Македонија-Норвешка 0:0

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
21 август 2008
Мислења
5.204
Поени од реакции
953
abe jas kako i so prepostavuvav pred pocetokot na natrprevarot mislam deka e prodadena utakmicata inace se vide i sudija bese za nas ... makar na nekoj navrati i ne sudese vo nasa polza

Член од
8 август 2008
Мислења
1.309
Поени од реакции
151
Ајде бе што зборите, кој потенцијал е Дарко Тофилоски, ако не се лажам до вчера бранеше за Победа од Прилеп... Само за Славковски се крена голема прашина, ама настапи два пати за младите и испадна дека човекот е промашување на векот.

Dino zof ima kazano za Tofiloski deka e ogromen talent,ne zezaj,go imas li gledano kako brani ili da se lafelo samo,ili oti igrael za makedonski klub i odma ne go biva,a Georgiev od Turnovo si go gledal li

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.874
Поени од реакции
11.566
Абе друже немој да гаиш илузии уште 2 живота да ги живееш нема да дочекаш овие наши шупаци да се пласираат на ЕП или СП:tapp:
јеби га тоа е наша реалност:toe:
Добро, се надевам дека во другиот живот ќе се родам Италијанец, Енглез или Бразилец :icon_lol:

Член од
8 август 2008
Мислења
1.309
Поени од реакции
151
еве нови дечки у тимот,добро се снајдоја,само овие стариве незаменливи се,го глеам седло на центар и се чудам нели бек ке играше,а неможе бек тром е,попов тапа беше денеска инаку е добар,ристик:toe:,мазнов:toe::toe:,илчо требаше класичен шпиц одека пандев десно или лево,стојков нема клуб,ај да му најдеме бе,еве у Габер Ваташа нека дое,ама дали ке изборе место има многу Ѓупци кои се побрзи од него у тимот,не сме ние да коментираме многу,не сме стручни,тоа е моментално расудување,важно Јонуз требаше повеќе храброст да покаже да му се заблагодаре на некои играчи и да пробува други секако немаме шанси никакви веке:nenene:

Член од
17 септември 2008
Мислења
822
Поени од реакции
19
Сите сереа по Катанец на неговите коментари по натпреварите, на изјавата "то је то", ама стварно испаѓа дека "то је то". Едноставно е, можат, ама не се дисциплинирани, сме покажале неколку пати дека можеме да играме добро, ама не сме постојани. Некои од фудбалерите во петокот во 12 по полноќ беа во Рамстор, катастрофа, се замислуваат дека се ѕвезди, видете ја репрезентацијата на Босна и ќе видите како се игра со срце, а нашиве се далеку од тоа, со ретки исклучоци. Полесна од оваа група веќе никад нема да ни се падне, само Холандија отскокнуваше, со сите други можевме да се надигруваме, ама то је то, не не бива, треба да се помириме со тоа и да не се занесуваме веќе дека можеме да дојдеме до големо натпреварување, барем у наредните 10-15 години.

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.015
Поени од реакции
5.680
Dino zof ima kazano za Tofiloski deka e ogromen talent,ne zezaj,go imas li gledano kako brani ili da se lafelo samo,ili oti igrael za makedonski klub i odma ne go biva,a Georgiev od Turnovo si go gledal li
Кој Тофилоски бе, Дино Ѕоф рекол :pos: Не мафтаат новиниве кој како ќе стигне, Дино Ѕоф баш за Тофилоски ќе рече дека е талент :pos: Не лупетајте, има брането за млада репрезентација, го имаат решетено како Швајцарско сирење. И не мислам дека голманот е некој голем
кур
фактор, прво и основно е имање добра одбрана, а не пензионерот Седловски кој трча како преебан.

И немој да ми кажувате за Пандев дека немал со кој да игра, Лацио да не има подобри играчи, сите освен Зарате се тапа. Како може во Лацио да се турка, а кога игра за Македонија само симулира прекршоци кои ги нема. Како може на Касилјас да му свирнува голчиња, на Буфон, а овде е неспособен да проигра сами играчи кои најверојатно би постигнале гол. Не го браните, разгледајте ги шансите од претходните неколку мечеви ќе видите што се промаши Пандев, па човекот не уништи, јас тврдам, да беше способен да реализира кога требаше ќе бевме веднаш за Холандија и тоа со убави поенчиња. Пандев промаши две-три шанси сам со голман против Холандија, Пандев промаши две-три шанси сам со голман против Исланд, Пандев против Норвешка кога можеше да проигра слободни играчи... солираше и ги испрати акците
у три лепе пичке материне
. Пандев, Пандев, Пандев... мислам дека некој треба да го стави на клупа за да се свести човеков дека местото во тимот не му е загарантирано.

Zemzela

носител на титулата ултимативен клабер
Член од
19 јули 2006
Мислења
5.045
Поени од реакции
152
Кој Тофилоски бе, Дино Ѕоф рекол :pos: Не мафтаат новиниве кој како ќе стигне, Дино Ѕоф баш за Тофилоски ќе рече дека е талент :pos: Не лупетајте, има брането за млада репрезентација, го имаат решетено како Швајцарско сирење. И не мислам дека голманот е некој голем
кур
фактор, прво и основно е имање добра одбрана, а не пензионерот Седловски кој трча како преебан.

И немој да ми кажувате за Пандев дека немал со кој да игра, Лацио да не има подобри играчи, сите освен Зарате се тапа. Како може во Лацио да се турка, а кога игра за Македонија само симулира прекршоци кои ги нема. Како може на Касилјас да му свирнува голчиња, на Буфон, а овде е неспособен да проигра сами играчи кои најверојатно би постигнале гол. Не го браните, разгледајте ги шансите од претходните неколку мечеви ќе видите што се промаши Пандев, па човекот не уништи, јас тврдам, да беше способен да реализира кога требаше ќе бевме веднаш за Холандија и тоа со убави поенчиња. Пандев промаши две-три шанси сам со голман против Холандија, Пандев промаши две-три шанси сам со голман против Исланд, Пандев против Норвешка кога можеше да проигра слободни играчи... солираше и ги испрати акците
. Пандев, Пандев, Пандев... мислам дека некој треба да го стави на клупа за да се свести човеков дека местото во тимот не му е загарантирано.
И кој ќе игра место него :toe: Мазнов :tapp: брат гледај малку пореално на работите,само плукате по сите,Новрежаните играа дефанзивно што беше и потешко да има дадеме гол,ме радува мене офанзивноста но мора да се проба и Ивановски зашто овие моментално не се во форма :toe:

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.015
Поени од реакции
5.680
Токму така... треба да се проба Филип Ивановски и уште неколку играчи, вака повеќе не оди. Доста се запрашуваме кој ќе го замени Пандев... што е крив, крив е... Да не се правиме слепи на сила. Ако видат скаутите што се има промашено на последниве неколку мечеви за репрезентација... ни во Беласица нема да го сакаат. А за солирање може да солира, ама кога е сам во напад. Видовме Кару (Карју, Карев :pos:) како ја мина цела одбрана со два три потези, ама тогаш немаше на кој да го проигра.

OrrCee

Сто посто проценти :)
Член од
8 јуни 2008
Мислења
1.524
Поени од реакции
23
тоа е...ни треба уште многу време за да стигнеме до сп или еп
:toe:

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
кур

Се сложувам со тебе. Ама тоа е, Пандев е еден, неможе никој да го замени. И се додека мислиме дека Пандев нема кој да го замени, и МОРА да игра, а и тој дури го мисли истото ќе биде истово, играње курташак на терен. Епа стај го сега со Исланд на клупа, стај го пак наредна на клупа, па ќе видиш дали ќе биде после стани падни на терен, солирање и пилеќи шутеви.
Ама ипак тој е Пандев, мора да игра! Видовме тие што се новајлии, дека сакаат да се докажат и да си земат место во прв тим, сигурен сум дека ќе беше и со Ивановски истото, ама не Мазнов ќе играл, греота чуекот нема ни 60 кг а ќе се гурал со Хангеланд и компанија...

Член од
9 февруари 2008
Мислења
170
Поени од реакции
8
Кога се игра за репрезентација се остава срцето на теренот пример нека ви бидат ракометарите и ракометраките волови едни со срце се игра на терен а не како пичиња незнаете да трчате за да се успее нешто треба да се игра од срце од срце за Македонија ама вие немате срце само парите ви се битни ништо друго не ви е битно клошари едни више никогаш нема да гледам фудбал кога игра репрезентација на Македонија.

Член од
20 мај 2007
Мислења
1.139
Поени од реакции
153
Ја гледав, и искрено криво ми е што не си го потрошив тоа време попродуктивно... Отсекогаш сум бил против Пандев да игра за репрезентација, и многупати сум наидувал на негодувања и чудење, но мислам дека вчера самиот тој ја даде причината за мојот став. Очигледно вон форма, едвај чекаше да го допрат и да падне, во големи периоди од играта себичен, не знаеше да смири топка (за потсетување Стојков како ја смируваше во 2-3 ситуации, од кои во едната спаси аут), шутот му нема некоја особена сила... До кога вака? А и ме испровоцира што Николовски беше мета на свирежи заради 2-3 несигурни истрчувања при нафрлени топки. А чекајте малку, заборавивте дека истиот тој Јане не' спаси од пораз кога излезе еден на еден со Carew (или Карев според коментаторот :)), и одбрани одлична шанса? За Величе нема да коментирам, тој одамна е отпишан според мене, па тој и ја создаде најзрелата шанса за Норвешка, враќајќи топка назад кога најмалку требаше (големо БРАВО за тие што го свиреа кога го напушташе теренот, ја имаат мојата почит). Единствено што ме изненади беше желбата што нашите на почетокот ја имаа за надигрување, во што и извесен период успеаја, и дебитантите кои се покажаа во право светло. И како за крај, против Норвешка, репрезентација со крупни коњи од 2 метра во своите редови, требаше и ние да играме со повисоки напаѓачи, значи според мене Мазнов, Ивановски и Ристиќ ќе беа опција уште од почетокот (иако последниот се посрамоти со неговото фамозно мајагери :)).

Vetrence

...believe in yourself! :)
Член од
2 јули 2007
Мислења
7.469
Поени од реакции
676
Мазнов имал гнојна ангина а пак играше.:tapp: Со Новевски се ослободени од обрските кон репрезентацијата.
More

CopyOfDeath

Die Die My Darling!!!
Член од
30 ноември 2005
Мислења
4.186
Поени од реакции
48
Напад без идеа Себичност и немање храброст за шут кон противничкиот гол...
премногу додавања у напад и мешање на позиции (не класично вкрстување и промена на пшозиција) него бодичек на два наши играчи
и тка да
Ако не Шутираш нема да Даеш Гол
подобро шутни 10 пати погоди еднаш отколку шутни 2 пати и 300 комбинации околу 20 метри

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom