Одземена дозволата за работа на Фершпед

• Креатор на темата Креатор на темата SuicideMessiah
  • Време на започнување Време на започнување
Не станува збор за друг етникум пријател..

Да бидеш казнет - ОК..
да одговараш ако си направил прекршок ОК.. дури и кривично.. - тоа не е проблем.. и не е Фершпед во прашање, Макошпед, Макпетрол Шпедиција... и сите други кои се конкуренти за престојната лецитација на деловни објекти на самите гранични премини...

Што е тука проблемот:

• Да затвориш мулти милионска компанија за минорни 15,000 евра казна ??
  • Да ги затвориш сите конкурентни компании за да протежираш само една ?
  • Да одбереш тајминг.. само да ги тргнеш за да не учествуваат на јавната лецитација која е на ред да се спроведува за објекти кои се од витален карактер на двата коридори А8 и А10
Тоа е многу провидно. И немој да се прашувате после зашто ЕУ ни врзува Заушки.. ( се се снима и прати) Ако вакви или слични на овие ДИЛЕТАНСКИ одлуки на оваа влада и постава продолжат.. тогаш ни Промена на 10000 имиња не не спасуваат од влез или комуникација со Светот.. Ова само води кон Племенски Заедници.. и камено доба.

Да бидеме Реални:

Ако владата сакаше да го расчисти криминалот, немаше да го дозволи Сведмилк, кој по големината го надминува неколку пати ТАТ и другите штедилници.
Немаше да дозволи фармерите да ги продаваат млечните крави купени со неколу иљадници евра како добиток за колење за неколку стотици евра..
Аферата на Сведмилк е многу по длабока од колку што изгледа. НЕ се само штетите од Неплатеното млеко, - тука се штетите на фармерите од промашените инвестиции кои тие ги направија благодарејки на Владината Гаранција, Потпишаниот 5годишен договор со владата, и кампањата на Груевски како партнер во тој проект.. Инволвираноста на Груевски во овој скандал и МЕГА афера е многу поголем од колку некој сака да ја маргинализира... за сите вие со ПОРТОКАЛОВИ наочари и погледи на свет.. би ви препорчал да појдете по Битолско, Прилепско, и воопшто по цела македонија да ја увидите штетата што е ДИРЕКТНО направена од овој Скандал..

Секој Обид да се ПОКРИЕ овој скандал со нови „игри„ за народот, како Фершпед, Макошпед, Макпетрол Шпедиција и др.. е многу провиден...

Народот знае да го цени секој оној кој се ДЕРЕ:

Фате те го Кредецот..„

П.С. немојте да бидете изненадени ако ЕУ ја употреби оваа власт за еднократна употреба, ви го промени името со оваа постава на владата, и истата таа ЕУ ви го донесе СДСМ назад...
не кобам.. само предупредувам..:helou:
Ako ne stanuva zbor za etnikum togas zosto se stava etnicki predznak za celiov slucaj, a toj predznak ne go staviv jas tuku samite vlasi eve kako glasi nivnata izjava:Демократскиот сојуз на Власите ќе води политичка битка за одбрана на „Фершпед“. i posle ima komentari od vlasite isti kako na albancite so zakani deka ke ja nema Makedonija.
Drugiot del sto go pisa nema da go komentiram od pricina sto nemzam da tvrdam dali e taka ili ne, ama i prema toa sto na protesti ima 100 tina luge celava rabota nekako mi e smesna, tolku galama a od cela MK 100 luge na protest.

ajde sega da pravime nov ramkoven dogovor i da se izglasa zakon so koj samo ako si Makedonec i napravis kriminal togas ke odgovaras a ako si clen na nekoj drug etnikum togas za niv e sve dozvoleno.
Види богати, вечито ке се вадиме на рамковен договор. Додека другите етникуми молчеа и ги почитуваа законите и уставот во име на лојалноста кон државава, ’’побројниве’’ ја направија државата бинационална. Кога требаше да се брани државата тогаш немаше поделба по етникуми, тогаш бевме сите Македонци против Албанци, игравме камај, тивко се закопуваа загинатите. Потоа додека пораснат копривите за да се покријат лајната почнаа етикетирање на другите, па изникна фамозното ’’влашко лоби’’, влашки фирми и што ли не. А само да се проверат списоците на вработените во тие фамозни ’’влашки фирми’’ ке се види дека има најмалку вработени Власи, дека има најмалку финасирано влашки манифестации. Влашки ли е Макфест?
Ако Фершпед има грешка во работењето нека се казни, ама нека не се мачкааѕ очи дека некој е луд за 10 000 евра да стави под катанец цела фирма. Некој изиграва луд кога државата и буџетот го оштетува за милионски суми со затворањто на Лотарија каде работеа голем број луѓе, не Власи туку од сите етникуми.
Се додека молчат Власите, се додека некои исфрустрирани будали ги нарекуваат апаши, гркофили, се арни, арно ама ако почнат да се бранат е тогаш не чинат.
Па што се тепаме тогаш да ги осудуваме Грците, Бугарите за фашизам затоа што ги негираат или оцрнуваат помалите етникуми. Во што сме ние тука поарни. Што ги глорифицираме Виножито, ОМО Илинден кој се борат за одбрана на македонското малцинство, против затворањето на семакедонското? Или не важи истиот аршин за сите? Ке замижуваме ли пред вистината дека во Македонија некои задскриени зад патриотизмот затвораат едни добро разработени фирми само затоа што ги раководеле немакедонци, а отвораат/разработуваат други кои се шпекулира (јавна тајна е ) дека се сопственост на луге блиски до владеачките гарнитури.
Не знаеле чиви биле, Каргов не знаел чиви се? Види богати, а како за Фершпед знае чива е?

... фамозното ’’влашко лоби’’, влашки фирми и што ли не. А само да се проверат списоците на вработените во тие фамозни ’’влашки фирми’’ ке се види дека има најмалку вработени Власи, дека има најмалку финасирано влашки манифестации.

"famoznoto vlashko lobi" vcera samo se javi be "masko":toe:

mozit da ti e tocen podatokot, deka vo vlashkite firmi najmalku imat vraboteni vlasi, samo po upravite , ko sho samiot onaj "junak" vcera rece, site dobro znajme deka vlasi stoet na celo na mnogu firmi :toe:

nema da se vrakjame vo feudalno opstestvo, kolku i da vi e krivo.

inace, sum za red i zakon, ama ko gi gledam vaka zapeneti i razligaeni nekoi od vlasive, bas mi e milo sho gi shamaret malku. :pipi:

pa preku kriminalna "privatizacija" i dojdoa do pari i mokj, a koj od mac zivejt, od mac i ke umrit :toe:

addentum:

brmcet nekoj tuka deka ke se namalel prihodot vo budzetot, poradi to sho ete fershped "ni kriv ni dolzen" bil maltretiran.

kakvi oksimoronski gluposti. :pos2:

ke se namalit budjetot, da, toj na vlashkite kriminalci. aku ne e fershped, ke bidit nekoj drug spediter, i toj ke gi plakjat istite sumi vo budjetot...

neli kje se borevte protiv ednoumieto?
na koj se obrakjas be? :pos2:

Rubinco, pile, odi pobaraj nekoe momiche nadvor, mnogu si napnat :pipi:
ili pisi tocno ko sho trebit

neli kje se boreA protiv ednoumieto?
jas ne ni ziveam vo Makedonija (pogolemiot del od godinata), ne pa da sum na vlast. aku do sega ne svati... ili navistina pokjemina go koristite akuntot?

po tripati na tri razlicni nacini odgovaras na edna ista privatna poraka, sho da si pomislit coek?:toe:

komentar okolu lagite na nekoi postiraci na topikov, deka ke se namalel prihodot vo budjetot, cekam...

Види пријател, со една работа се согласувам со владата или нивните представници, дека ова не е пресметка со Власите, или било каков Национален карактер..

