Грција прва дестинација за македонските туристи

Член од
30 април 2009
Мислења
795
Поени од реакции
91
Па ништо подобро ни во Охрид не е. И да не забегуваме оф топик.

А

Ајсшутер

Гостин
Па ништо подобро ни во Охрид не е. И да не забегуваме оф топик.
Охриѓаниве ти викаат за да влезеш таму мора да си србин/бугар/грк и сл ?
Пред да влезеш во Охрид ти даваат метла да метеш ?
Те негираат ?
Поефтино е ?

Ај кој ќе отиде таму да не се врати никогаш веќе тука !

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.035
Веќе знам за многу случаеви каде што реално луѓето имале проблеми во однос на заканувања, вербални навреди...
На страна личното чувство кон Грција, нели е малку чудно да одиш некаде каде што ти е „шубе“ слободно да кажеш од каде си?

Член од
30 април 2009
Мислења
795
Поени од реакции
91
Охриѓаниве ти викаат за да влезеш таму мора да си србин/бугар/грк и сл ?
Пред да влезеш во Охрид ти даваат метла да метеш ?
Те негираат ?
Поефтино е ?

Ај кој ќе отиде таму да не се врати никогаш веќе тука !

Не бе другарче не ме условуваат ама паркирај кола со скопски регисрации фрчат казни, ги шкртаат колите со спреј, идеш во кафана превртува очи што си влегол а додека порачаш ќе се изначекаш. малку култура да има. Јас нереков дека Грците се поарни бетер се во друга смисла. И не се понижавам да одам во Грција читај погоре што пишав.

Член од
16 септември 2007
Мислења
1.486
Поени од реакции
338
Boze boze da se slucese ova na primer na Germanija nemase nikoj da kupuva od niv od nivnite prodavnici a kamo li da odat na odmor vo Grcija jas iskreno nemozam da se nacudam sto i fali na Turcija site sto bile tamu se falat a nie sme zapnale kaj toj sto ne ne priznava a posle demek Grcite krivi ni bile e ne nie sme krivi sto ima vakvi prodadeni dusi

Ајде да биде поинтересна темата... еве ја сакам да одам во Грција на 5-10 дена.... :baeh:
Предавник сум??

Ne prodadena dusa posle ce ti e krivo sto Grcija ni go smenila imeto so nasi pari po nasi glavi

Милојко

Идем Куме Кући
Член од
17 ноември 2008
Мислења
3.072
Поени од реакции
554
Aj pa vie sega predavnik go napravivte, a Latas najgolemiot vmrovec kaj ke ide ?? :tv:

Член од
24 јуни 2008
Мислења
1.705
Поени од реакции
75
Јас лично познавам луѓе кои воопшто не ги засега односот Македонија - грција.
Тие сакаат да одат на море и не им се вози или лета за бугарија и Турција, па најлесно е грција. И си викам јас ајде веќе кога решиле да ги дадат своите пари таму (секако излегуваат од Македонија) бар нека одат таму храбри и да не викаат јас сум од Скопија или ФИРОМ тука нека ржнат дека се Македонци од Македонија. Кога веќе плаќаат и нека ебат за парите.

Во грција не сум влегол од 1989. Не купувам грчки производи од никаде и туку речи никогаш , со исклучок на неколку пати од невнимание. Истото им го препорачувам на сите на кои барем не им се допаѓаат грците и нивната (не)човечност.

Милојко

Идем Куме Кући
Член од
17 ноември 2008
Мислења
3.072
Поени од реакции
554
Bas me zanima od najgolemite patrioti na forumov koj kade ke ide na odmor
Normalno dokolku ne e tajna.

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
Bas me zanima od najgolemite patrioti na forumov koj kade ke ide na odmor
Normalno dokolku ne e tajna.

Последниве неколку години во Охрид ....

Од крај на Јуни до крај на Август ....

Инаку ЦГ,Хр и Турција би ги идел кога би имал *желба* да отидам на море.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.886
Поени од реакции
12.421
Не можам сам за себе да кажам ни голем (осим масивен по појава :) ) ни патриот, но ќе кажам каде идам. 1994 или 1995 отидов грција, еднаш и невермор -газдата беше маџир, газдарицата македонка. Постојано сум Охрид, неколкупати Маврово, Берово, али обавезен ми е Охрид за подолг престој, шетање, локалитети и пливање. Лани прошетав Албанија од Драч до Валона и пак бев Охрид. Охрид е Охрид, барем за мене...ако не бараш море.

Член од
12 септември 2008
Мислења
271
Поени од реакции
42
licno mislam deka procentot na Makedonci koi go pominuvaat letniot odmor kaj juzniot sosed e i te kako namalen kako rezultat na nivnata politika.
shteta shto nemame verodostojni podatoci koi bi go potvrdile toa. :pipi:

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Ама Грчиштана те праат подолу од лајно и ќе ти ги земат парите.
Е сега единица мера ако е лајно за човек тогаш тури му пепел и на човекот и на парите.
Ни во Охрид не е ништо поинаку,освен што амбиентот ќе ти биде соодветен на тоа што и Охриѓани го прават од тебе,мислам на плажите (ако така можат да се наречат) полни со смет,и шеталишта без клозети,ароганцијата на ресторанската послуга,во екот на туристичката сезона,дури и за повеќе пари одколку во Грција.:toe:

Член од
14 ноември 2008
Мислења
151
Поени од реакции
12
Финансирајте го нашето пропаѓање!!! :tapp:
Поради вас, ние останатите мораме вака :kesa: да одиме по светот.
Се лутиш на мене, а на владата кога ти ја продаде окта на грците не се лутеше? Сега секојдневно и јас и ти даваме по минимум 200 ден за бензин на грците! Или си некое од тие партиските обоени човечиња и ти го програмираат мозокот?

@ ohridmkd - не метам граница, ниту некогаш сум метел, луѓето што сум ги сретнал во Грција се претежно луѓе кои се бават со туризам и биле многу фини со мене и никогаш не ми рекле ФИРОМ туку напротив многу од нив велеле и тоа е Македонија и ова е Македонија, што е и нормално бидејќи зависат од туристите!
Додека пак доколку одиш на островите доле луѓето таму воопшто не се замараат и не ги интересира Македонија.
Се додека имам убаво искуство со посетите на Грција, ќе одам таму и ќе ги трошам парите, кога тоа ќе се смени тогаш ќе престанам да одам. Ако сакаш можеш слободно да дојдеш со мене во Грција да видиш што значи туризам и гостопримство и покрај тоа што станува збор за 2 различни народа со различен јазик чии држави имаат отворен политички спор, па потоа да им го пренесеш тоа на твоите сограѓани - мои сонародници кои немаат допирна точка со тие 2 термина. Пукаат цени за катастрофални сместувања, 3 пати ми ја имаат оштетено колата само затоа што е Ск таблици, ако можат да те украдат некако тоа ќе го направат со огромно задоволство, угостителство катастрофа, плажи катастрофа, а свесни се дека ако не се скопјанишчана нема да имаат леб да јадат зимоска.

H

HITCH

Гостин
Ако одат кај наши убав помин, ако не да се затвори граница за влез :zlo:

Kajgana Shop

На врв Bottom