ГРКО-ПОА е името под кое бара регистрација

• Креатор на темата Креатор на темата Bratot
  • Време на започнување Време на започнување
Регистрирање на правен субјект неможе да биде спречен.
Меѓутоа ако се повлечат прави потези може да се одигра умно. Тој може да си отвори своја црква, меѓутоа користењетео на имињата:

Македонска Православна Црква
Охридска Архиепископија

Или било која комбинација која би покажувале сличност или забуна кај постоечките верници, треба да биде оневозможена.

Чисто јасно, педантно и мудро.. Постои нешто што во светот е познато како БРЕНД.. и тие се веќе постојни, историски, и функционираат.

Зоран може да си отвори црква како Зоранова, Грчко- Зоранова, или Зоранско -Грчка црква.. Тука треба да се одигра чисто интелегентно и административно.. (фината со зајко, и носењето на капа во диско)

ДА НЕ СЕ ДОЗВОЛИ ИСТАТА ГРЕШКА ШТО ДПМНЕ ја употреби на времето.. (Се качи на емоциите на овој напатен народ со употреба на историските букви на ВМРО..)

Piters dali e mozno da se zastiti crkvata na toj nacin odnosno drzavata ni e sekularna i sekoe takvo dejstvo bi bilo protivustavno?

Да не знае некој, дали губрето Јован Вранишковски се чуствува, определува како македонец или...?

Како Византиец, Ромеј.
( Ромеј-Римски граѓанин, бидејќи Византија всушност е Источната Римска империја. Денешниот термин -Византија, е академски термин и никогаш не се употребувал порано од 14 век.)

А Ромеи е името под кое се декларирале Грците за време на Византија.

Повеќе за расколников, кој јавно на ТВ се декларираше за Византиец, негирајќи ги Македонците и МПЦ.

http://www.makedonskosonce.com/broevis/2007/sonce696.pdf/12_15_misko.pdf

нека стават и кмерите вмро-сдсм ))))))))))

лол, ајде и државата да ја наречеме вмро..

шала на страна.. ама тоа беше голем пропуст на самозаљубените СДСМовци.. на времето.. Што им се врати многупати назад.. на глава..

Амо кој нема во Глава, добива по нозе..

ВМРО е дел од македонската историја, и треба да си остане таму. Да си има Почесно место - во историјата.

Тоа и ми е поентата со името на црквата на ЗОРАНА... историските вредности се Македонски БРЕНД.. дел од македонската традиција и култура.. само пример да дадам. многу свеж

Според мене - Никој го нема тоа ексклузивно право да отвори партија со име ВМРО, или да се промовира како нејзин наследник. Историјата со оснивачите на ВМРО- ДПМНЕ, нивното симнување од тронот еден по еден од страната на Љубчо само ја докажува таа тероија. Партијата беше отворена за таа цел. Историски гледано, отварањето на ВМРО- ДПМНЕ само нанесе поголем раскол кај нашиот народ. Ја отворија пандорината кутија наречена ВМРО, и излегоа разни вампири од таму.. про-бугарски, врховистички, централистички..само понатамочна забуна кај нашиот народ..

Се надевам дека Сегашната постава на ДПМНЕ ќе има сили да го затвори овој случај, колку и да е болен, и да се избори чесно да ги неутрализира сите странски елементи..

Ја викам да го скинеме овој од сцена. Нема што многу многу дискусија за вакви педери.
BANG BANG и да ставиме крај. Најдобро решение.
Ова истово треба и на сите други предавници да им се направи нема што тука регистрација може или неможе, човекови права. Ке седнеме на маса, едно планче ке напраиме и у некоја темница ке му го кажеме вицот.
За жал господ ми дал совест чиста иначе ја ке го напраев тоа па макар да лежам ќорка, како што ми доага на моменти кога читам за вакви педери ебани.

Piters dali e mozno da se zastiti crkvata na toj nacin odnosno drzavata ni e sekularna i sekoe takvo dejstvo bi bilo protivustavno?

Погледни ги само потезите што ги влечат ЕУ. Тоа е неминовност.. Ќе бидеме (а и сме) принудени под притисок да го прифатиме отварањето а нови цркви, секти, здруженија, без разлика на нивните морални начела. Ќе се оди се до таму во името на компатибилноста со ЕУ и нивните закони.. тоа е факт.. земи или остави..

Знаејки го тоа, ние треба да си изградиме одбрмбен механизам.. нешто што го гледаме кај ЕУ во врска со нашето зачленување, или кај бугарите со зачленувањето на ОМО илинден.

Значи чисто, интелегентно - чисто административно..

Не носиш капа ??? - нема у диско..
Не носиш кибрит?? - нема у диско.. (скопски сленг - не е србизам)

итн..

Јас не те разбирам човеку! Ако јас сум од другата страна и го мразам Јован треба да ми имплицира дека си негов следбеник со коментариве?

Ако не може некој да си го каже ставот без инсинуации и длабоко-конспиративни толкувања, форумов е комплет за во канта.

Јас тебе те разбирам, подмитување лаги за наводното “масовно пристапување“ кон расколникот им служи на туѓите пропаганди.

Најмалце ми е битно што тебе ти се имплицира за мене, порано или подоцна ќе се издадеш. Не треба многу за да се познае курсот кој го држиш на форумов.
И не ја злоупотребувај толеранцијата на форумов, за пласирање на некои искривени тези.

Сега, држи се до темата и доколку неможеш да го поткрепиш тоа што го зборуваш, не го нафрлај воопшто.

Не ми е јасно нели постои ставка: "persona non grata" кај нас?

Нели има српски пасош? Зошто не го депортираат?

Како Византиец, Ромеј.
( Ромеј-Римски граѓанин, бидејќи Византија всушност е Источната Римска империја. Денешниот термин -Византија, е академски термин и никогаш не се употребувал порано од 14 век.)

А Ромеи е името под кое се декларирале Грците за време на Византија.

Повеќе за расколников, кој јавно на ТВ се декларираше за Византиец, негирајќи ги Македонците и МПЦ.

http://www.makedonskosonce.com/broevis/2007/sonce696.pdf/12_15_misko.pdf

Аааа отиден е овој, Братот...гарант е скрената идиотска платена, шизофреничарска будала. Не може здрав човек да кажува и да блада вакви глупости. Да кажувам дека јас сум Господ, дека сум авангарда како Кирил и Мртодиј...неее, овој е или злоставуван од некој од возрасните роднини како дете во некоја плевна или го имаат многу е*ено во затвор.

Но, остај што е тој отиден.

Читам во денешен печат дека еден негатор на Македонците е примен за член на МАНУ.

Очигледна е потребата за една “жетва“ на овие трње што растат на наша почва.

Ааааа, па фанариотите чесно го одработија укинувањето на нашата Охридска Православна Архиепископија кај султанот. Дај да ги наградиме. За почеток, да го распнеме изродот Зоран (не го нарекувајте Јован, тоа му е црковно име додека беше член на Синодот) на плоштад, па да има неговите следбеници на кого да се молат.

А законот е дециден со ова: Не може да се регистрираат две цркви со ист префикс (православна). Он може да се регистрира како Гркошиитска охридска архиепископија или така нешто, оти и “католичка“ и сите други се зафатени :)

Но, остај што е тој отиден.

Читам во денешен печат дека еден негатор на Македонците е примен за член на МАНУ.

Очигледна е потребата за една “жетва“ на овие трње што растат на наша почва.

Да бате, само од каде да почне жетвата ?? Две работи се јасни тука:

1. Очигледно професорот е некој Светски заткулисен Играч
  2. Колку може да се верува на веродостојноста на НоваМакедонија со огед на тоа што извор на инфромации и е грчката „Алфа“
Груевски ги демантираше информациите од биографијата на професорот дека му бил советник. Адижес во 2007 година доби македонско државјанство кое му го врачи лично премиерот Груевски.

Адижес методот, со лично присуство на самиот Адижес беше успешно применета за забрзување на процесот за приватизација кај нас“, во времето кога професорот бил советник на Црвенковски. Самиот Црвенковски вчера ги демантираше ваквите информации

Нема академија во светов што не го посакува Адижес. Зад него застанаа повеќе членови на МАНУ - одговори кратко Фити.

Во случајов нема причина за сомнеж дека Адижес станал член на МАНУ.

зашто не се најде некој да го застрела. ама полека, за да пати. во палец прво, па колено, па у курот, па колк... па лакт и така полека да искрвари...

Па баш затоа ме интересира за гнасата. Ако е македонец (а ваљда се чуствува така), уште полошо. Онака, чисто ме интересира :)
Влав е клетникот, од оние гадните грко-власи...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom