Соживот со Албанците - коментари на А1

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
7 март 2009
Мислења
247
Поени од реакции
32
О простете ми комшии Косовари, ја у*рав работата

Јас не сум од СДСМ, не сум ни од ВМРО, но оној кој ги провоцира е прво Председателот, со игнорирањето на Косовскиот председател
Грција не го признава Косово. На Грчкиот претседател ни на крај памет не му е да го покани Косовскиот претседател на средба а како ми за нешто друго!! Кажи ни сега дали Грчкиот претседател го провоцира Косовскиот претседател? Кажи ми дали во Грција Албанците( кои бројат околу 1 милион) се испровоцирани и даваат изјави од типот `` ако продолжите вака ке ви ја поделиме државата``?

Јас незнам ти што браниш во темава? Ми изгледа дека не ги браниш интересите на Македонија која се обидува да најде компромис во односите со Србија и Косово, туку ги браниш интересите на поединечна етничка група!! Изгледа дека не знаеш дека интересите на државата не се секогаш исти со интересите на некоја етничка група, особено не ако таа претставува малцинство.

hotmail

GiO
Член од
1 февруари 2008
Мислења
1.333
Поени од реакции
426
Албанците можат само две работи да изберат,или ке се помират со тоа дека Македонија е на Македонците,и дека тие во Македонија можат да живеат под феноменални услови но само како Македонци со албанско потекло,или пак ке прифатат диктат од Косово,со кој "бракот" е веќе нефункционален и мислам дека тоа ке биде катастофален период,барем за дел од Албанците.
Правилото е јасно,неможе двајца кои се сомневаат во себе да бидат главни во една куќа

Овие реченици пред спиење да ги повториш најмалку по 3 пати се додека ги научиш напамет, може.

1. Македонија на Македонците, Албанците и др.
  2. Во Македонија има само Албанци со Албанско потекло.
  3. Албаниците во Македонија не се дојденци, туку тие се домаќини во ова држава, како што се и Македонците.

F

FilipMacedon

Гостин
Овие реченици пред спиење да ги повториш најмалку по 3 пати се додека ги научиш напамет, може.

1. Македонија на Македонците, Албанците и др.
  2. Во Македонија има само Албанци со Албанско потекло.
  3. Албаниците во Македонија не се дојденци, туку тие се домаќини во ова држава, како што се и Македонците.
Тогаш немој да бараш милост од државата која сакаш да ја дестабилизираш,и да бараш да те неправедно привилегира.
Да де,Албанците сега не се дојденци,беа пред неколку години,Македонија ги одомаќини,а со ваквото твое арогантно понашање се гледа колку си староседелец.
Нормално дека не се сите Албанци дојденци,но три ,четвртини се,и тоа од Косово.Тоа им се гледа на нивното однесува,типично планински.Староседелците Албанци ги почитувам,со нив човек може цивилизирано да се однесува.

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
12. Skopski_Albanec од Skopje на 30.05.2009 во 14:54 напиша:
A kade ke odat Kosovarite na Shopping vo Belgrad?... abe kuti tamu nemas Drzava za da imas Predsedatel, site patista vi se zatvoreni, edinstveno preku Makedonija mozete malce da disete i pak mi izigruvate nekojsi heroji so tugja sila, sram da im e na ovie Makedonskite Albanci so kosovarsko poteklo, ako ja sakate poveke Kosovo od Makedonija, povelete zaminete si, imate dve granicni prelaza, Bllace i Jazhince, ako sakate uste eden ke vi otvorime.

Pozdrav do A1-Tv

Denes naletav na ovoj komentar na A1 vo vrska so nedoaganjeto na Sejdiu , neznam dali navistina postot e od makedonski Albanec...Ako DA togas sekoja cest...

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.043
Поени од реакции
83.484
Од македонски Албанец е.
Ја го глеаф коа го пишуеше.
Астрално беф присутен.

Поише верувам дека ти сам си го напишал.

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Дали треба да ги премолчиме навредливите коментари кои се објавуваат на А1?

Del od komentarite koi denes bea objaveni na A1..

1. Albanka од Serbia на 30.05.2009 во 14:21 напиша:
Pa jas kazav deka ova sto go naravi takanereceniot precedatel na Fyr duplo ke im go vozvrati albania i kosovo za albania i kososovo seka ova e FYROM i fyrom ke bide

Pozdrav a1 se nadervam deka ke mi go objavite ovoj komentar

14. Donika од Toronto на 30.05.2009 во 14:58 напиша:
Pozdrav

Pozitiven potez za Sejdiu, taka i Bamir Topi ke se odnesuva kon George Ivanov, Ova vlada ke ja nosi FYROM kade ta trebala da bide posle raspadjeneto na Jugoslavija,,,

Se znae deka FYROM vo drugite 25 godini ne ke postoi vo mirniot Balkan, ova e politika na Amerika i svetskive sili kon ovoj takanareceniot nepriroden narod...

Grcka se podgotvuva da ja priznae nezavisnosta na Kosovo vo ova leto, so celta Amerika da ja prodolzi novata politicka relakcija kon FYROM, a toa se znae sto se podgotvuva...

SlavoMakedonci nemojte da zaboravite deka za vlez vo NATO ke imate nesamo edno ili dve vetoa tuku povise...A toa se znae GRCIJA, ALBANIJA, ITALIJA, KIPRIT, TURCIJA i AMERIKA...

Neka nie so sreca novata sudbina na FYROM, Hvalam tu nasiot golem Brat Amerikanec....

20. Armend од Gostivar на 30.05.2009 во 15:09 напиша:
pa nemate vie makedoncite pravo da kazuvate koj e koj vo balkanot oti nikoj ne ve prifaca ni kako drzava ni kako nacija ni nisto ne vi e priznato. pa od sega ce vidite koj e koj vo balkanot i ce vidite koja e naciata zaradi postoelo FYROM. Nema potreba vece da se grizite nema da stigne daleku ova qe nema potreba vece na poseta oti ce bide United States Of Albania i ce go nema vo skoro vreme FYROM.

23. Limi од tetovo на 30.05.2009 во 15:34 напиша:
Taka e sejdi i topi treba taka da napravi .....Ova ne e makedonia ova e Fyrom ili skopje za nass.......goOdbay republika makedonia za albanciute veke ne postoi republika samo FYROM...sega ke vidime styo ke pravite so celiot balkan ste vo konfikt ....Bravo ivanovce sega stana precedatel i i stavi na konflikt vasiot narod haha

A1 se nbadevam deka ke mi go objavite komentaot znam deka transparencia kaj vas e na pvoto mesto

24. Adelina од tetovo на 30.05.2009 во 15:38 напиша:
Eh bre makedoncinja sami ste krivi sami ..odete sega u srbia ke vidime dali ke ve prifata tie gledata samo da imat korist od vas....za tie vie ste BJRM sa celiot svet ste FYROM ...Bok ve kaznil i milo mie zosto ste mnogu nacionalisti...Nie albancite ne sma bile protiv vas a vie da i toa mnogu segogas koga bil objaven nekoj vest od kosovo ili albania vie odma protiv a sega cao makedoncinja cao FYROMCI

A1 sum mnogu srekna koga go gledam deka mi objavite komentite sto go davam sega sum uverena deka ste naj transparentna tv u makedonia

34. edona од Pristina на 30.05.2009 во 16:14 напиша:
Veke ne nie e potrebno Nikakva pomos od FYROM vie nemate za sebe ke ni dadete nas ova i ko kazuvam na nekoj sto dal komentar a za albania ne beri ti gajle vo godina 6 milioni euro se investirat tam a kaj vas vo FYROM ni eden cent....Veke ne postoite fyrom pa i ne znam zosto se raspravuvam so egoisti....

Go pozdravuvam ova vasa televizia i mnogu mi e lloso kogazboruvam taka i navreduvam nekoj koj ne se krivi...a ovoj Ivanov ke ve unisti da znaete uste 2 godini ni FYROM nema da postoi

Se nadevam dekka gi objavite i komentarite od drugite drzhavi pozdrav draga televizia respect

http://a1.com.mk/vesti/default.aspx?vestID=109303

I taka natamu i taka natamu...

Spored mene nedozvolivo e edena nacionalna televizija da objavuva vakvi sodrzini...

Pisav protesten komentar na A1 redakcijata ama mislam deka toa nema mnogu da smeni...

Zatoa molam za vase mislenje po ovaa tema i pred se dali imate ideja na koj nacin moze da se izvrsi pritisok vrz A1 da prestane so objavuvanje so navredlivite komentari...

Ako odnadvor ne FYROMiziraat da ne dozvolime toa da ni se slucuva i odvnatre...

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Недозволиво е. Кога веќе решиле да објавуваат и дозволуваат коментари, треба да има луѓе задолжени да ги проверуваат коментарите пред да бидат објавени.
Срамота е, не смее да се дозволат секакви работи да излегуваат.

Гоч

33 1/3 rpm
Член од
17 мај 2009
Мислења
1.417
Поени од реакции
47
Не е само овој пример
http://www.forum.kajgana.com/showthread.php?t=39488

А не е и ниту само А1, проверете ги коментарите на Утрински Весник, така што играта е поголема - или некој сака да види дека има несогласувања помеѓу нас и Албанците, или некој сака да креира јавно мислење во кое Македонците се најголемите идиоти на светот и заслужуваат да им биде сменето името :kesa:

Член од
13 март 2009
Мислења
59
Поени од реакции
6
Треба да се направи бојкот. Не може вака. Кога ја промовираше книгата за Македонија, Велија направи голема кампања низ цела држава и пропагираше како не сме требале да ја промениме ниту буквата „Ем“ од името, а сега таа телевизија е најголем поборник за промена. И што е најтрагично коментарите на Македонците не ги објавуваат. Тоа е цензура, нарушување на слободата на слободно изразување, работи за кој шлајмот Героски нон-стоп јаде г*мна во своите малоумни колумни. Сега еден апел до Сител и Вечер (ги споменувам нив затоа што во неколку наврати Велија се обиде да им го наруши угледот) да го обелоденат ова што го прават А1 и Велија.

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.412
Поени од реакции
16.679
На што личи ова, колку само ваквите коментари предизвикуа омраза нешто неверојатно. Не знам, не можам да сфатам кој малоумен народ го пишуе ова а некој уште помалоумен го објавуе ова.

Член од
13 март 2009
Мислења
59
Поени од реакции
6
pio-pzs напиша:
Клошари што сакаш да кажат друго ? а на копилињата а1 тоа им одговара изгледа и затоа ги објавуваат коментарите
Како свири Велија, така цела А1 игра. Како ќе каже, така ќе биде. Селски диктатор.

Кралот Марко

Не прилепчанецот, ами Јас
Член од
6 ноември 2008
Мислења
3.969
Поени од реакции
278
И сето ова под превезот на демократијата. Само сепак ќе кажам Македонија ќе ги издржи сите како А1 и Велија, само тие еден ден први ќе се сликаат кога таа ќе излезе како победник. Изгледа рептилството им е најдобар епитет, а камелеонот омилено животинче.

Гоч

33 1/3 rpm
Член од
17 мај 2009
Мислења
1.417
Поени од реакции
47
Сега еден апел до Сител и Вечер (ги споменувам нив затоа што во неколку наврати Велија се обиде да им го наруши угледот) да го обелоденат ова што го прават А1 и Велија.
Ух! Не би им давал толку високо место на медиумите на Ѕинго и Латас. Да излезат од влада и тие утре ќе бидат исти ко А1 и Шпиц. Како викаат америте - believe half of what you see, and nothing of what you hear (read).

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.043
Поени од реакции
83.484
Што е битно дали ги објавиле коментарите или не. Подобро е што ги објавиле.
Зошто да не ги објават?
Не сакате јавно да се објавува што мислат нашите сограѓани Албанци. ОК ви е онака тука да си живееме заедно, ама јавно да не кажуваат што ни мислат.

Сакате главата у песок да ја држите збрцана.
Тоа што не го гледам - не постои.

Член од
13 март 2009
Мислења
59
Поени од реакции
6
Што е битно дали ги објавиле коментарите или не. Подобро е што ги објавиле.
Зошто да не ги објават?
Не сакате јавно да се објавува што мислат нашите сограѓани Албанци. ОК ви е онака тука да си живееме заедно, ама јавно да не кажуваат што ни мислат.

Сакате главата у песок да ја држите збрцана.
Тоа што не го гледам - не постои.
Условите за да се објави коментар се да нема навреди на национална и верска основа. Таму секој коментар е навредување на национална основа. А коментарите на Македонците не се објавуваат.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom