- Член од
- 24 јануари 2011
- Мислења
- 523
- Поени од реакции
- 148
Па баш лани ја видов понуда за во Будва 10 дена(девет ноќи) 200 евра во апартманче без патот со доручек и вечера.Затоа и ти спомнав да видиш по агенцииве што има.Фала многу другар, јас ги гледав нешто понудите преку наши агенции и директно таму, се движат од 10евра па нагоре, обично апартманите беа до кај 15-18 евра.
Друго, што викаш 500км е патот, тоа е ако одиш преку Косово или Албанија? Ја би одел преку Косоцо (Печ) па нагоре накај Тара, па онда би се спуштал до Будва. Е сега после Печ ми дава 2 влеза кон Црна Гора. Дали знаеш по кој треба да се оди? Едниот иде право низ Печ и накај едно место Печка Бистрица, и откако ке влезеш во Сцна гора, тука има некои кривини така цик цак, а другиот пат иде исто низ Пец, но се оди нагоре, накај некое Ново Село, и сега тука ги има истите такви кривини цик цак ама пред да влезеш во Црна Гора. И тоа малку ме чуди, да кажеме на Google maps ми дава да одам преку тоа Ново село, а на Гармин и Иго ми дава да одам преку Печка Бистрица.
Па да ми кажеш од каде е подобро?
А за патот.Па вака ја идев преку Косово.Значи Скопје-Приштина-Печ(значи поминуваш низ градот) па таму горе влагав во црна гора(го заборавив местото како се викаше)Ама знам дека беше одма преку печ и ги имаше тие кривините и пред границата и после кога се спустас надоле и беше скроз горе на планина.По тој другиот пат што ти го спомна не сум бил.А сеа би ти кажал и за уште една добра опција.Преку Албанија па преку тој тунелот.Мислам дека е поблиску ама ја не сум бил.Ако сакаш да се распрашам па да ти кажам што како поточно преку ова.