Фан Клуб: Реал Мадрид

Статус
Затворена за нови мислења.

badluckguy

Оган под ѕвездите
Член од
8 октомври 2007
Мислења
2.925
Поени од реакции
131
Добар натпревар!
Покажаа стабилност и сила, тоа многу ме радува. Кака допрва ќе оди во нагорна линија.Криво ми е дедо Раул што немаше к‘смет да влезе една од неговите.:)
А Игуаин...му направи еротика на Камени.:)

Член од
6 јануари 2009
Мислења
509
Поени од реакции
72
Casillas: 6.5 - Had almost nothing to do but made a couple of decent stops when called upon.

Arbeloa: 6.5 - He had an excellent first half on the right hand side as he gave added width to the team and put in some good balls. Quieter after half time.

Ramos: 7.5 - Great movement to lose his marker for the opening goal and was always a threat in the air.

Albiol: 7 - Had to be disciplined defensively as Ramos roamed the pitch but he made some important challenges and interceptions.

Marcelo: 7 - Didn't have much to trouble him defensively until late on and was threatening in the final third.

Granero: 8 - Excellent delivery for the first goal and his standard rarely slipped from thereon as he frequently put in some good crosses and tested Kameni with a dangerous free kick.

Alonso: 6.5 - Directed the play from the middle of the pitch in the first half but less influential in the second period, and picked up a cheap booking.

Guti: 6 - Lots of tricks and flicks in the heart of midfield but little end product, although he linked up particularly well with Raul.

Kaka: 7.5 - Doubled the lead with a poacher's goal but was sometimes oblivious to his team-mates positions in the second half.

Benzema: 5 - Too selfish on the ball and was clearly desperate to impress with Higuain returning from injury. Unsuccessful in that respect.

Raul: 7 - While the pace has gone, he was still a danger when one on one with the defenders, and could have scored a couple of headers but for Kameni's brilliance.

Substitutes:

Lass: 6 - Brought on to solidify the midfield and stop Espanyol from attacking as often, and did little wrong during his period on the pitch.

Higuain: 7 - Showed Benzema how to finish a chance when he controlled the ball beautifully and rounded the keeper to provide the icing on the cake.

Van der Vaart: 6.5 - Played a wonderful ball to set up the third goal.

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
И ќе кажем пак по којзнае кој пат...каков централен бек имаме во Рамос, жално е да се игра како десен бек :( Разликата е како небо и земја кога игра како десен и како централен. Треба да се форсира истава одбрана неколку натпревари, или пак Лас да иде десно а Арбелоа лево. Со еден деструктивец (Чаби) играме многу побрзо и многу подобро, а кога играа Лас и Чаби заедно не беше тоа тоа. Затоа Лас десно, Рамос централен а Арбелоа лево и сите среќни и задоволни :)

- Касиљас -
- Лас - Албиол - Рамос - Арбелоа -
- Чаби -
- Гранеро - Кака - Гути/Марсело -
- Роналдо - Игуаин -

Според мене најдоброто што може да се извади во моментов.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Затоа Лас десно, Рамос централен а Арбелоа лево и сите среќни и задоволни :)
Или може истава како минативе два натпревари, Марсело не беше толку лош, а пишав дека Ласс не е во форма па може да се остави на клупа барем и следната утакмица. Но и со Рамос како десен бек, го имаме Гарај кој игра супер. Севкупно гледано и покрај повредата на Пепе имаме супер одбрана во моментов.:helou:

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.606
Поени од реакции
14.446
Од повредата на Пепе па се до синоќешниот натпревар имаме примено само два гола, и тоа еден од нив беше од непостоечки пенал. Доказ дека отсуството на Пепе не се приметува ни малку.

BATISTUTA 9

Fiorentina-Partizan-Real
Член од
17 мај 2008
Мислења
2.085
Поени од реакции
266
И ќе кажем пак по којзнае кој пат...каков централен бек имаме во Рамос, жално е да се игра како десен бек :( Разликата е како небо и земја кога игра како десен и како централен. Треба да се форсира истава одбрана неколку натпревари, или пак Лас да иде десно а Арбелоа лево. Со еден деструктивец (Чаби) играме многу побрзо и многу подобро, а кога играа Лас и Чаби заедно не беше тоа тоа. Затоа Лас десно, Рамос централен а Арбелоа лево и сите среќни и задоволни :)

- Касиљас -
- Лас - Албиол - Рамос - Арбелоа -
- Чаби -
- Гранеро - Кака - Гути/Марсело -
- Роналдо - Игуаин -

Според мене најдоброто што може да се извади во моментов.
ВДВ нема место за него? кој пас само му го даде на Игуаин... еве каде може да игра ти потенцирав, а марсело нема потреба од лево крило за него, буквално во овој состав според мене не треба да има место за него освен да игра лев бек со некои послаби екипи во шпанско :wink:
и сега мислам дека конечно пелегрини е на слатки маки прв пат во оваа сезона има на располагање многу повеќе играчи во голема форма :helou:

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
ВДВ нема место за него? кој пас само му го даде на Игуаин... еве каде може да игра ти потенцирав, а марсело нема потреба од лево крило за него, буквално во овој состав според мене не треба да има место за него освен да игра лев бек со некои послаби екипи во шпанско :wink:
и сега мислам дека конечно пелегрини е на слатки маки прв пат во оваа сезона има на располагање многу повеќе играчи во голема форма :helou:
Марсело игра супер, незнам зошто би немало за него место? ВдВ може да се ротира со Гранеро, зависи од формата.

BATISTUTA 9

Fiorentina-Partizan-Real
Член од
17 мај 2008
Мислења
2.085
Поени од реакции
266
Марсело игра супер, незнам зошто би немало за него место? ВдВ може да се ротира со Гранеро, зависи од формата.
има премногу други опции(играчи) место да игра он како лево крило, подобро лев бек подобро за цел тим... ова го забележав дека другите играчи плеј со играат подобро функционираме овие 3 натпревари кога марсело не игра крило затоа :smir:

Нашиот Роналдо де..:baeh:
и двајцата се наши :vozbud:
сепак споредбата со ја направи ентер не е соодветна (да не употребам друг поопшт збор де)

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
има премногу други опции(играчи) место да игра он како лево крило, подобро лев бек подобро за цел тим... ова го забележав дека другите играчи плеј со играат подобро функционираме овие 3 натпревари кога марсело не игра крило затоа :smir:

и двајцата се наши :vozbud:
сепак споредбата со ја направи ентер не е соодветна (да не употребам друг поопшт збор де)
Затоа го стаев у втор план. Да влага како резерва, а со послабите тимови може да игра и како лев бек (што беше случај во последниве 2 утакмици каде изигра одлично).

BATISTUTA 9

Fiorentina-Partizan-Real
Член од
17 мај 2008
Мислења
2.085
Поени од реакции
266
Затоа го стаев у втор план. Да влага како резерва, а со послабите тимови може да игра и како лев бек (што беше случај во последниве 2 утакмици каде изигра одлично).
многу чудно ми звучи,марсело да влага како замена :vozbud: обично до сега беше прв шо излегува :pos2:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom