го бива да се разбериме...во краен случај со `маршрутка` превоз ќе одите!И само напред со островјанките хока-хеј!

Член од
13 април 2008
Мислења
7.592
Поени од реакции
6.959
Плажата на Лаганас е крш. Остави ја картата настрана,островчето е толку мало што ќе можеш секој ден на различна плажа да одиш.Има комбиња,но моја препорака е да изрентате кола или мотори,за да може да го доживеете Закинтос во право светло.

Сега прочитав дека бараш ноќен живот на Закинтос :) Лаганас е местото за тоа,Англичанки од 15 години кој шетаат без гаќи,се дупат на шанк и делат цицки на сите. Земете си повеќе кондоми,знаеш по два на едно ќе биде доволно.
По сликовит и детален опис да барав, немаше да добијам ! :vozbud::pos2:

Инаку да се навратам на плажата, ова со англичанките го имам слушано и за Крф, нооо дали на Крф е добра плажата (мислам на Кавос) ?

Имам слушано дека преку ден било пусто и немало ич луѓе на плажата (бидејќи сите се отвровени од алокохол и не можат да се свестат цел ден), нооо немам инфо дали ја бива уствари .. Песочна е ? Или со камења ??...

Член од
26 март 2011
Мислења
659
Поени од реакции
667
Во екот на сезона како и секаде е скапо.
Најефтина варијанта преку агенција е 500 еур за лице за 10/11нокевања+вклучен чартер без вкл.аеродр.такси кои се отприлика 40 еур (во хотелче со 1*-другите се нагоре)
Да одиш на своја рака апартмани/хотелчиња под 60еур за двајца во сезона на цела Коста Брава-тешко да се најдат.

Jas ne bi se slozila so ova! Eve zemi ja na primer agencijata sava turs imas na stranite i za 500 evra aranzman za KOsta brava vo top hotel so 4* i so dorucek i vecera, normalno plus aer. taksi. A dokolku patot ne ti pretstavuva problem odi si so avtobus, ke ja vidis cela azurna obala i Venecija, Firenca, Verona. Jas taka bev so drustvo top si pominav. Normalno malku e maltretiranje da se smestuvas vo hotel samo za 1 vecer (vo Venecija i na vrakanje vo Kan spies po 1 vecer) no sekako se ispati za ona sto ke go vidis. Loret e top mestence. Poveke za mladi. Zurki i niken zivot ludnica. (cenite vo diskotekite se od 10 evra pijacka, no zatoa moze da si kupite pienje od marketite i za 3 evra martini sise :p) Jas koga bev imase mnogu germanci i anglicani i bese havarija ziva. Zurki na sekoe kose, sex na srede ulica,luge goli si setaat i nikomu ne mu e gajle za nisto. A sabajle koga ke stanete nema ni traga od noknoto ludilo. Prodavnicki so suveniri, se iscisteno i sredeno. Mene aranzmanot me kostase 450 evra vo hotel vo Loret 3* so poln pansion, no ova bese pred 2 god, sega ja imas istata ponuda i za 315 evra na paradisofly.com.mk Ako odis Loret nikako, ama nikako nemoj da propustis da odis vo PortAventura, kosta 50 evra vlez no se isplaka za sekoe evro.

Da se nadovrzam za muabetot za na Krf. Prekrasno e. Jas bev lani kraj sezona so deckoto i bevme smesteni na ipsos. Si pominavme prekrasno. Krf ima sto da ponudi za sekogo. Prekrasni plazi i dobar noken zivot. Na Krf nikako da ne ja propustite sunsetbeach i zajdisonceto, malku e daleku no prekrasna e plazata. eve i sliki za ilustracija
100_2876.jpg 100_2668.jpg

M

macgowan

Гостин
Само малку да те корегирам.
Ме заинтригира ова што го напиша за Коста Брава и ај реков да проверам.
Цените напишани а не пишува дали се со вклучен чартер.Полупансион по 560 евра...мајката!
Се јавив и за жал ми рекоа да не ја гледам понудата за Шпанија бидејќи НЕ ВАЖЕЛА!.Ќе ја сторнирале.

И јас сакам да има евтини аранжмани со авион ама за жал...нема.
Јас бев Коста Брава поточно Тоса дел Мар пред многу години со автобус со моите родители `кога одеше господ по земја`и кога претежно се одеше ,со автобус.Поминавме супер иако имаше одредени проблеми со сместувањето-хотелите ама ајде нема врска.Што се однесува до патувањето искрено-душа им излезе на некои од патниците,имаше некои проблеми и со автобусот/климата но мене ми беше интересно иако бев доста млад.Се беше супер,единствено што морето не е ништо посебно,мислам споредено со Егејот или Јадранот.
Знам дека беше многу поволно за тоа време а и важеше она - може со чекови `на пар векови`...
За со автобус ајде некако таа цена да,но со авион - познавајќи ги приликите...послабо.Дај боже!
A Шпанија/Каталонија е многу повеќе од Коста Брава,така да би препорачал посета на се друго во Шпанија освен одењето таму заради плажи или море...смести се во Де Мар-овите и ровари по Каталуња!

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Годинава најверојатно го земам ранецот и сам ќе ја шетам Грција и Кипар по хостели надолу и нагоре месец дена најмалку после 15 Август. Декември ми е резервиран за Лондон и Глазгов најверојатно. Интересна сезона во секој случај.
WTF!! :kesa: Најверојатно почнувам да заличувам како Данец со употреба на зборов најверојатно.

Дрндалче

...никад не запира...
Член од
11 јануари 2009
Мислења
837
Поени од реакции
338
Јас бев во план за на КРФ ама се растури плано порадси високите цени таму, што ги има. За просечен одмор од 4 дена + патот ми требаат 300 и поеќе евра со кои би поминал една недела и повеќе во Албанија,Црна Гора и македонија.
за 340 евра, ја ќе идам 2 недели у Грција у Неи Пори :)))) :smir:

Дрндалче

...никад не запира...
Член од
11 јануари 2009
Мислења
837
Поени од реакции
338
Убав помин:) Што е скапо скапо е на крф , иначе добив бесплатен апартман ако сака некој може да го искористи:)
колку бараш за апартманот ама за у август??? :smir:

V

Vollstandig

Гостин
колку бараш за апартманот ама за у август??? :smir:
Не барам ништо апартманот го добив на награда, така да ако оди некој можи да оди од 29.Јуни до 05.Јули ке го искористи. Еве што следува во апартмано:

Пакетот „Бесплатен Апартман“ вклучува:
*6 ноќевања во 2-6 креветни апартмани
*Пратител на патувањето

Датум на патување: од 29.06-04.07.2011 (7дена, 6 ноќи)
Датум на користење на апартманите: 29.06-04.07.2011
На распoлагање: од 2-6 креветни апартмани
Покрај тебе, можеш да поканиш од 1-5 личности
Пријавата и резервацијата чинат 10евра по особа, + 9 евра(туристичка такса)
Ова се единствените задолжителни трошоци, од ваша страна.

Превозот до КРФ го организираме ние.

Автобуски превоз: Скопје-Игуменица-Крф- Ипсос
Траект: Игуменица-Крф
Автобуски Превоз:Ипсос-Крф-Игуменица-Скопје
Траект: Крф- Игуменица

Ќе го уредиме вашето уплаќање по пат на 3 рати. По приемот на пријавата, во рок од 5 дена плаќате 29евра( прва рата) +10е по особа за пријава како аванс за превозот,а останатото го доплаќате на 2 еднакви рати по 39 евра. Една рата по 15 дена, една по 30 дена.

Тотал за плаќање 3x 39 евра со вклучена пријава

Со Јупитер алката која е вклучена во горенаведената цена добивате:

• влез на ПЕНА ПАРТИ во JUPITER Bar на Ипсос (10е)
• 3 влезници за дискотеката Монтекристо на Ипсос (36е)
• POOL PARTY на Ипсос (10е)
• излет со програма на плажата Глифада (25е)
• излет со програма на плажата Палеокастрица (20е)
• излет до градот Крф (15е)
• 4 welcome drink`s по едeн вечер во ЈУПИТЕР БАР (40е)
• 10-15% попуст кај соработниците на Јупитер на крф
• Попуст на крстарење со брод (7е)
• Попуст на ГРЧКА ВЕЧЕР (5е)
• Попуст на излет во AQUALEND (15е)
• Автобуски превоз од и до пристаништето до апартманите (25е)

Дрндалче

...никад не запира...
Член од
11 јануари 2009
Мислења
837
Поени од реакции
338
Не барам ништо апартманот го добив на награда, така да ако оди некој можи да оди од 29.Јуни до 05.Јули ке го искористи. Еве што следува во апартмано:

Пакетот „Бесплатен Апартман“ вклучува:
*6 ноќевања во 2-6 креветни апартмани
*Пратител на патувањето

Датум на патување: од 29.06-04.07.2011 (7дена, 6 ноќи)
Датум на користење на апартманите: 29.06-04.07.2011
На распoлагање: од 2-6 креветни апартмани
Покрај тебе, можеш да поканиш од 1-5 личности
Пријавата и резервацијата чинат 10евра по особа, + 9 евра(туристичка такса)
Ова се единствените задолжителни трошоци, од ваша страна.

Превозот до КРФ го организираме ние.

Автобуски превоз: Скопје-Игуменица-Крф- Ипсос
Траект: Игуменица-Крф
Автобуски Превоз:Ипсос-Крф-Игуменица-Скопје
Траект: Крф- Игуменица

Ќе го уредиме вашето уплаќање по пат на 3 рати. По приемот на пријавата, во рок од 5 дена плаќате 29евра( прва рата) +10е по особа за пријава како аванс за превозот,а останатото го доплаќате на 2 еднакви рати по 39 евра. Една рата по 15 дена, една по 30 дена.

Тотал за плаќање 3x 39 евра со вклучена пријава

Со Јупитер алката која е вклучена во горенаведената цена добивате:

• влез на ПЕНА ПАРТИ во JUPITER Bar на Ипсос (10е)
• 3 влезници за дискотеката Монтекристо на Ипсос (36е)
• POOL PARTY на Ипсос (10е)
• излет со програма на плажата Глифада (25е)
• излет со програма на плажата Палеокастрица (20е)
• излет до градот Крф (15е)
• 4 welcome drink`s по едeн вечер во ЈУПИТЕР БАР (40е)
• 10-15% попуст кај соработниците на Јупитер на крф
• Попуст на крстарење со брод (7е)
• Попуст на ГРЧКА ВЕЧЕР (5е)
• Попуст на излет во AQUALEND (15е)
• Автобуски превоз од и до пристаништето до апартманите (25е)
па тој период и ја сум на одмор, мене ми требаше нешто за у август сакам... нема везе еве може друг ќе сака место мене, фала у секој случај :smir:

Kajgana Shop

На врв Bottom