Одземена дозволата за работа на Фершпед

• Креатор на темата Креатор на темата SuicideMessiah
  • Време на започнување Време на започнување
Толку е очигледно дека затвораат само фирми на Штерјо, не заради неправилно работење, туку од политички причини. Еве Фершпед го затвориле, но и автопазарот и Лотарија на Македонија, па еве сека принудени се и Макфест да го затворат самите. Ако се' ова е заради задоцнување на исплата од 10 000 евра од Фершпед стварно е моронски затоа што од таа фирма владата црпи данок кој се мери со многу повеќе нули.

Толку е очигледно дека затвораат само фирми на Штерјо, не заради неправилно работење, туку од политички причини. Еве Фершпед го затвориле, но и автопазарот и Лотарија на Македонија, па еве сека принудени се и Макфест да го затворат самите. Ако се' ова е заради задоцнување на исплата од 10 000 евра од Фершпед стварно е моронски затоа што од таа фирма владата црпи данок кој се мери со многу повеќе нули.

Ќе им ја вратат дозволата. Не е проблем. Само ќе почекаат да им паднат акциите на берза, за да ги откупи некој нивни.

Големите шпедитери во аут, работи само „МКД шпедиција“

Каргов: Не знам чија е МКД шпедиција!

ВАНЧО КАРГОВ, ПРВИОТ ЧОВЕК НА ЦАРИНСКАТА УПРАВА ЈАВНО СЕ ПРОИЗНЕСЕ ЗА СЛУЧАЈОТ ФЕРШПЕД

Не сум партиски војник!

Каргов: Нема политика во случајот „Фершпед“

Каргов: Одземањето на дозволата на Фершпед не е политичко

Директорот на македонската царина, Ванчо Каргов по одземањето на лиценците на трите најголеми шпедитерски компании Фершпед, Макошпед и Макпетрол, не знае кој е директор на шпедицијата МКД, која сега е најголемата компанија во овој сектор. АЛСАТ се обиде да контактира со раководителите на оваа компанија, но не успеа да добие договор кој è е газдата.

Според шпекулациите, зад оваа компанија стојат братучедите на премиерот, браќата Мијалкови.

И се роди нов октопод!

Еве кога им е докомплетирана документацијата за работа:

Одобрување на пријавата: 27.02.2009

Значи пред 4 месеци и веќе се единствена најголема Шпедициска фирма во Македонија!! Алал да ни е.

Демократскиот сојуз на Власите денес реагираше за одземањето на дозволата за работа на Фершпед. Ќе пишуваат писма до амбасадите.

Немам линк, кој го интересира нека гледа вечер вести.

Interesen komentar od chitatel :

Izlisno e da se zboruva za covekot, ne mu se site ovci na broj. "Ne znael" cija e MKD spedicijata?! Navistina mu poveruvavme, sramota e da laze....Spremni se site na celo so premierot se sto ne pripagja na VMRO da unistat. Toa sto iljadnici lugje ostanuvaat i ke ostanat bez rabota e najmalku vazno. FASIZAM! Hitler!

Од: gv Датум: 06.06.2009 10:04:45 Ako neznael koj e upravitelot na MDK spedicija NEKA SI ODI od mestoto(direktor).SRAMOTA

Интересно е што позади Шпедиција МКД стојат 2 други шпедиции:
Линк

Симакс и Виашпед.

Уште поинтересно е што симакс е покасно основана од Шпедиција МКД:
Симакс vs. Шпедиција МКД

„Оваа шпедиција е продукт од здружените сили на шпедициите СИМАКС и ВИАШПЕД кои се едни од пионерите на царинското посредништво во Македонија. Овие две шпедиции имаат над 10 годишно искуство со справување со секаков вид на стока, што значи дека сме подготвени за работење на секаков вид на увоз и извоз во Р.Македонија...“

Еве кој се во Шпедиција МКД:
Линк

ЕДИТ:
Еве кој се сопственици:
Линк

Што има проблем во целава работа не ми е јасно..
Парите наместо во фершпед и којзнае каде, ќе се слеваат во државата и во ВМРО.
Ова е победничка ситуација за сите.

фершпед ги прекршил ли правилата??

ако ги прекршил дали за него не треба да важи закон?

ако вработува 400 луѓе во шпедиција, од нив гарант 20-30 се во администрација...тие си ја вршеле ли работата за да не дојде до прекршување на правилата?

запознаен ли е фершпед со правилата?

aj ne go prajte Sterjo Nakov nekoj cesen ugleden biznismen koga site znaeme kako se zbogati pa uste pisale familijata Nakovi cel zivot bila bogata ahahah abe da ne svercuvase vo 90 godini ke go videv kaj ke bese sega tezok kriminalec si e i treba da se zatvori

ЕДИТ:
Еве кој се сопственици:
Линк

:pos2: Значи ние како обични “смртници“ можеме да изгугламе кои се сопственици (бравос за трудот!!), а Каргов, со сите можности, не може да открие? Аха да.. приказни за мали деца...

Еве еден од моите постови на темата, за оние кои сеуште тврдат дека јас сум за толерирање на криминалот.

Види. Никој не брани ниеден криминалец. А ако некој од вас сака да чита со прекокнувања, тоа е негов проблем.

И јас сум да се апсат криминалци. Криминалот според мене нема место за толеранција.

Но сум, како прво, за ист третман на секој криминалец. Во Македонија тоа не постои. Сите се исплеткани како свински црева и само си ги покриваат га*овите. Ако има апсење, се прави тоа спектакуларно и единствено заради политичка кампања, а не за народот да добие чувство дека е посигурен и ослободен од криминалот. Е*аниот криминал е длабоко влезен во сите пори во државава, сите се искриминализирани, од обично маалско колонијалче, до најголемите фирми. Од обичен поединец, до самиот врв на Владата.

Нема решавање на криминалот. Ме нервира што ни продаваат мадиња за бубрези. Види што се пишува по форумот, едните скандираат апсете СДСМ-овци, другите скандираат апсете ВМР-овци.

Ниеден не вика: Апсете криминалци!!

Е тоа споед мене е бранење на криминално однесување и истовремено имање интерес од нечиј криминал!

Што има проблем во целава работа не ми е јасно..
Парите наместо во фершпед и којзнае каде, ќе се слеваат во државата и во ВМРО.
Ова е победничка ситуација за сите.

Братучед,победничка ситуација ова може да биде само за 10-тина луѓе кои на ваков начин , со класична злоупотреба на власт ќе направат еден куп пари. За сите други ова е лоша работа.

Партиските војничиња на ВМРО може да ги лажат таму у партија дека ова е високо-патриотски чин пошто парите ќе ги земаат македонски патриоти од типот на Мијалков и компанија, а не некојси Влав,соросоид и комуњар. Некои од нив и ќе поверуваат во таа прикаска па и самите ќе почнат така да ја гледаат целава работа - јбг,знаеш како викаат - "додека има овци ќе има и стрижачи" , а фала богу кај нас никогаш немало мањак овци,впрочем затоа и дојдовме до ова дереџе.

Не бива вака држава.

„Владата на ВМРО-ДПМНЕ започнува хајка против Власите“

Демократскиот сојуз на Власите ќе води политичка битка за одбрана на „Фершпед“. Случајот „Фершпед“ и официјално вплови во политички води.

Моќното влашко лоби од Битола преку својата партија Демократскиот сојуз на Власите, денеска јавно излезе со политички став дека Владата на ВМРО-ДПМНЕ започнува хајка против Власите и се пресметува со успешни компании раководени од Власи, заради прераспределба на капиталот во Македонија.

„Што се однесува до она што ви го реков за тивка прераспределба на капиталот, тоа е точно бидејќи се удира во поголемите фирми каде што, сите знаеме, се претставници на влашката заедница. Така да, ова што се случува денеска, навистина го осеќаме како еден притисок врз влашката заедница, бидејќи зошто не се случува кај некои други фирми, исто така, големи и успешни фирми, не можам да речам не, каде што доминантен капитал и на чело на тие фирми се припадници на други заедници во република Македонија“, рече на денешниот прес професор Д-р Никола Бабовски, претседател на Демократскиот сојуз на Власите во Македонија.

Наместо партиските јуришници на Груевски да ја расчистат аферата „Сведмилк“ која е поголема од ТАТ, тие пукаат во погрешна мета, по цена да ги одвратат странските инвеститори во Државата, велат од ДСВ. Тие најавија целосна поддршка за „Фершпед“ и политичка битка за одбрана на оваа шпедитерска компанија.

фершпед ги прекршил ли правилата??

ако ги прекршил дали за него не треба да важи закон?

ако вработува 400 луѓе во шпедиција, од нив гарант 20-30 се во администрација...тие си ја вршеле ли работата за да не дојде до прекршување на правилата?

запознаен ли е фершпед со правилата?

Ti dumaj so shto kje go branite vie Gruevski otkako kje padni na predvremenite izbori na esen.Ili kje go pratite za gradonachalnik vo Plovdiv?

aj ne go prajte Sterjo Nakov nekoj cesen ugleden biznismen koga site znaeme kako se zbogati pa uste pisale familijata Nakovi cel zivot bila bogata ahahah abe da ne svercuvase vo 90 godini ke go videv kaj ke bese sega tezok kriminalec si e i treba da se zatvori

Gruevski znaj deka kje ima predvremeni izbori pa sega kao eve demek se borime protiv kriminalot koga im trebaat politichki poeni.A od dokazite protiv Shterjo ni eden dokaz i argument nemate dodeka od druga strana site zakonski reshenija sudot gi otfrla po naredba na feflavoto dzudze Gruevski.

Никој овде не треба да се прави луд..
За сите тие на кои им „избегала поентата„ еве еден извадок од интервјуто со Директорот на Царина.. За ова бачко може да „ летаат„ глави.. ова е многу смешно.. само во ПАтагонија и Овде... Многу е смешен и „тајмингот„ кога сето ова се изведува.. - начин да се елиминира конкуренцијата

http://www.time.mk/story_47e4f8fcaf_article_3e558c6c1d.html

Прет­стои постапка на давање под закуп на деловен простор на сите гра­нич­ни премини, а "Фершпед", откако ја изгуби лиценцата, нема пра­во да учествува во наддавањето. Откако претходно им беа одземени ли­цен­ци­те и на другите две големи шпедиции "Макпетрол" и "Ма­кош­пед", останува единствено "МКД шпедиција" со капацитет да ги покрие клуч­ни­те гранични премини на коридорите 8 и 10.

Не сомнено е дека одлуките за пдземање на дозволите би паднале на уставен, или ако не за СИТЕ, барем за повеќето од шпедициите.. Ова сопоред мене е и мотивот за целава оваа Шарада...
Многу евтино..многу прозирно... многу ДИЛЕТАНСКИ...

само го покажува капацитетот на ДПМНЕ да организира и игра држава..

Континуиран криминал со нова приватизација (во нова форма, методи и играчи)? Е свака ни част...

ajde sega da pravime nov ramkoven dogovor i da se izglasa zakon so koj samo ako si Makedonec i napravis kriminal togas ke odgovaras a ako si clen na nekoj drug etnikum togas za niv e sve dozvoleno.

Не станува збор за друг етникум пријател..

Да бидеш казнет - ОК..
да одговараш ако си направил прекршок ОК.. дури и кривично.. - тоа не е проблем.. и не е Фершпед во прашање, Макошпед, Макпетрол Шпедиција... и сите други кои се конкуренти за престојната лецитација на деловни објекти на самите гранични премини...

Што е тука проблемот:

• Да затвориш мулти милионска компанија за минорни 15,000 евра казна ??
  • Да ги затвориш сите конкурентни компании за да протежираш само една ?
  • Да одбереш тајминг.. само да ги тргнеш за да не учествуваат на јавната лецитација која е на ред да се спроведува за објекти кои се од витален карактер на двата коридори А8 и А10
Тоа е многу провидно. И немој да се прашувате после зашто ЕУ ни врзува Заушки.. ( се се снима и прати) Ако вакви или слични на овие ДИЛЕТАНСКИ одлуки на оваа влада и постава продолжат.. тогаш ни Промена на 10000 имиња не не спасуваат од влез или комуникација со Светот.. Ова само води кон Племенски Заедници.. и камено доба.

Да бидеме Реални:

Ако владата сакаше да го расчисти криминалот, немаше да го дозволи Сведмилк, кој по големината го надминува неколку пати ТАТ и другите штедилници.
Немаше да дозволи фармерите да ги продаваат млечните крави купени со неколу иљадници евра како добиток за колење за неколку стотици евра..
Аферата на Сведмилк е многу по длабока од колку што изгледа. НЕ се само штетите од Неплатеното млеко, - тука се штетите на фармерите од промашените инвестиции кои тие ги направија благодарејки на Владината Гаранција, Потпишаниот 5годишен договор со владата, и кампањата на Груевски како партнер во тој проект.. Инволвираноста на Груевски во овој скандал и МЕГА афера е многу поголем од колку некој сака да ја маргинализира... за сите вие со ПОРТОКАЛОВИ наочари и погледи на свет.. би ви препорчал да појдете по Битолско, Прилепско, и воопшто по цела македонија да ја увидите штетата што е ДИРЕКТНО направена од овој Скандал..

Секој Обид да се ПОКРИЕ овој скандал со нови „игри„ за народот, како Фершпед, Макошпед, Макпетрол Шпедиција и др.. е многу провиден...

Народот знае да го цени секој оној кој се ДЕРЕ:

Фате те го Кредецот..„

П.С. немојте да бидете изненадени ако ЕУ ја употреби оваа власт за еднократна употреба, ви го промени името со оваа постава на владата, и истата таа ЕУ ви го донесе СДСМ назад...
не кобам.. само предупредувам..:helou:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom