Au tri pisma mnogu se. Edno, maksimum dve, za tri nema sansi.Дан имат некој информација какви писма би можело да се паднет? Мислам дека 3 требеше да се пишет
Ќе имате сигурно ама внимавајте многу на нив и убаво исчитајте ги. Јас лани не читав ништо, ги барав само одговорите па од брзање направив грешки таму.А ќе имало ова година од оние текстовине шо беа и долу прашање во врска со текстот?? Не мислам на оние текстови од книги, туку тие лани шо беа на крајот од тестот.
А како беше за англиски? Што имаше намногу? :smir:Не се жалете, ко ништо се полага македонски, повеќе беа од општа култура прашања, најмногу имаше правопис и едначење по звучност. А не знам зошто ви викаат дека болдираните дела не треба... лани се паднаа прашања и од нив.....
А за пишување се паѓа есеј, писмо и соопштение и сл.
Единствено што не зезнаа е што рекоа дека македонски се мине со 30%, а на крај испадна дека границата била 40%, па се случи некој со перцитилен ранг 74% да има оценка 4, а друг со 93% исто така да има 4.
40% од тестов да ти е точен за 2ка или 40% паѓет? Мислам дека ова второво е многу. А отприлика како беа границите за поединечниве оценки? Или не се знајт то?Не се жалете, ко ништо се полага македонски, повеќе беа од општа култура прашања, најмногу имаше правопис и едначење по звучност. А не знам зошто ви викаат дека болдираните дела не треба... лани се паднаа прашања и од нив.....
Единствено што не зезнаа е што рекоа дека македонски се мине со 30%, а на крај испадна дека границата била 40%, па се случи некој со перцитилен ранг 74% да има оценка 4, а друг со 93% исто така да има 4.
Како не, ги гледам книгите што биле јуни 2008 и сите се неболдирани. Тестот од април 2006 е со болдирани.Не се жалете, ко ништо се полага македонски, повеќе беа од општа култура прашања, најмногу имаше правопис и едначење по звучност. А не знам зошто ви викаат дека болдираните дела не треба... лани се паднаа прашања и од нив.....
Po matematika ima zbirka na zadaci, opfateni se zadaci od site temi sto se vo programata za matura, okolu 400 strani e zbirkata. Jas ne polagam matematika ali moite drugarki polagat, mislam deka e mnogu potesko matematika od angliski. Ima mnogu formuli sto treba da se znaat, a na polaganjeto ne smeis da nosis formuli nitu pak digitron, kako ke smetas ne znam, bidejki zadacite se mnogu poveke od 2+2, ne se prosti zadaci koi mozis da gi presmetas bez digitron.Inace ako moze da pise nekoj sto polagal matematika ili so ke polaga kako se sprema so itn.