Неспособноста - дилетанскиот однос на Владата и неколку усвитени глави со Портокалав поглед на свет, секогаш ќе ја даваат Безрезевната подршка на ДМПНЕ.. тоа е веќе видено.. едноставно „ВИКАЧИ„ за еднократна употреба се многу честа појава во Дпмне.. жално е тоа што самите тие неможат тоа да го согледаат..

Овде е повеќе од очигледна Бизнис пресметка и нарачана РЕКЕТ политика, од времето на нивниот лидер и СЕУШТЕ АКТУЕЛЕН ПОЧЕСЕН ПРЕДСЕДАТЕЛ господинот Георгиевски.. Не ми е јасно само како може, и со која смелост да го ставаат македонскиот народ и демократијата во неа во категорија на демократии КЛАНОВСКИ од типот на Уганда, Авганистан, и др...

Не сум Влав, но ги почитувам како сограѓани, како и сите други нации, националности кои Биле, се, и ќе бидат лојални граѓани на оваа држава.. Лојалноста на Власите кон овој народ со крв е потврдена и запечатена во нашата историја,, секој кој го тврди обратното е ИДИОТ, ДЕБИЛ.. и не вреди да се дискутира со него... ТОЧКА.

Мене само ми се наметнува едно прашање:

На Кој ИДИОТ во оваа држава му е потребно сега, затегнување на внатрешната кохезија со Македонскиот (читај Црква), Албанскиот, (Читај Косово), и Влашкиот Етникум (читај Фершпед) Баш сега кога преговорите се при крај, и кога највеќе е потребна Внатрешна Кохезија ?
На кој ИДИОТ му е потребна уште една внатрешна поделба ?

Зашто се одбира Тајмингот сега.. и тоа баш сега ???

И накрај...

Да ли е ова уште една ФАРСА како и Тајванската Милијарда на Циле и Љубчо, каде го признаа Тајван за да се распадне Македонија...?

Да ли со ова Дилетанско Водење на ЛИЧНИ интереси, и тоа сега кога е најпотребно не се закопуваат надежите за оваа држава да опстои самостојна ?

ДА ЛИ Е ОВА САМО УШТЕ ЕДНО ПРОДОЛЖУВАЊЕ на Љубчовата Кауза и политика на распарчување на Македонија, и присоединување кон Б’лгарија ???

bravo, go postavi pravoto prasanje, zs us edna podelba?

inace, da te popravam, to so Kosovo ne e inicirano od nasha strana, to samite Kosovari trebit da si rascistet :smir:

Косовскиот претседател Фатмир Сејдиу не е повикан на самитот на земјите од Југоисточна Европа што утре ќе биде одржан во Цетиње, пишува приштинскиот весник "Експрес".

samata pokana od Makedonska strana vekje bese i povekje od dobronamerna i izraz na dobra volja, a to sho tie izbraja pak da seret, ko tolkupati do sega, ne e nasha krivica.

a drugive raboti Mirka gi "predvide" (ne bese tesko da se procitet slednite potezi na uzano porazenite sds)

a gi predvide i Prlicev

"megju naroda ke seat
nesoglasie i omraza
da se mrazit sin so tatka
i so brata brat"

moe mislenje:

pro-bugarski, pro-srpski, pro-grcki i golemo albanski elementi vo dvete najgolemi partii, sds i vmro dpmne.

tie gi praet ovie raboti.

na koj se obrakjas be? :pos2:

Rubinco, pile, odi pobaraj nekoe momiche nadvor, mnogu si napnat :pipi:
ili pisi tocno ko sho trebit

jas ne ni ziveam vo Makedonija (pogolemiot del od godinata), ne pa da sum na vlast. aku do sega ne svati... ili navistina pokjemina go koristite akuntot?

po tripati na tri razlicni nacini odgovaras na edna ista privatna poraka, sho da si pomislit coek?:toe:

komentar okolu lagite na nekoi postiraci na topikov, deka ke se namalel prihodot vo budjetot, cekam...

Arno mi e tuka rabotata na kompjuter mene,ne se sekiraj za mene ti nego sho se odnesuva do ednoumieto,pa vo vremeto na Ljubcho vikavte kje se borite protiv ednoumieto na SDSM,neli po vashe tvrdenje SDSM ja imashe apsolutnata vlast i shireshe ednoumie a sega istoto go proklamirate so Fershped i go amnestirate Gruevski od unishtuvanje na najuspeshnite kompanii vo republikata.Prashav ama ne dobiv odgovor za toa kako kje go amnestirate Gruevski koga kje padni na predvremenite parlamentarni izbori,da ne go pratite za gradonachalnik na Plovdiv?

Не можам а да не признаам дека не ми е полна душава додека ги читам постовите.. да се прочепка низ старитетеми на форумов ќе се најдат едно чудо мислења на тема цинцарското лоби и нивната деструктивна улога при развојот на РМ..
Е сега, тие што се обидуваат да напаѓаат овој или оној поради тоа што фершпед била незнам што или власите биле загрозен вид, тоа најверојатнона форумов го прави прво од кусогледост, второ и најверојатно од безидејност односно вика ура на повикот од папата.. или трето само колку да се збори контра на постапките на владата..
Јас тоа сум го кажал можам сега само да го овторам: најголема услуга што може да му се направи на СДС-то е истото да расчисти со цинцарското лоби.. без да го стори тоа нема да мрднат една педа нанапред..
Тој што работел по границите си знае.. еден куп шпедиции се во државава, многу од нив мака мачат месец за месец крај да врзат.. прашајте г нив па да видите што се им правеше па и им прави Фершпед.. едноумие?? На почетокот од годинава на неколку премини фершпед вика јас сум силен сите ќе ве затворам.. и примени што ти не .. збори ли некој за тие фамилии што останаа без леб од др шпедиции??
Каде беше комората и здруженијата кога се земаат лиценци за другите?? Па шпедиција без лиценца да работи не е нова работа во РМ!! Не ама тогаш беше јбг мора да се почитува законот .. а сега е почитувањето на законот КАТАСТТРОФА не само од државни од РЕГИОНАЛНИ размери.. трагикомично дури.. сега ако воопшто го дочитавте ова ставете се во кожа на останатите шпедитери.. или па да бидеме попрактични.. дали ова нивно непочитување на законот значи дека се помалку способни од некоја шпедиција што има 5-6 вработени?? Или едноставно некои ограничени типчиња сметаат еј абе го прекршил законот ама малку го прекршил треба тоа да не се гледа до толку??
Ај ви се молам, мора да разберат СДС.. МОРА дека влеговме во дигитална ера, дека мора да се служиме со игитални средства.. дека во оваа држава се практикуваат законотие.. дека нивото на барања д граѓаните е драстично зголемено.. дека една плејада на навики, однесувања личности па и фирми мора да заминат во историјата.. едноставно во моментов истит се слепо црево на државава...
Кој разбере разбрал, тој што несака да разбере, пак само нека си плука и нека живее во некој садо-мазо филм..

П.С @ Piters Секогаш е добро да поставуваат прашања.. ама не гледам алтернативни одговори.. особено ако се имаат предвид ожбвинувањата до владата дека секој оптег и е однапред искалкулиран и популистички и што ти ја знам :) .. инаку генерално го наоѓам интересен твојот обид за извртување на тезите :)

aj ne go prajte Sterjo Nakov nekoj cesen ugleden biznismen koga site znaeme kako se zbogati pa uste pisale familijata Nakovi cel zivot bila bogata ahahah abe da ne svercuvase vo 90 godini ke go videv kaj ke bese sega tezok kriminalec si e i treba da se zatvori

TREBA..!!! i ne mi e jasno zosto toa ne se pravi...tuku nekoi drn dupki...koi na krajot duri i ke go AMNESTIRAAT..???
......sepak vrana, vrani oci ne vadi....:)
Posebno so DIREKTOR NA CARINA koj pojma nema koi mu se GLAVNITE SPEDITERI vo Makedonija....:)

TREBA..!!! i ne mi e jasno zosto toa ne se pravi...tuku nekoi drn dupki...koi na krajot duri i ke go AMNESTIRAAT..???
......sepak vrana, vrani oci ne vadi....:)
Posebno so DIREKTOR NA CARINA koj pojma nema koi mu se GLAVNITE SPEDITERI vo Makedonija....:)

Чичо Штерјо нема никој да го затвори,со театралните упади во Фершпед и неколку други негови фирми,се прават обиди за негова своевидна амнестија од поранешните матни транзицијски зделки.Се разбира дека за таквата цел мора да се има и по некоја “жртва“ како оваа,Фершпед се затвора во период кога се соочуваме со блокада на сите Македонски шпедитери,значи кога има најмалку работа.Тоа е стара финта бе,одамна разработена пред јавност,ама секогаш “пали“.Во Прилеп на пример се затвораат објекти во сопственост на инспектори,токму во период кога треба да се реновираат,инаку никој не ни помислува да ги чепне кога го завземаат половина Прилепски плоштад со своите маси и столици,правејќи промет по неколку илјади евра на ден,а “стадото овци“ гледа и верува дека “пастирот“ е подеднакво наклонет кон сите.Стара,добра и скоро секогаш успешна “финта“.:toe:

Piters Секогаш е добро да поставуваат прашања.. ама не гледам алтернативни одговори.. особено ако се имаат предвид ожбвинувањата до владата дека секој оптег и е однапред искалкулиран и популистички и што ти ја знам :) .. инаку генерално го наоѓам интересен твојот обид за извртување на тезите

@ BrainBug...

Ти благодарам за тоа што трошиш време на моите постови, иако веќе навикнав на мавање етикети од сите тие што не размислувам како нив..

само......

Не толку од дамна.. Тајванската Милијарда беше многу патти гласоговорна, и исти етикети, од истата партија, со истиот „Почесен Председател„ беа мавани и лепени насекаде.. па што? - па ништо..џабе опомените, џабе укажувањата.. очигледните приватни интереси беа поважни.. Си го добивме конфликтот во 2001

И сега... само слепец може да ја оправдува оваа „голема„ грешка од 10.000 ЕУРА на Фершпед (неможејќи ништо дриго да најдат - 3 години по ред) со затварање на Фирма како што е Фершпед...

И сега.. само слепец може да застане позади истата таа влада, кога кажува дека се бори со криминалот во македонија, а на истата таа Влада и тежи криминал во која таа САМАТА е инволвирана од над 30 тина Милиони евра, упропастени стотици семејства, и целокупниот добиточен Фонд во Македонија.. Одговорност ??? - смешка... !!

ТОА БРАТ е ЛИЦЕМЕРИЕ:.. некој го вика извртување на тези.. Истото тоа го кажуваа од истата партија со Тајванската Милијарда.. (well, one way or another)

Да истата таа влада го анулираше (почнувајќи од свои редови) криминалот, а не генерираше, верувам сите ќе застанеа во нејзина одбрана.. и национални, етникумски, влашки албански, египетски или било какви партиски - над партиски имплицирања би биле смешни...

П.С. ако имаш нешто против влашката популација, тоа си е твој проблем. Тој етникум овде се препознава и признава како Власи.. и тие се дел од нашата Македонска историја.. Со твојато означување на овој етникум како цинцари, братче, само си ја покажуваш својата слабост.. и се криеш позади фашизоидната Компир филозофија... и ако се сите како тебе како главни подржувачи.. Тешко си на таа Власт.. - ќе падне и пред наредните избори...

Некој овде ги извртува темите... Навистина....

@

Да истата таа влада го анулираше (почнувајќи од свои редови) криминалот, а не генерираше, верувам сите ќе застанеа во нејзина одбрана.. и национални, етникумски, влашки албански, египетски или било какви партиски - над партиски имплицирања би биле смешни...

....

Тоа е суштината на МАКЕДОНСКАТА КАТАСТРОФА..:)
од друга страна, такво “анулирање“ реално не било, ниту ќе биде можно...сите влади до сега , целата политика.............се СТРОГО КОНТРОЛИРАНА АКТИВНОСТ.....богатењето на инволвираните е наградата......нивната лична морална логика за мир на душата е:...ако не сум, јас ќе биде некој друг....
........каде се Македонија и посебно Македонците во целата приказна????? НИГДЕ...

Аман бе, до кај дојде работава, Миленко коментираше за Фершпед на пренос на Формула 1.

Оф, мори мајко, под која нула ни падна државава.

Не можам а да не признаам дека не ми е полна душава додека ги читам постовите.. да се прочепка низ старитетеми на форумов ќе се најдат едно чудо мислења на тема цинцарското лоби и нивната деструктивна улога при развојот на РМ..
Е сега, тие што се обидуваат да напаѓаат овој или оној поради тоа што фершпед била незнам што или власите биле загрозен вид, тоа најверојатнона форумов го прави прво од кусогледост, второ и најверојатно од безидејност односно вика ура на повикот од папата.. или трето само колку да се збори контра на постапките на владата..
Јас тоа сум го кажал можам сега само да го овторам: најголема услуга што може да му се направи на СДС-то е истото да расчисти со цинцарското лоби.. без да го стори тоа нема да мрднат една педа нанапред..
Тој што работел по границите си знае.. еден куп шпедиции се во државава, многу од нив мака мачат месец за месец крај да врзат.. прашајте г нив па да видите што се им правеше па и им прави Фершпед.. едноумие?? На почетокот од годинава на неколку премини фершпед вика јас сум силен сите ќе ве затворам.. и примени што ти не .. збори ли некој за тие фамилии што останаа без леб од др шпедиции??
Каде беше комората и здруженијата кога се земаат лиценци за другите?? Па шпедиција без лиценца да работи не е нова работа во РМ!! Не ама тогаш беше јбг мора да се почитува законот .. а сега е почитувањето на законот КАТАСТТРОФА не само од државни од РЕГИОНАЛНИ размери.. трагикомично дури.. сега ако воопшто го дочитавте ова ставете се во кожа на останатите шпедитери.. или па да бидеме попрактични.. дали ова нивно непочитување на законот значи дека се помалку способни од некоја шпедиција што има 5-6 вработени?? Или едноставно некои ограничени типчиња сметаат еј абе го прекршил законот ама малку го прекршил треба тоа да не се гледа до толку??
Ај ви се молам, мора да разберат СДС.. МОРА дека влеговме во дигитална ера, дека мора да се служиме со игитални средства.. дека во оваа држава се практикуваат законотие.. дека нивото на барања д граѓаните е драстично зголемено.. дека една плејада на навики, однесувања личности па и фирми мора да заминат во историјата.. едноставно во моментов истит се слепо црево на државава...
Кој разбере разбрал, тој што несака да разбере, пак само нека си плука и нека живее во некој садо-мазо филм..

П.С @ Piters Секогаш е добро да поставуваат прашања.. ама не гледам алтернативни одговори.. особено ако се имаат предвид ожбвинувањата до владата дека секој оптег и е однапред искалкулиран и популистички и што ти ја знам :) .. инаку генерално го наоѓам интересен твојот обид за извртување на тезите :)

Па нели гледаш како го решава криминалот денес? Со затворање на вратите на еден криминалец и отворање врати за друг. Не е ова борба против криминалот, туку борба за превласт. Сега МКД шпедиција (фирма регистрирана пред некој месец и наводно фирма во споственост на луќе блиски до Груевски) е веќе монопол, на сметка на Фершепед.

Разбираш за што станува збор нели? Само ќе го префрлат криминалот кај нив. И истото е пак за народот. Една голема шпедитерска фирма.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom