Каде ова лето? - прашања и предлози за туристички дестинации

Член од
24 јануари 2011
Мислења
523
Поени од реакции
148
Фала многу другар, јас ги гледав нешто понудите преку наши агенции и директно таму, се движат од 10евра па нагоре, обично апартманите беа до кај 15-18 евра.
Друго, што викаш 500км е патот, тоа е ако одиш преку Косово или Албанија? Ја би одел преку Косоцо (Печ) па нагоре накај Тара, па онда би се спуштал до Будва. Е сега после Печ ми дава 2 влеза кон Црна Гора. Дали знаеш по кој треба да се оди? Едниот иде право низ Печ и накај едно место Печка Бистрица, и откако ке влезеш во Сцна гора, тука има некои кривини така цик цак, а другиот пат иде исто низ Пец, но се оди нагоре, накај некое Ново Село, и сега тука ги има истите такви кривини цик цак ама пред да влезеш во Црна Гора. И тоа малку ме чуди, да кажеме на Google maps ми дава да одам преку тоа Ново село, а на Гармин и Иго ми дава да одам преку Печка Бистрица.
Па да ми кажеш од каде е подобро?
Па баш лани ја видов понуда за во Будва 10 дена(девет ноќи) 200 евра во апартманче без патот со доручек и вечера.Затоа и ти спомнав да видиш по агенцииве што има.
А за патот.Па вака ја идев преку Косово.Значи Скопје-Приштина-Печ(значи поминуваш низ градот) па таму горе влагав во црна гора(го заборавив местото како се викаше)Ама знам дека беше одма преку печ и ги имаше тие кривините и пред границата и после кога се спустас надоле и беше скроз горе на планина.По тој другиот пат што ти го спомна не сум бил.А сеа би ти кажал и за уште една добра опција.Преку Албанија па преку тој тунелот.Мислам дека е поблиску ама ја не сум бил.Ако сакаш да се распрашам па да ти кажам што како поточно преку ова.

Член од
26 март 2009
Мислења
72
Поени од реакции
8
Па баш лани ја видов понуда за во Будва 10 дена(девет ноќи) 200 евра во апартманче без патот со доручек и вечера.Затоа и ти спомнав да видиш по агенцииве што има.
А за патот.Па вака ја идев преку Косово.Значи Скопје-Приштина-Печ(значи поминуваш низ градот) па таму горе влагав во црна гора(го заборавив местото како се викаше)Ама знам дека беше одма преку печ и ги имаше тие кривините и пред границата и после кога се спустас надоле и беше скроз горе на планина.По тој другиот пат што ти го спомна не сум бил.А сеа би ти кажал и за уште една добра опција.Преку Албанија па преку тој тунелот.Мислам дека е поблиску ама ја не сум бил.Ако сакаш да се распрашам па да ти кажам што како поточно преку ова.
Аха па ако можеш, види што е како е. Јас би требал да одам преку Печ. највероватно по истиот пат како тебе, бидејки сакам да одам до Тара кањонот, па да се спуштам надоле до уште едно место пред Будва.
Јас како што гледам на мапа, морам да поминам преку Беране, а до таму се стига од кај што си одел ти, и од другиот пат, разликата што ја гледам на мапава е кај ти што си одел, кривините се пред Црна гора, а другиот пат се после Црна гора...
Ако ме нема на форумов после Август, :vozbud: :pos2:

Член од
24 јануари 2011
Мислења
523
Поени од реакции
148
Аха па ако можеш, види што е како е. Јас би требал да одам преку Печ. највероватно по истиот пат како тебе, бидејки сакам да одам до Тара кањонот, па да се спуштам надоле до уште едно место пред Будва.
Јас како што гледам на мапа, морам да поминам преку Беране, а до таму се стига од кај што си одел ти, и од другиот пат, разликата што ја гледам на мапава е кај ти што си одел, кривините се пред Црна гора, а другиот пат се после Црна гора...
Ако ме нема на форумов после Август, :vozbud: :pos2:
:pos::pos::pos: :pop: Мала шала.Да по тој пат идев јас сеа ми текна и преку Беране пројдовме,па после Подгорица или Цетиње не ми текнува зошто на долги релации ја спијам :) многу ми монотоно хаха.И да може да се така кривините знам дека горе кога се идеше на граничниот премин од страна на косово све беше кривина до кривина како цик-цак.Чек бе ми текна ккао се викаше граничниот премин.Мислам дека Кула се викаше ако не ме лаже меморијава :) :pos:

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.756
Поени од реакции
8.784
Јас лани бев во Будва и немам добри спомени, ама воопшто. Бевме четворица, и заедно со патот и сместувањето не фати по човек 150 евра, со тоа што земавме апартман, за кој не можам да се пожалам, беше навистина голем, посебни две спални соби, голема дневна со трпезарија, посебна кујна, голема тераса, големо купатило... Малку газдите ни беа за никаде, ептен досаѓаа, ама не им обрнувавме многу внимание... Ама, од самата Будва, на сите начини сум разочарана. Прво од тоа што не нуди нешто посебно за огромните цени - како 2 лежалки на плажа 10 евра, а набутани една до друга сите, к`о во логор, а келнерот не доаѓа ниту да те праша нешто да се напиеш. Да не зборувам за пивото од 3 евра во шугаво маалско кафичче, до пивцето од 6 евра во дискотека (пивце, зошто е помало од флаша пиво), мартинито 2 голтки 4 ипол евра итн. Ние бевме во сред јули и немаше ништо посебно ни забава, ништо. Морето мирисаше на нафта, да не зборувам колку беше гнасно. Јас одморот си го преседов во кафич на плажата, кога ќе излезев од водата смрдев на се гадно и одвратно, а уште погадно е што видов како канализацијата им тече во морето не толку далеку од плажите. Затоа во Будва повеќе никогаш нема да одам.
Мој предлог е за тие пари што ќе ги потрошите во Будва, да одите во Грција. Едно што е поблиску, друго што на 1001 начин е поубаво.

Член од
24 јануари 2011
Мислења
523
Поени од реакции
148
Јас лани бев во Будва и немам добри спомени, ама воопшто. Бевме четворица, и заедно со патот и сместувањето не фати по човек 150 евра, со тоа што земавме апартман, за кој не можам да се пожалам, беше навистина голем, посебни две спални соби, голема дневна со трпезарија, посебна кујна, голема тераса, големо купатило... Малку газдите ни беа за никаде, ептен досаѓаа, ама не им обрнувавме многу внимание... Ама, од самата Будва, на сите начини сум разочарана. Прво од тоа што не нуди нешто посебно за огромните цени - како 2 лежалки на плажа 10 евра, а набутани една до друга сите, к`о во логор, а келнерот не доаѓа ниту да те праша нешто да се напиеш. Да не зборувам за пивото од 3 евра во шугаво маалско кафичче, до пивцето од 6 евра во дискотека (пивце, зошто е помало од флаша пиво), мартинито 2 голтки 4 ипол евра итн. Ние бевме во сред јули и немаше ништо посебно ни забава, ништо. Морето мирисаше на нафта, да не зборувам колку беше гнасно. Јас одморот си го преседов во кафич на плажата, кога ќе излезев од водата смрдев на се гадно и одвратно, а уште погадно е што видов како канализацијата им тече во морето не толку далеку од плажите. Затоа во Будва повеќе никогаш нема да одам.
Мој предлог е за тие пари што ќе ги потрошите во Будва, да одите во Грција. Едно што е поблиску, друго што на 1001 начин е поубаво.
Потполно се сложувам со тебе и многу ми е жал што Црногорциве незнаат да си го искористата потенцијалот.Секоја година е се полошо и полошо.Затоа и предходно напишав дека Будва никако не ја препорачувам.Ја додека идев во Ц.Г изминатите години морето не беше во ваква лоша состојба,но последната кога бев т.е пред 2 год се случуваа истиве ти работи што ги наброја само на 3 дена(не секој ден).И ја би им предложил наместо Грција,да одат во Бугарија.Зошто се ненормално многу напреднати со туризмов и не е толку скапо а и подобра журка има од Грција!!!! :)

Член од
12 август 2010
Мислења
2.890
Поени од реакции
906
Шо ќе кажете за на преспанско езеро луѓенца? Ко втор план таму планираме да одиме со друштвото.А и видов некој ќе кампуе во Градиште...се изнајмуваат ли камповите или на некоја приватна фирма се како оди тоа?

Член од
26 март 2009
Мислења
72
Поени од реакции
8
Фала ти на инфото, ја ке видам ако не ми се свига во Будва, може да отидам до Херцег нови, во секој случај може ли да ми кажеш каде точно беше сместена, бидејки ми треба исто таков апартман со 2 соби и сопствени кујна и тоалет.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.756
Поени од реакции
8.784
Фала ти на инфото, ја ке видам ако не ми се свига во Будва, може да отидам до Херцег нови, во секој случај може ли да ми кажеш каде точно беше сместена, бидејки ми треба исто таков апартман со 2 соби и сопствени кујна и тоалет.
Преку агенција ми организираа, меѓутоа тоа беше ептен по договор правено, не паметам која агенција не носеше, но преку InterKont ни посредуваа...

Член од
1 август 2007
Мислења
89
Поени од реакции
5
Дајте некој совет Олимпик Бич или Паралиа ?

Член од
21 мај 2011
Мислења
2
Поени од реакции
0
Лани бев на Закинтос и преубаво си поминав,Многу ми се допадна островот и водата беше топла а има и што да се види а мислам дека и за нокни лудувања е добар(јас бидејки бев фамилијарно со помало дете дискотеките ги одминавме) исто и од агенцијата сум многу задоволна бевме преку Савана мислам беше 250 евра од лице( во цената спага и превозот ) во хотел со доручек.Ние бевме сместени во едно помало место Аргаси(као демек помирно фамилијано место) ама мене лично повеке ми се допадна градот Лаганас. Па јас лично ти го препорачувам Закинтос како опција за летен одмор ама и Крф да идеш мислам дека нема да згрешеш а цените се исти и за Крф
Позз

Член од
13 април 2008
Мислења
7.592
Поени од реакции
6.959
Лани бев на Закинтос и преубаво си поминав,Многу ми се допадна островот и водата беше топла а има и што да се види а мислам дека и за нокни лудувања е добар(јас бидејки бев фамилијарно со помало дете дискотеките ги одминавме) исто и од агенцијата сум многу задоволна бевме преку Савана мислам беше 250 евра од лице( во цената спага и превозот ) во хотел со доручек.Ние бевме сместени во едно помало место Аргаси(као демек помирно фамилијано место) ама мене лично повеке ми се допадна градот Лаганас. Па јас лично ти го препорачувам Закинтос како опција за летен одмор ама и Крф да идеш мислам дека нема да згрешеш а цените се исти и за Крф
Позз
Фала на одговорот, јас со друштво ќе одам така да повеќе одиме за ноќниот живот :) . Имав наслушувано дека Закинтос бил стрикно за фамилијарни одмори и изостанувал во журките, во однос на Крф .. Па за тоа сакав видам конкретно мислење од некој што бил.

M

macgowan

Гостин
Ендорфиниус и на Крф(Кавос) и на Закинтос(Лаганас) имаш забава,журки и сл.Тие места се претежно полни со помлада раја(читај претежно се истовараат од Островот)и такви `енклави` има на повеќето Грчки `ударни` острови(Родос-Фалираки,Крит-Херсонисос,Малја,Платанас).
Мене лично Крф ми е поубав.Закинтос како остров не е ама ништо посебно,нема убавина како Крф.

Член од
13 април 2008
Мислења
7.592
Поени од реакции
6.959
^ Токму за Кавос и Лаганас се повеќето аранжмани што ги нудат агенциите. Инаку јас мислев дека Закинтос има повеќе убавини од Крф, не знам зошто така ....

Тура немавте до заливчето ?! :) .. Можеби најубаво место во Закинтос.

M

macgowan

Гостин
Закинтос е супер,тамам работа, но еве на пример конкретно за navaggio на сликата,феноменално е навистина,но е место каде одиш еднаш,одиш со бродче,не е плажа која ти е лесно достапна и до која можеш да запалиш колата и да се искапиш или со останат превоз да стигнеш до неа.Во Лаганас плажата е лоша но имаш на Василикос полуостровчето каде се најубавите плажи St.Nicolas beach,Banana beach etc...супер места и е живо островото,за разлика од Тасос кој има феноменална природа но е вкрај `пензионерски`!Но мое лично мислење е дека Крф е поинтересен и поубав.А досега од тоа што сум видел и поминал во Грција бр.1 ми е - Крит:cuc:!
Шибај Закинтос ќе си поминиш прекрасно!

Kajgana Shop

На врв Bottom