Каде ова лето? - прашања и предлози за туристички дестинации

Член од
26 март 2009
Мислења
72
Поени од реакции
8
Dali vo grcija na odmor?

Zdravo,

vaka, baram mislenje za statusot vo grcija, dali znae nekoj dali e bezbedno da se odi ili ne? slusam sekakvi raboti se slucuvaat pa da prasam, a momentalno ne sum vo mk, pa sakav da prasam.poz

Член од
13 јули 2010
Мислења
2.795
Поени од реакции
6.209
Тема: Каде ова лето? - прашања и предлози за туристички дестинации

Ова лето дефинитивно Лазарополе....шатор ОN...phone OFF...brain OFF... пешачење...кулирање...дремење....подалеку од секојдневието и ритамот на "цивилизацијата"....собирање печурки (магични)....спиење под некоја дебела сенка и слично

Вистински одмор во вистинска природа

PsycLogic

Junk'n'roller
Член од
21 јуни 2010
Мислења
67
Поени од реакции
15
Може ли некој да ми даде препорака кој дел од Крф има најдобра плажа(мислам на песочна) и апартманско сместување кое може да се најде во нашите агенции?

Член од
26 март 2009
Мислења
72
Поени од реакции
8
Onak,

abe da te prasam se mislam da odam dole na odmor, pomegu Paralija i Hanioti, pa da predlozis nesto? :)

M

macgowan

Гостин
Zdravo,

vaka, baram mislenje za statusot vo grcija, dali znae nekoj dali e bezbedno da se odi ili ne? slusam sekakvi raboti se slucuvaat pa da prasam, a momentalno ne sum vo mk, pa sakav da prasam.poz
jas se vrativ pred 2 dena - bev 2 nedeli na Krit-so kola,bev i vo Atina,cela Grcija ja pominav so kolata...ne mi e prvpat da krstaram so kolata niz GR i nikogas sum nemal nikakvi problemi-kakvi raboti mislis se slucuvaat?ne slusajte gluposti,ne veruvajte na sekakvi vesti samo ke ve dezinformiraat.

Член од
10 мај 2010
Мислења
2.727
Поени од реакции
1.970
jas se vrativ pred 2 dena - bev 2 nedeli na Krit-so kola,bev i vo Atina,cela Grcija ja pominav so kolata...ne mi e prvpat da krstaram so kolata niz GR i nikogas sum nemal nikakvi problemi-kakvi raboti mislis se slucuvaat?ne slusajte gluposti,ne veruvajte na sekakvi vesti samo ke ve dezinformiraat.
abe sega e sezona mora da te galat ama od septemvri da vidis kako prcat na granica nemas cisteno granica za toa si takov,edne moj prijatel od iskustvo mi kazuva da vi prenesam inace juli avgus super e iako nema odeno 2 godini od koga ne blkiraa vo NATO i ne mi se ode inace imaat mnogu napaleni zeni namigni mu i da vidis kako svirat vo gaki

M

macgowan

Гостин
abe sega e sezona mora da te galat ama od septemvri da vidis kako prcat na granica nemas cisteno granica za toa si takov,edne moj prijatel od iskustvo mi kazuva da vi prenesam inace juli avgus super e iako nema odeno 2 godini od koga ne blkiraa vo NATO i ne mi se ode inace imaat mnogu napaleni zeni namigni mu i da vidis kako svirat vo gaki
ne e taka kako so kazuvas.
gledam deka si pomlado dete doprva ke gledas raboti.
i jas im ja nekjam politikata,znam koi od niv se i najlosi i koi gi boli za se.imam studirano zaedno so niv i mn dobro mi se poznati i despinite nivni...
i jas se imam pi.ckarano so policajci nivni na granica,koga ne bile vo pravo-ne radi sto me dupele oti sum makedonec tuku oti janaki bil nervozen a jas ne mu sum kriv!i nasite se nekogas dabeter.
Na Krit se edni od najtvrdokornite Grci i na site v lice glasno im kazuvav od kade sum i sto sum,a na tie so ne im bese jasno im pojasnuvav tro pojke.
A deka te galat i treba da te galat oti im ostavas pari,a i nie treba da gi tantelime oti i tie treba da ostavat pari kaj nas oti pojke gi imat.
ne znam ti dali si metel na granica ama ne treba da si zamisluvas razni raboti.idioti ima segde vo cel svet,ne samo kaj malakite.

Pravnice

The Don
Член од
15 ноември 2007
Мислења
2.462
Поени од реакции
1.433
Некој да не бил на Сарти? Гледам има убава природа...плажа и планина...убава комбинација нема што. за одмор е идеално ама да не се слушаат штурци во 10 саат??? Идам да се одморам ам сакам и по некое пивце да пивнам навечер:)

Член од
6 септември 2007
Мислења
1.361
Поени од реакции
2.176
Некој да не бил на Сарти? Гледам има убава природа...плажа и планина...убава комбинација нема што. за одмор е идеално ама да не се слушаат штурци во 10 саат??? Идам да се одморам ам сакам и по некое пивце да пивнам навечер:)
Јас бев пред еден месец, многу се убави плажите и морето, посебно Портокали плажата, али да, во 11 навечер апсолутно се` се затвара :) За одмор е идеално, за забава не баш..

Член од
28 март 2006
Мислења
17.805
Поени од реакции
12.295
Некој да не бил на Сарти?
Пред 10-тина години, сега е можда поизградено, но суштината е као што спомна Дример. За фамилијарни и постари е ок, за помлади нема забава. Класична улица-шеталиште и кафанчиња. Плажата е добра, релативно мирна/тивка, не е као плажите према Платамона со големи гужви. Али сето ова е за баш одмор, а не за некоја забава (кафеана/таверна не го сметам за младалачка забава) -нешто као Неи Пори.

H

HITCH

Гостин
Дубровник е навистина прекрасно место кое треба да се посети. Има за секого се`, малку е поскапо место за летување за наши услови, ама навистина ќе си поминете супер. Има навистина прекрасни места и за сместувањње, значи е полн погодок.

Линк

Член од
15 мај 2008
Мислења
947
Поени од реакции
99
Дубровник е навистина прекрасно место кое треба да се посети. Има за секого се`, малку е поскапо место за летување за наши услови, ама навистина ќе си поминете супер. Има навистина прекрасни места и за сместувањње, значи е полн погодок.

Линк
Лани бев во Дубровник, поточно во Млини на 5 км од Дубровник. Плажите се помали и камени, водата и не е баш најтопла, ама затоа Дубровник е прекрасен град каде што можеш да го поминеш цел одмор без да се искапиш во морето.
Дубровник е град полн со историја и традиција, а и ден денес постојат крајбрежни хотели кои се разурнати од војната. Задолжително препорачувам тура со брод до дубровничките острови: Шипан, Лопуд, другите ги заборавив како се викаа.

Ноќниот живот не е ништо посебно, има само една поголема дискотека Фуего, која во сабота навечер беше полупразна, но затоа има многу кафулиња, клубови, ресторани во кои можеш да уживаш во опуштена атмосфера. Ако сте надвор од градот има евтин и редовен градски превоз, а автобусите им се нови со клима. Такси превозот е многу скап.

Е сега цените се значително поскапи за разлика од кај нас, посебно во рестораните, нема шанси да поминеш без минимум 20 евра по човек, а и во супермаркетите Подравка супите се поскапи отколку кај нас :). Но сепак вреди да се проба морската храна, која хрватите ја имаат доведено до совршенство.

Во секој случај го препорачувам Дубровник. Сигурно од одморот ќе се вратите полни со впечатоци...

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
- Сакам да одам на одмор пак...
- А каде беше лани ?
- И лани сакав да одам...

Kajgana Shop