- Член од
- 21 февруари 2009
- Мислења
- 1.315
- Поени од реакции
- 47
Ako ne stanuva zbor za etnikum togas zosto se stava etnicki predznak za celiov slucaj, a toj predznak ne go staviv jas tuku samite vlasi eve kako glasi nivnata izjava:Демократскиот сојуз на Власите ќе води политичка битка за одбрана на „Фершпед“. i posle ima komentari od vlasite isti kako na albancite so zakani deka ke ja nema Makedonija.Не станува збор за друг етникум пријател..
Да бидеш казнет - ОК..
да одговараш ако си направил прекршок ОК.. дури и кривично.. - тоа не е проблем.. и не е Фершпед во прашање, Макошпед, Макпетрол Шпедиција... и сите други кои се конкуренти за престојната лецитација на деловни објекти на самите гранични премини...
Што е тука проблемот:
Тоа е многу провидно. И немој да се прашувате после зашто ЕУ ни врзува Заушки.. ( се се снима и прати) Ако вакви или слични на овие ДИЛЕТАНСКИ одлуки на оваа влада и постава продолжат.. тогаш ни Промена на 10000 имиња не не спасуваат од влез или комуникација со Светот.. Ова само води кон Племенски Заедници.. и камено доба.
- Да затвориш мулти милионска компанија за минорни 15,000 евра казна ??
- Да ги затвориш сите конкурентни компании за да протежираш само една ?
- Да одбереш тајминг.. само да ги тргнеш за да не учествуваат на јавната лецитација која е на ред да се спроведува за објекти кои се од витален карактер на двата коридори А8 и А10
Да бидеме Реални:
Ако владата сакаше да го расчисти криминалот, немаше да го дозволи Сведмилк, кој по големината го надминува неколку пати ТАТ и другите штедилници.
Немаше да дозволи фармерите да ги продаваат млечните крави купени со неколу иљадници евра како добиток за колење за неколку стотици евра..
Аферата на Сведмилк е многу по длабока од колку што изгледа. НЕ се само штетите од Неплатеното млеко, - тука се штетите на фармерите од промашените инвестиции кои тие ги направија благодарејки на Владината Гаранција, Потпишаниот 5годишен договор со владата, и кампањата на Груевски како партнер во тој проект.. Инволвираноста на Груевски во овој скандал и МЕГА афера е многу поголем од колку некој сака да ја маргинализира... за сите вие со ПОРТОКАЛОВИ наочари и погледи на свет.. би ви препорчал да појдете по Битолско, Прилепско, и воопшто по цела македонија да ја увидите штетата што е ДИРЕКТНО направена од овој Скандал..
Секој Обид да се ПОКРИЕ овој скандал со нови „игри„ за народот, како Фершпед, Макошпед, Макпетрол Шпедиција и др.. е многу провиден...
Народот знае да го цени секој оној кој се ДЕРЕ:
„Фате те го Кредецот..„
П.С. немојте да бидете изненадени ако ЕУ ја употреби оваа власт за еднократна употреба, ви го промени името со оваа постава на владата, и истата таа ЕУ ви го донесе СДСМ назад...
не кобам.. само предупредувам..:helou:
Drugiot del sto go pisa nema da go komentiram od pricina sto nemzam da tvrdam dali e taka ili ne, ama i prema toa sto na protesti ima 100 tina luge celava rabota nekako mi e smesna, tolku galama a od cela MK 100 luge na protest.