Македонија-Норвешка 0:0

Статус
Затворена за нови мислења.

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.010
Поени од реакции
5.666
Ги викна колку да бидат викнати, колку да ја залажи рајата... Мислам треба да сфатиме дека селекторот кај нас никогаш не бил главен. Не беше главен ни Катанец, нема да е ни овој. Како ќе каже Хаџи-Ристески, така ќе биде кај нас... дебилчиња!!!

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Ги викна колку да бидат викнати, колку да ја залажи рајата... Мислам треба да сфатиме дека селекторот кај нас никогаш не бил главен. Не беше главен ни Катанец, нема да е ни овој. Како ќе каже Хаџи-Ристески, така ќе биде кај нас... дебилчиња!!!
Што е со играчите и со квалитетот? Тука лежи дополнително прашањето зошто никогаш нема да биде репрезентација од оваа земја.
Како и да е на овие два меча мора да изгинат на терен нема веќе калкулации.

T

the Carpenter

Гостин
Да се измочам јас во цената, како прво. А како второ, пак да се мочам на ФФМ. Кога игравме со Израел, можеби поатрактивен противник и од Норвешка, цена за исток беше 50 денари, а за југ сигурно не беше 500. За Русија на Запад ја платив 100. Исто и со Хрватска. На исток бев, за 100 денари. За Норвешка, набилдале цена од 500? Добро, реков дека каква и да е цената, јас одам, ама сега, под дејство на ракија пцујам на цената. Ебате фудбалот кај нас ебате. 500 денари?

и да не е само јадење бурек, да си прашам. Истокот ќе биде наш, или ќе го чуваат за Норвежани што нема да дојдат?!?!

Batistuta

..пак од скриен број...
Член од
16 февруари 2005
Мислења
1.945
Поени од реакции
50
Абе 500 денари не се многу, резултатите се малку. Ова ни е 8ми квалификациски циклус и ниту еднаш не влеговме ни во бараж додека Хрватска и Турција освоија бронза на Светско, Бугарија 4та, Грција европски шампион, Србија и Словенија учесници на завршница во повеќе наврати.. а ќе дочекаме и Албанија, Црна Гора и БиХ да направат некој успех пред нас.
Ако има успех, 500 денари ќе бидат и премалку. Ама нема. :smir:

superstarpizza

Unsurpassed Сasual Dating - Verified Damsels
Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
jas mislam deka Filip Despotovski moze kje igra namesto Shumolikoski. Mislam ako Jonuz ne gi slushna kritikite na Katanec radi igranje na Shumi koj nema igrano koj znae od koga, togash ne ni treba da bide selektor.

A FIlip go osvoi kupot vo Ukraina.
Според мене:

--- Николовски ---
--- Седлоски --- Митрески --- Новески --- Попов ---
--- Деспотовски ---
--- Гроздановски --- Георгиевски ---
--- Пандев ---
--- Наумовски --- Ивановски ---

Или па може Гроздановски десно, Седлоски ЦБ и Тасевски во средина.
Деспотовски не игра на таа позиција. Тој е левокрилен играч така да нема потреба како досегашните селектори да на играчите им измислуваат нови позиции. Значи Деспотовски игра по левата страна така да не може да игра на таа позиција каде што ти е ставен тебе или на Шемата погоре!!!

Новевски со сигурност нема да игра со Норвешка, се надеваат да го спремат за со Исланд но реакоа дека и тоа ке биде тешко достижно!:toe:

jkd

one name one country united macedonia
Член од
13 септември 2007
Мислења
1.261
Поени од реакции
27
ја на неколку поста во друга тема кажав дека ја бојкотирам репрезентацијата се додека се куртонот од прилеп и овој селектор мое мислење е дека јадобро би било овие квалификации да се изгорат бе ако треба само да се сменат овие у ффм све да им ебам, а да и кривицата е наша па видете на западон што се случува бе ако има вакви работи како кај нас па тоа се протести тоа се судири со полиција итн. а сега за утакмицата малку таа ќе биде според мене пак шитната утакмица :sekss::sekss:

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.613
Ќе има ли пренос на некоја телевизија? Нема да бидам тука, па да си поставам да се снима, за да ја гледам кога ќе се вратам... :smir:

Член од
17 септември 2008
Мислења
822
Поени од реакции
19
Абе реално гледано цената можеби и не е висока, ама мислам дека картата требало да биде 300 денари. Се преценуваат ФФМ, ако не се наполни јужна они ќе бидат криви, нивната проценка ќе биде лоша, а не ми е јасно зошто цената да не биде 300 денари, и пази и за натпреварот со Исланд е 500. Сваќам јас да ја дигнеш цената кога интересот е огромен, како на натпревари со Англија, Холандија... ама за Норвешка и Исланд треба да биде што е можно поефтина со цел да дојдат повеќе луѓе и да се направи добра атмосфера.

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.981
Поени од реакции
7.122
Mi se prase kef da odam za 500.Ama posto nemam bas dobro drustvo za na juzna a i posto v nedela sakam da odam na rakomet Makedonija-Avstrija sepak bi se odlucil za zapad(200).Sekogas ko ke ima losi rezultati, razocaruvanja, glupi selektroi si vikam:USTE EDNAS NA STADION NE! Ama ko ke sojdi vaka nov natprevar po tolku meseci zaboravam na se i so netrpenie cekam da pocni natprevarot i po moznost da odam na stadion.Napravete go toa i vie!
Makedonija-Norveska 3:1:vozbud:

The Mummy

The world is not enough
Член од
3 мај 2006
Мислења
5.415
Поени од реакции
181
Без разлика кој ќе биде составот утре се надевам на офанзивна игра како со Шкотска и Холандија. Норвешка е квалитетна репрезентација, ама далеку од екипа од која треба да се плашиме. Во овие квалификации покажаа дека немаат некоја којзнае каква игра и мислам дека главно треба да се сконцентрираме да не му дозволиме на Кару да ги прима топките во близина на голот.
За цената ај со Норвешка што е 500 и да се прифати, ама и со Исланд 500 е за тоа може да се каже само дека се ѓубриња.

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Моја прогноза 1-1 први ќе постигнеме гол.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom