Грција прва дестинација за македонските туристи

• Креатор на темата Креатор на темата tomislav1978
  • Време на започнување Време на започнување
Па ништо подобро ни во Охрид не е. И да не забегуваме оф топик.

Па ништо подобро ни во Охрид не е. И да не забегуваме оф топик.

Охриѓаниве ти викаат за да влезеш таму мора да си србин/бугар/грк и сл ?
Пред да влезеш во Охрид ти даваат метла да метеш ?
Те негираат ?
Поефтино е ?

Ај кој ќе отиде таму да не се врати никогаш веќе тука !

Веќе знам за многу случаеви каде што реално луѓето имале проблеми во однос на заканувања, вербални навреди...
На страна личното чувство кон Грција, нели е малку чудно да одиш некаде каде што ти е „шубе“ слободно да кажеш од каде си?

Охриѓаниве ти викаат за да влезеш таму мора да си србин/бугар/грк и сл ?
Пред да влезеш во Охрид ти даваат метла да метеш ?
Те негираат ?
Поефтино е ?

Ај кој ќе отиде таму да не се врати никогаш веќе тука !

Не бе другарче не ме условуваат ама паркирај кола со скопски регисрации фрчат казни, ги шкртаат колите со спреј, идеш во кафана превртува очи што си влегол а додека порачаш ќе се изначекаш. малку култура да има. Јас нереков дека Грците се поарни бетер се во друга смисла. И не се понижавам да одам во Грција читај погоре што пишав.

Boze boze da se slucese ova na primer na Germanija nemase nikoj da kupuva od niv od nivnite prodavnici a kamo li da odat na odmor vo Grcija jas iskreno nemozam da se nacudam sto i fali na Turcija site sto bile tamu se falat a nie sme zapnale kaj toj sto ne ne priznava a posle demek Grcite krivi ni bile e ne nie sme krivi sto ima vakvi prodadeni dusi

Ајде да биде поинтересна темата... еве ја сакам да одам во Грција на 5-10 дена.... :baeh:
Предавник сум??

Ne prodadena dusa posle ce ti e krivo sto Grcija ni go smenila imeto so nasi pari po nasi glavi

Aj pa vie sega predavnik go napravivte, a Latas najgolemiot vmrovec kaj ke ide ?? :tv:

Јас лично познавам луѓе кои воопшто не ги засега односот Македонија - грција.
Тие сакаат да одат на море и не им се вози или лета за бугарија и Турција, па најлесно е грција. И си викам јас ајде веќе кога решиле да ги дадат своите пари таму (секако излегуваат од Македонија) бар нека одат таму храбри и да не викаат јас сум од Скопија или ФИРОМ тука нека ржнат дека се Македонци од Македонија. Кога веќе плаќаат и нека ебат за парите.

Во грција не сум влегол од 1989. Не купувам грчки производи од никаде и туку речи никогаш , со исклучок на неколку пати од невнимание. Истото им го препорачувам на сите на кои барем не им се допаѓаат грците и нивната (не)човечност.

Bas me zanima od najgolemite patrioti na forumov koj kade ke ide na odmor
Normalno dokolku ne e tajna.

Bas me zanima od najgolemite patrioti na forumov koj kade ke ide na odmor
Normalno dokolku ne e tajna.

Последниве неколку години во Охрид ....

Од крај на Јуни до крај на Август ....

Инаку ЦГ,Хр и Турција би ги идел кога би имал *желба* да отидам на море.

Не можам сам за себе да кажам ни голем (осим масивен по појава :) ) ни патриот, но ќе кажам каде идам. 1994 или 1995 отидов грција, еднаш и невермор -газдата беше маџир, газдарицата македонка. Постојано сум Охрид, неколкупати Маврово, Берово, али обавезен ми е Охрид за подолг престој, шетање, локалитети и пливање. Лани прошетав Албанија од Драч до Валона и пак бев Охрид. Охрид е Охрид, барем за мене...ако не бараш море.

licno mislam deka procentot na Makedonci koi go pominuvaat letniot odmor kaj juzniot sosed e i te kako namalen kako rezultat na nivnata politika.
shteta shto nemame verodostojni podatoci koi bi go potvrdile toa. :pipi:

Ама Грчиштана те праат подолу од лајно и ќе ти ги земат парите.
Е сега единица мера ако е лајно за човек тогаш тури му пепел и на човекот и на парите.

Ни во Охрид не е ништо поинаку,освен што амбиентот ќе ти биде соодветен на тоа што и Охриѓани го прават од тебе,мислам на плажите (ако така можат да се наречат) полни со смет,и шеталишта без клозети,ароганцијата на ресторанската послуга,во екот на туристичката сезона,дури и за повеќе пари одколку во Грција.:toe:

Финансирајте го нашето пропаѓање!!! :tapp:
Поради вас, ние останатите мораме вака :kesa: да одиме по светот.

Се лутиш на мене, а на владата кога ти ја продаде окта на грците не се лутеше? Сега секојдневно и јас и ти даваме по минимум 200 ден за бензин на грците! Или си некое од тие партиските обоени човечиња и ти го програмираат мозокот?

@ ohridmkd - не метам граница, ниту некогаш сум метел, луѓето што сум ги сретнал во Грција се претежно луѓе кои се бават со туризам и биле многу фини со мене и никогаш не ми рекле ФИРОМ туку напротив многу од нив велеле и тоа е Македонија и ова е Македонија, што е и нормално бидејќи зависат од туристите!
Додека пак доколку одиш на островите доле луѓето таму воопшто не се замараат и не ги интересира Македонија.
Се додека имам убаво искуство со посетите на Грција, ќе одам таму и ќе ги трошам парите, кога тоа ќе се смени тогаш ќе престанам да одам. Ако сакаш можеш слободно да дојдеш со мене во Грција да видиш што значи туризам и гостопримство и покрај тоа што станува збор за 2 различни народа со различен јазик чии држави имаат отворен политички спор, па потоа да им го пренесеш тоа на твоите сограѓани - мои сонародници кои немаат допирна точка со тие 2 термина. Пукаат цени за катастрофални сместувања, 3 пати ми ја имаат оштетено колата само затоа што е Ск таблици, ако можат да те украдат некако тоа ќе го направат со огромно задоволство, угостителство катастрофа, плажи катастрофа, а свесни се дека ако не се скопјанишчана нема да имаат леб да јадат зимоска.

Ако одат кај наши убав помин, ако не да се затвори граница за влез :zlo:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom