31.5.09 оваа недела со почеток во 19Ч ќе се одржи 18 годишна конференција на УМС

Статус
Затворена за нови мислења.

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Само чекате повод за манипулација.Ова не етема за име.Секако дека се зборува за компромис ама не тајков каков што сака СДСМ .Смени име смени знаме смени код биди словенска флотантна маса создадена 1944 голтај се што ке дојде од надвор..ТОА НЕ
.....................................јеботе благи Бог, баш ме интересира каков е тој компромис во кој има МАКЕДОНСКА ДРЖАВА, МАКЕДОНСКИ НАРОД ВО НЕА,.....народ кој СЕ СВОЕ СО СЕБЕ СИ НОСИ...и НЕОСКУБАНА МАКЕДОНСКА ИСТОРИЈА..., ако има таков компромис и Гwујо го открил...СЕКОЈА ЧЕСТ...:)

SuicideMessiah

Советник
Член од
7 јули 2008
Мислења
5.564
Поени од реакции
286
Абе шо не се пофалите вие дека Премиерот на прославата ви зборел за компромис со Грција ?
Sho praime be patriot?Gruevski zboruval za kompromis so Grcija?Nishto i od vas patrioti ne bivalo shom kichma vitkate,pa neli vaka bre glava davate ime ne davate?

Само чекате повод за манипулација.Ова не етема за име.
Ne deka e manipulacija ni pak deka ne e tema za ime,za se e tema shto se zboruvalo na proslavata.Ne da ne vitkate kichma tuku kje se prekrshite od vitkanje za nekoj mesec,kje ve vidat site shto patrioti ste,dur togash kje ima smeenje tuka na forum so vas.

Член од
21 февруари 2009
Мислења
1.315
Поени од реакции
47
Sho praime be patriot?Gruevski zboruval za kompromis so Grcija?Nishto i od vas patrioti ne bivalo shom kichma vitkate,pa neli vaka bre glava davate ime ne davate?

Ne deka e manipulacija ni pak deka ne e tema za ime,za se e tema shto se zboruvalo na kongresot.Ne da ne vitkate kichma tuku kje se prekrshite od vitkanje za nekoj mesec,kje ve vidat site shto patrioti ste,dur togash kje ima smeenje tuka na forum so vas.
A ti ke se radvis togas l ke bides najveseliot covek vo makedonija ili ke bides protiv vitkanjeto na kicma.

Esobar

Македонија над СЕ !
Член од
12 февруари 2008
Мислења
4.895
Поени од реакции
453

Ne deka e manipulacija ni pak deka ne e tema za ime,za se e tema shto se zboruvalo na proslavata.Ne da ne vitkate kichma tuku kje se prekrshite od vitkanje za nekoj mesec,kje ve vidat site shto patrioti ste,dur togash kje ima smeenje tuka na forum so vas.
Името нема да го смени владата или кој било значи ќе има референдум народот ќе одлучи *лупави сте или тренирате?
Без референдум нема да се смени името оваа влада не е како вас на вас ви текна и го сменивте исто и со знамето не се секирај нема да има смеење не сме како вас, со вас имаше многу смеење ако ти текнува добро :tv:

Член од
30 март 2009
Мислења
418
Поени од реакции
27
Името нема да го смени владата или кој било значи ќе има референдум народот ќе одлучи *лупави сте или тренирате?
Без референдум нема да се смени името оваа влада не е како вас на вас ви текна и го сменивте исто и со знамето не се секирај нема да има смеење не сме како вас, со вас имаше многу смеење ако ти текнува добро :tv:
Ne ,ne ovojpat nema da ve vadime, i da ima referendum ke izleze Grujo i ke kaze za koj kompromis da glasate. I mame mu e*am,nitu edna politicka odluka ne mozete sami da ja donesete,pa sega ke se kriete zad referendumi.
Znaci pregovorite gi vodi vladata i taa ke mora da kaze za sto popustila a nie da glasame.
Ke se smeeme na vaseto predavnistvo.Tek sledi smeenjeto.I toa pravo nikoj nema da mi go zeme .

Esobar

Македонија над СЕ !
Член од
12 февруари 2008
Мислења
4.895
Поени од реакции
453
Ne ,ne ovojpat nema da ve vadime, i da ima referendum ke izleze Grujo i ke kaze za koj kompromis da glasate. I mame mu e*am,nitu edna politicka odluka ne mozete sami da ja donesete,pa sega ke se kriete zad referendumi.
Znaci pregovorite gi vodi vladata i taa ke mora da kaze za sto popustila a nie da glasame.
Ke se smeeme na vaseto predavnistvo.Tek sledi smeenjeto.I toa pravo nikoj nema da mi go zeme .
Што да вадите бе?а кога сте ваделе?бог да чува сте вие бе
Не сме ние како вас ,вие така правите да ви рече сранко фрлете се во Вардар сите ќе се фрлите подобро ќе се криеме зад референдум него како вас го сменивте името без да го прашате народот ,нема врска кој ги води преговорите како мислат луѓето така нека гласаат:toe:
Ние уште ви се смееме на вашето предавсто:helou: а богами и не е за смеење ама ај:tapp:само незнам за што би се смеела?
а ние ви се смееме 3 избори по ред а и ќе ви се смееме уште долго :tv:

Милојко

Идем Куме Кући
Член од
17 ноември 2008
Мислења
3.072
Поени од реакции
554
Жива катастрофа вмровциве, едно сирото девојче иначе магистар после 5 години без работа решила да се зачлени во партија бидејќи друго чаре немало. Се зачленила во вмро ( не дека нешто ги обожава и самата знае за што стока се работи) и ја ставиле во штаб, таму колеги и се најголемите бараби од населба. ти ебам тоа партијата ропачка,.

Член од
20 мај 2009
Мислења
344
Поени од реакции
11
Што да вадите бе?а кога сте ваделе?бог да чува сте вие бе
Не сме ние како вас ,вие така правите да ви рече сранко фрлете се во Вардар сите ќе се фрлите подобро ќе се криеме зад референдум него како вас го сменивте името без да го прашате народот ,нема врска кој ги води преговорите како мислат луѓето така нека гласаат:toe:
Ние уште ви се смееме на вашето предавсто:helou: а богами и не е за смеење ама ај:tapp:само незнам за што би се смеела?
а ние ви се смееме 3 избори по ред а и ќе ви се смееме уште долго :tv:
Barem sendvic vi dadoa koga vi kazuvaa sto e kompromis.Onaka da ne padnete od patriotizam .Sega Grujo ke pravi kompromis ,sega da ve vidam koj ke vi bide neprijatel predavnik i sto li ne.

Член од
21 февруари 2009
Мислења
1.315
Поени од реакции
47
Жива катастрофа вмровциве, едно сирото девојче иначе магистар после 5 години без работа решила да се зачлени во партија бидејќи друго чаре немало. Се зачленила во вмро ( не дека нешто ги обожава и самата знае за што стока се работи) и ја ставиле во штаб, таму колеги и се најголемите бараби од населба. ти ебам тоа партијата ропачка,.
Pa neka se zaclenat site i nema da ima nevraboteni vo Makedonija.

Esobar

Македонија над СЕ !
Член од
12 февруари 2008
Мислења
4.895
Поени од реакции
453
Barem sendvic vi dadoa koga vi kazuvaa sto e kompromis.Onaka da ne padnete od patriotizam .Sega Grujo ke pravi kompromis ,sega da ve vidam koj ke vi bide neprijatel predavnik i sto li ne.
Ве разбирам *лупави сте тешко сваќате ќе ви треба време за да резберете:helou:
Грујо нема сам да одлучува за името НАРОДОТ ќе го има последниот збор
П.С регистрирајте уште некој јузер слабо ви иде вака малку сте:tv:

Член од
20 мај 2009
Мислења
344
Поени од реакции
11
Abe tebe nesto ne ti e jasno.Sepak si mlad i zaveden.Te terat da dzavkas celo vreme Makedonija, a pregovaraat zad tvoj grb, za imeto.
Ajde od pocetok.
Pregovorite gi vodi vladata so Grcite na celo so pregovaracite.
Otkako ke se iznapregovarat ke donesat nekoe si ime za Makedonija.
E togas premierot tvoj ke dojde vo parlament i ke rece .
Nie ispregovaravme i imeto ni e Majonez Makedonija.
Bidejki jas ne mozam da donesam odluka za imeto pobiten mi e rejtingot a i zasto narodot da me vika predavnik,ve molam izglasajte referendum.
E togas tvoite sopartijci vo sobranieto bidejki ste najaki ke donesat prasanje za regerendum.
Prasanjeto ke bide.

Dali ste za Majonez Makedonija(imeto koj ke go ispregovara premierot)
Dali si za segasnoto ime REPUBLIKA MAKEDONIJA

Bidejki te spremale uste od vcera za imeto logicno za koja varijanta si ti od gorenavedenite dve.

Esobar

Македонија над СЕ !
Член од
12 февруари 2008
Мислења
4.895
Поени од реакции
453
Abe tebe nesto ne ti e jasno.Sepak si mlad i zaveden.Te terat da dzavkas celo vreme Makedonija, a pregovaraat zad tvoj grb, za imeto.
Ajde od pocetok.
Pregovorite gi vodi vladata so Grcite na celo so pregovaracite.
Otkako ke se iznapregovarat ke donesat nekoe si ime za Makedonija.
E togas premierot tvoj ke dojde vo parlament i ke rece .
Nie ispregovaravme i imeto ni e Majonez Makedonija.
Bidejki jas ne mozam da donesam odluka za imeto pobiten mi e rejtingot a i zasto narodot da me vika predavnik,ve molam izglasajte referendum.
E togas tvoite sopartijci vo sobranieto bidejki ste najaki ke donesat prasanje za regerendum.
Prasanjeto ke bide.

Dali ste za Majonez Makedonija(imeto koj ke go ispregovara premierot)
Dali si za segasnoto ime REPUBLIKA MAKEDONIJA

Bidejki te spremale uste od vcera za imeto logicno za koja varijanta si ti od gorenavedenite dve.
Џабе ме спремале мене а и сите други како што викаш ти значи ние не сме о*ци како вас ,вие да бевте на власт што ќе ви кажеа од горе тоа ќе го направевте:smir: а на нас не верувам дека ќе ни сугерираат кое име да го одбереме

Serpico

Сковинистратор / I'm Batman
Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
Де бе Пио, та не сме толкуа улави веројатно па да мислиме како народ дека некој ќе има кохонес да одлучи сам за името...што резолуција слики гледал некој кој макар и како лоша идеја ќе го спомне тоа има систем ерор, според мојата маленкост.

Него друго ми е мене жално...

Де-факто та портокалеви та сини си прифатиле дека бостанот е обран, и сега останува да се накриви другиот за епилогот.

Преку таквиов и со компромиси, разуми, кичми, диктати и чуда...

НИКОЈ НЕМА ПРАВО ДА ПОСТАВИ РЕФЕРЕНДУМ ЗА ПРОМЕНА НА УСТАВНО ИМЕ. НИТИ ИМА ПРАВО ДА ПОСТАВИ РЕФЕРЕНДУМ ЗА МЕНУВАЊЕ НА ИМЕТО ЗА НАДВОРЕШНА УПОТРЕБА. ИМЕ СИ ИМАМЕ, ПРИЗНАТО ОД СТАТИСТИЧКИ ГЛЕДАНО 3/4 ОД СВЕТОТ.

Кој има проблем со нашето име, нека си го реши со терапија. ЕУ и НАТО ако ни се стратешки партнери, ако не сакаат, нека не примат за тоа што го правиме, можеме и каде историски припаѓаме повеќе од 2000 години.

Онаму каде те уценуваат, каде умот ти го матат со недоквакани анкети, а народецот незнае што значи ЕУ или НАТО што не е пречка истите два збора кои ќе ги замрзам од дното на душата да служат за нови уцени и од внатрешна страна...па да му се плукнам на нашиот ум и ментален склоп, да се плукнам на среќата да имаме вакви политичари.

По ѓаволите оф топик отидов, ама ионака ќе ја затворав темава, бидејќи се избегна од поентата... Повелете, отворете нова ако имате мерак за „подготвувањето на теренот преку младите“ и така натака...

Мене ми се гади.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom