- Член од
- 2 април 2008
- Мислења
- 1.113
- Поени од реакции
- 86
Тие што се болдирани нема да бидат оваа година.Луѓе...не пишува на тоа листот со болдираните дела дека е за 2009/2010 школска година?
Кажете нешто за англиски како било минатата година...
Тие што се болдирани нема да бидат оваа година.Луѓе...не пишува на тоа листот со болдираните дела дека е за 2009/2010 школска година?
Ова се препишувалки за сите дела, незнам дали точно ти е ќе бидат ама мислам дека добро ќе ви дојдат.Oд кај знаеш дека баш овие ќе бидат ?
И мене ова ме интересира, ќе може некој да ни појасни? :smir:луѓе ај ве молам бе кажете дали има некоја посебна форма за вест![]()
гледам игнорирате ме :nesum: посебна форма како на пр: датуми дали мораат да се стават, треба ли да пишеме ВЕСТ како наслов, потписи и сл.
Па ова е формата:луѓе ај ве молам бе кажете дали има некоја посебна форма за вест![]()
гледам игнорирате ме :nesum: посебна форма како на пр: датуми дали мораат да се стават, треба ли да пишеме ВЕСТ како наслов, потписи и сл.
ок фала, а ќе ми кажеш во кој учебник, затоа што ја не се сеќавам дека сме работеле такво нешто во школо, а во прирачниците нема за вестПа ова е формата:
Одговор на прашањата:Кој ? Каде ? Kога ? Што ? Како ? Зошто ?
Треба да има наслов,да.И внимавај бројот на зборови да не го надминеш.
Ако уште не ти е јасно види во учебникот имаш пример за вест. :helou:
Не дека имам некои големи врски ама во програмата што е страната за матурата како примери се дадени:Ајде дечките со големи врскинека кажат која тема ќе биде есејот оваа година...
Јас се откорнав од барање и нигде не најдов вакво нешто :SНе дека имам некои големи врски ама во програмата што е страната за матурата како примери се дадени:
“Во секое семејство постои генерациски јаз„
“Што е за младите модерно облекување„
“Правата на човекот произлегуваат од неговите обврски„ѓ
:helou:
Ај повели прочитајЈас се откорнав од барање и нигде не најдов вакво нешто :S![]()
Овие теми ќе бидат за есеите на матурата оваа година или шо е финтата ? Не разбрав ништо јас .. А иначе дај за она погоре шо го напишав одговорете ми или не се знај ништо ?:helou::helou::smir: